درحالی که قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم پیاز فقط حدود ۶۰۰تومان است، این محصول در بازار با قیمت ۳۶۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده میرسد. کشاورزان میگویند بهای تمام شده این محصول حدود ۲ هزار تومان است و همین موضوع، موجب زیان سنگین کشاورزان شده است. این مسئله سبب شده است برداشت محصول پیاز برای دامداران مقرون به صرفه نباشد.
محسن موسویزاده | شهرآرانیوز؛ درحالی که قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم پیاز فقط حدود ۶۰۰تومان است، این محصول در بازار با قیمت ۳۶۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده میرسد. کشاورزان میگویند بهای تمام شده این محصول حدود ۲ هزار تومان است و همین موضوع، موجب زیان سنگین کشاورزان شده است. این مسئله سبب شده است برداشت محصول پیاز برای دامداران مقرون به صرفه نباشد.
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درباره ماجرای دفن پیاز، به تجارت نیوز گفت: برخی دامداران پیاز را از کشاورزان میخرند و آن را خوراک دام خود میکنند، این درحالی است که چندین هزار تن از پیازهای موجود در انبارها هم از داخل شروع به فساد کرده است. حیدر ساکن برجی گفت: خبری که درباره معدوم شدن ۲۰هزار تن پیاز منتشر شده، تنها مربوط به بخش کوچکی از پیاز معدوم شده است و حجم پیازی که معدوم شده است، بسیار بیشتر از این هاست. او همچنین از متضرر شدن دلالان خبر داد و گفت: زمانی که بازار، عطش خرید پیاز را داشت، برخی دلالها محصولات خود را در انبارها ذخیره کردند تا با قیمت ۱۰هزار تومان بفروشند و حالا با این زیان سنگین مواجه شده اند.
با این حال معاون فنی اتحادیه دامداران خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، خرید پیاز از کشاورزان به منظور مصرف دام را تکذیب کرد و گفت: پیاز برای خوراک دام ارزش غذایی ندارد، از این رو دامداران کشور و ازجمله خراسانی هیچ گاه اقدام به تغذیه دامهای خود با پیاز نمیکنند. حسین سلیمی افزود: برگهای سبز پیاز هم ارزش چندانی برای تغذیه دامها ندارد و آن را هم به عنوان خوراک دام استفاده نمیکنیم. وی ادامه داد: در برخی دامداریهای کشور در برهههایی از سیب زمینی برای تغذیه دام استفاده میشد، اما پیاز حتی جایگاهی به عنوان مکمل خوراک دام هم ندارد. وی توضیح داد: برخی دامداریها از تفالههای کارخانههای فرآوری موادغذایی مانند کارخانههای گوجه فرنگی به عنوان مکمل غذایی استفاده میکنند و حتی همینها هم به عنوان غذای اصلی دام استفاده نمیشود.