صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

صعود قیمت خوراکی‌ها بر نردبان تورم

  • کد خبر: ۵۴۱۳۲
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۷
از ۵۳ قلم خوراکی منتخب، تورم نقطه‌ای ۳۹ قلم از میانگین تورم نقطه‌ای کشور بیشتر است
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ مدت‌هاست که تورم به مانعی مهم بر سر راه خرید مردم تبدیل شده است. هر روز وعده‌هایی برای گره‌گشایی از گرانی‌ها می‌شنویم، اما با وجود همه این وعده‌ها، طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب، تورم نقطه‌ای ۳۹ قلم از متوسط تورم نقطه‌ای کشور در آذرماه که ۸/۴۴ درصد بوده، بیشتر است. دبیر ستاد تنظیم بازار روز گذشته در جلسه این ستاد تاکید کرد که هرگونه افزایش قیمت برای کالا‌هایی که از حمایت دولت و دلار ۴۲۰۰تومانی برخوردارند، بدون اجازه سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار ممنوع است، اما اگر نگاهی به گزارش مرکز آمار بیندازید، متوجه خواهید شد بیشتر اقلامی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، شامل حمایت دولت شده‌اند، با افزایش قیمت روبه‌رو بوده‌اند.
 
باتوجه‌به اینکه مبنای این گزارش، نرخ‌های مصوب اقلام است، باید تاکید کنیم که گاهی این افزایش قیمت در بازار، حتی بسیار بیشتر از قیمت درج‌شده بر روی بسته‌بندی کالاست و شما نیز حتما با کمی گشت‌وگذار در فروشگاه‌ها، متوجه این موضوع شده‌اید.

ما در اینجا قسمت تورم نقطه‌ای یعنی مقایسه قیمت اقلام خوراکی منتخب در آذر سال جاری نسبت‌به مدت مشابه سال قبل را بررسی می‌کنیم. براساس این گزارش، عدس با ۲/۱۶۲ درصد بیشترین میزان تورم را داشته است. گوجه‌فرنگی نیز با منفی ۷/۸ درصد نسبت‌به سال قبل، تنها کالایی بوده که نسبت‌به آذر سال گذشته، کاهش قیمت داشته و بعد از آن، رب گوجه‌فرنگی با ۹/۴ درصد تنها کالا با تورم تک‌رقمی بوده است.
بگذارید از بین این ۵۳ قلم کالا به مقایسه تعدادی کالای اساسی‌تر در سبد خرید مردم بپردازیم. سبد اقلام پروتئینی شما در آذر امسال، تغییر قیمت چشمگیری داشته است. براساس این گزارش، تورم نقطه‌ای گوشت گوسفندی ۶/۳۰ درصد، گوشت گوساله ۹/۳۲ درصد، ماهی قزل‌آلا ۵/۵۲ و مرغ ماشینی ۷/۱۱۲ درصد بوده است.

درمورد اقلام لبنی نیز پنیر ایرانی ۸/۴۸ درصد، ماست ۱/۵۱ درصد، شیر ۷/۵۹ درصد، کره پاستوریزه ۲/۹۲ درصد و خامه ۴/۱۰۲ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
همچنین در ماه گذشته شما باید برای خرید برنج ایرانی درجه‌یک ۴۳ درصد، برای خرید برنج خارجی درجه‌یک ۳/۱۴۲ درصد، برای خرید ماکارونی ۲/۴۸ درصد، برای خرید تخم‌مرغ ۸۴ درصد، برای خرید روغن مایع ۳/۴۸ درصد و برای خرید روغن‌نباتی جامد ۴/۹۶ درصد پول بیشتری نسبت‌به سال قبل پرداخت می‌کردید.

سایر اقلام مهم این سبد نیز مانند چای خارجی، قند و شکر هرکدام به ترتیب ۸/۴۷ درصد، ۴/۵۶ و ۹/۶۱ درصد و درمورد محصولات صیفی نیز سیب‌زمینی ۱/۲۹ درصد و پیاز ۶/۷۱ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
همان‌طور که در گزارش‌های قبلی نیز گفتیم، میزان افزایش پایه حقوق کارگری نسبت‌به سال قبل، ۲۶ درصد بوده است، اما کمترین میزان تورم در اقلام اصلی ذکرشده در بالا، سیب‌زمینی بود که بازهم تورم آن نسبت‌به افزایش پایه حقوق کارگران ۱/۳ درصد بیشتر است.

براساس این گزارش، در بیشتر اقلام، مسئولان حتی نتوانسته‌اند قیمت‌ها را در آذر امسال نسبت‌به ماه آبان، ثابت نگه دارند. از بین ۵۳ قلم کالای بررسی‌شده فقط ۵ کالا شامل گوشت گوسفندی، کدوسبز، بادمجان، گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای شامل کاهش قیمت شده‌اند، اما باقی اقلام همه با افزایش قیمت درمقایسه‌با آبان مواجه بوده‌اند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.