صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معرفی بازی «فتح پرچم»، شطرنج بردگیم‌ها

  • کد خبر: ۵۶۴۴۶
  • ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵
«فتح پرچم» را می‌شود شطرنج بردگیم‌ها نامید، بازی‌ای با استراتژی‌های بی‌پایان که بلوف و ریسک هم چاشنی آن می‌شود.
ایمان فروزان‌نیا  | شهرآرانیوز - «فتح پرچم» را می‌شود شطرنج بردگیم‌ها نامید، بازی‌ای با استراتژی‌های بی‌پایان که بلوف و ریسک هم چاشنی آن می‌شود.


تلاش برای پیروزی وسط یک جنگ ناپلئونی

 
«فتح پرچم» بازی قدیمی و اصل‌ونسب‌داری است که ممکن است خیلی از شما خوانندگان جان این بازی را پشت ویترین خرازی‌ها و اسباب‌بازی‌فروشی‌هایی که دوران کودکی و نوجوانی از پشت آن گذشته‌اید، دیده باشید، آن‌هم زمانی که اصلا بردگیم مد نبود و مغازه‌ها معدود بازی‌هایی را با عنوان «بازی فکری» برای جوری جنس در ویترین می‌گذاشتند. آن زمان کسی متوجه ارزش «فتح پرچم» نبود، ولی حالا که بردگیم‌ها گل کرده‌اند، آدم می‌فهمد که «فتح پرچم» به‌معنای کلمه یک بازی فکری است.
 
 
نام اصلی این بازی STRATEGO به‌معنی «استراتژی» است و از سال ۱۹۴۶ تا امروز در نقاط مختلف دنیا با همین اسم یا اسامی دیگر تولید و بازی می‌شود. این بازی در اصل الهام‌گرفته از بازی سنتی «شطرنج نظامی» ژاپنی‌هاست و با کمی تغییر در قوانین به یک بازی جدید تبدیل شده است. در این بازی دونفره هر بازیکن ۴۰مهره دارد که یکی از آن‌ها پرچم است، یعنی مهم‌ترین مهره‌ای که نباید به دست دشمن بیفتد. زمینه بازی و گرافیک مهره‌ها مربوط به دوره ناپلئون است، براساس سلسله مراتب نظامی تعدادی مهره با درجات نظامی مختلف به علاوه ۶بمب جزو مهره‌های بازی هستند. چند مهره تخریبچی هم وجود دارد که فقط آن‌ها می‌توانند بمب‌ها را خنثی کنند.
 
بازیکنان مهره‌های خود را با هر چیدمانی که دلشان بخواهد و به‌نظرشان نفوذناپذیرتر باشد می‌چینند، بعد مهره‌ها را در جهت‌های بالا و پایین و چپ و راست در صورتی که مانعی وجود نداشته باشد، به سمت رقیب می‌رانند. هرکس بتواند پرچم طرف مقابل را پیدا کند یا همه مهره‌های قابل حرکت حریف را از بازی خارج کند، برنده می‌شود.

 

یک چالش فکری سخت، اما شیرین

«فتح پرچم» از بازی‌های کلاسیک و از پرطرف‌دارترین بردگیم‌های دنیاست. بازیکن‌ها هرکدام یک ارتش را فرماندهی می‌کنند و بازی روی یک صفحه شطرنجی انجام می‌شود. هدف هرکدام از بازیکن‌ها به‌دست‌آوردن یا فتح پرچم بازیکن مقابل است. چیزی که این بازی را فوق‌العاده جذاب می‌کند، برنامه‌ریزی مخفیانه و نقش مهم بلوف در بازی است. ارتش هرکدام از بازیکنان از انواع مختلفی از شخصیت‌ها با قدرت‌های مختلف تشکیل شده است و هر بازیکن در ابتدای بازی مهره‌های خودش را به شکل دل‌خواه در زمین خودش می‌چیند، ولی ایده اصلی بازی اینجاست که هر بازیکن فقط می‌تواند نوع مهره‌های خودش را ببیند و ماهیت واقعی مهره‌های حریف برایش معلوم نیست. برچسب مهره‌ها در یک سمت آن‌هاست به‌طوری‌که طرف مقابل همه مهره‌ها را به یک شکل می‌بیند. مثلا آن مهره که در جلوترین ردیف حریف قرارداده شده است، می‌تواند یک دیده‌بان ضعیف باشد که با اولین حمله از بازی حذف می‌شود و ممکن است یک مین باشد و با حمله به آن، مهره حمله‌کننده نابود شود. شاید هم حریف ژنرالش را گذاشته باشد در خط مقدم. ماهیت هر مهره تا زمان اولین برخورد بین آن مهره و مهره حریف مشخص نمی‌شود و بازیکنی که بتواند در این مدت از ناآگاهی و ترس و دودلی حریفش بهترین استفاده را ببرد، شانس بیشتری برای برد خواهد داشت. البته نقش چینش اولیه مهره‌ها را هم نباید فراموش کرد، به‌ویژه وقتی ۲ بازیکن چندبار پیاپی با هم بازی می‌کنند. در چنین موقعیتی نقش تغییر استراتژی و سورپرایزکردن هرباره حریف پررنگ‌تر می‌شود و به لطف ساختار بازی به تعداد نامحدودی می‌توان برای شروع بازی استراتژی چید.


چه افرادی سراغ بازی نروند؟

با همه این خوبی‌ها، «فتح پرچم» یک نقطه ضعف مهم دارد. اگر بازیکنان خیلی محتاط باشند و جرئت حمله و ریسک‌کردن نداشته باشند، بازی می‌تواند برای زمان خیلی طولانی راکد و کسالت‌بار شود. این بازی هم مثل بیشتر بازی‌ها وقتی لذت‌بخش است که هدفتان لذت‌بردن از آن باشد و برای این باید به روحیه کنجکاوی و ریسک‌کردنتان پروبال بدهید. ازاساس برای همین «فتح پرچم» را حالا بین سی‌چهل بردگیم خوب و جانانه معرفی کرده‌ایم و به شما پیشنهاد دادیم. «فتح پرچم» واقعا بازی حرفه‌ای‌هاست و با گرافیک و مهره‌های ساده‌اش می‌تواند ساعت‌ها ۲ نفر را به یک چالش عمیق فرو ببرد، چالشی که فقط فرماندهان جنگی قادر به درک آن هستند.

 
 
 
مشخصات بازی
تعداد نفرات: ۲ نفر
زمان بازی: ۴۵ دقیقه
رده سنی: ۱۰ سال به بالا
قیمت: ۸۵ هزار تومان
 
 
 
 
 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.