به گزارش شهرآرانیوز؛ اواخر آذر، وزیر ارتباطات اعلام کرد که ۴ درصد روستاهای استان سیستان و بلوچستان هیچ ابزاری برای برقراری ارتباط ندارند؛ به همین منظور وی طی سفری چندروزه، به مشکلات ارتباطی این استان رسیدگی خواهد کرد.
بهگفتهی محمدجواد آذری جهرمی، سیستان و بلوچستان حدود ۷۷۰۰ روستا دارد و از این تعداد ۲۵۰۰ روستا به شبکه ارتباطی کشور دسترسی دارند. همچنین ۱۲٫۵ درصد دانشآموزان استان (۱۰۰ هزار دانشآموز) از آموزش مجازی محروم هستند. وزارت ارتباطات تصمیم دارد طی برنامهای سهمرحلهای، تا پایان اردیبهشتماه سال ۱۴۰۰ بسیاری از مشکلات ارتباطی این استان را حل کند؛ البته با کارهای انجامگرفته در روزهای اخیر، اتصال روستاها به اینترنت از دو هفتهی آینده بهتدریج آغاز میشود.
به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات، در سفر وزیر به سیستان و بلوچستان، سه شاخص هدفگذاری شده است که شامل دسترسی ۱۲۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات، توسعه پوشش جادهای و پایداری شبکه و کاهش اختلالات اینترنت هستند. فاز نخست توسعهی ارتباطات در سیستان و بلوچستان یکماهه، فاز دومتا پایان اسفندماه (وابسته به شبکه انتقال مخابرات) و فاز سوم که مربوط به راهاندازی سایتهای جدید است، تا پایان اردیبهشتماه انجام میشود. جهرمی میگوید در فاز یک ۲۹۴ روستا، در فاز دو ۳۸۵ روستا و در فاز ۳ ۸۰۸ روستا به اینترنت متصل خواهند شد.
بهگفتهی وزیر ارتباطات، ۸۷۰ کیلومتر از مسیرهای اصلی و فرعی استان سیستان و بلوچستان پوشش جادهای ندارد؛ اما برنامهی وزارت این است که هیچ جادهای در این استان نباید بیشتر از ۵ کیلومتر قطعی داشته باشد. او اضافه کرد: «۵۷۰ کیلومتر از ۸۷۰ کیلومتربا ۳۸ سایت پوشش داده میشود که ۲۳ سایت را همراه اول و ۱۵ سایت را ایرانسل راهاندازی میکند. در این پروژه ادارات برق و استانداری باید همکاری لازم را داشته باشند.»
وزیر ارتباطات خبر داد که همراه اول ۵۰۲ سایت با اعتباری بالغ بر ۷۵۳ میلیارد تومان، ایرانسل ۱۴۳ سایت با اعتباری معادل ۲۱۴ میلیارد و مخابرات دو پروژه را با مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان راهاندازی میکنند؛ البته تمام اعتبارات این پروژهها را وزارت ارتباطات پرداخت میکند.
از دیگر اقداماتی که بهمنظور ایجاد ارتباطات بیشتر در سیستان و بلوچستان انجام خواهد شد، باید به موارد زیر اشاره کرد:
توسعهی تلفن خانگی با مبلغ ۳۰ میلیاردتومان توسط مخابرات از طریق شبکه فیبر نوری
دایر شدن اداره پست در چهار شهرستان این استان
ارائهی خدمات پذیرش بستههای پستی در ۲۲۵ دفتر پستی شرکت ملی پست در سراسر استان
راهاندازی ۱۰۲ باجه پست بانک در ۱۱۷ منطقه بالای ۱۵۰۰ نفر در استان
توسعهی شبکه فیبر نوری یکی از محورهای برنامه توسعه ارتباطات در سیستان و بلوچستان محسوب میشود. آذری جهرمی در این خصوص میگوید: «۵۳۲ کیلومتر فیبر نوری برای سایتهای جدید و ۶۰۰ کیلومتر برای پایدارسازی شبکه با اعتباری بالغ بر ۱۴۳ میلیارد تومان توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انجام میشود.»
علاوهبر اینها، وزارت ارتباطات بهمنظور تأمین ارتباطات مناطقی که در فاز اول امکان برقراری شبکه فیبر نوری و پوشش رادیویی ندارند، اقدام به راهاندازی لینک ماهوارهای خواهد کرد. به همین منظور، ۵۳ لینک ماهوارهای VSAT توسط شرکت ارتباطات زیرساخت استان سیستان و بلوچستان تأمین شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت، وظیفهی تأمین تجهیزات فنی، فیبر نوری، دیزل ژنراتور، دکل و آنتن برخی نقاط به شرکت ارتباطات زیرساخت محول شد تا هرچه سریعتر زیرساختهای ارتباطی بهخصوص در مناطق روستایی فراهم شوند.
منبع: زومیت