لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری مشهد که در جلسه علنی صدوبیستم شورای اسلامی شهر مشهد، از سوی محمدرضا کلائی، شهردار مشهد به شورای اسلامی شهر تقدیم شد، اکنون در کمیسیون برنامهوبودجه در حال چکشکاری است.
علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری مشهد که در جلسه علنی صدوبیستم شورای اسلامی شهر مشهد، از سوی محمدرضا کلائی، شهردار مشهد به شورای اسلامی شهر تقدیم شد، اکنون در کمیسیون برنامهوبودجه در حال چکشکاری است و بنا بهگفته نایبرئیس شورای اسلامی شهر، در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری باز هم کفه ترازو بهنفع عمران و توسعه شهری است.
حمیدرضا موحدیزاده در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر مشهد درباره بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری مشهد، گفت: در جلسه دیروز بخش منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۰ مورد بررسی اعضا قرار گرفت. این عضو شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه در این جلسه بیش از ۳۰ کد درآمدی بودجه شامل عوارض و پروانه و تخلفات و کمکهای دولتی و عوارض هواپیمایی و دیگر موارد بررسی شد، تصریح کرد: در مجموع منابع درآمدی شهرداری در بخش عوارض، اقتصادی، اوراق مشارکت و تسهیلات بانکی ۱۷ هزارو ۶۴۲ میلیارد تومان گزارش شده است که از این میزان
۴ هزارو ۸۷۴ میلیارد تومان در بخش جاری و موارد این حوزه هزینه خواهد شد و بیش از ۱۲ هزارمیلیارد تومان نیز در بخش عمرانی هزینه میشود. وی تأکید کرد: این اعداد نشان میدهد که با وجود اینکه در کشور کفه ترازو بهنفع هزینههای جاری است و هزینههای عمرانی در رده بعدی قرار دارد، اما در مشهد این اتفاق برعکس است و این هدف مدیریتشهری در دوره پنجم است که بر هزینهکرد در بخش عمرانی تأکید شود و همچنان در بودجه ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت. موحدیزاده تأکید کرد: همچنین در بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری مشهد در بخش جاری شاهد افزایش ۲۳ درصدی و در بخش عمرانی شاهد افزایش ۱۴ درصدی بودجه در قیاس با بودجه سال ۱۳۹۹ هستیم.
وی با اشاره به اهمیت تحقق یکی از شاخصهای برنامه عملیاتی میانمدت شهرداری مشهد مربوط به برنامه ۱۳۹۷-۱۴۰۰ گفت: در این برنامه عملیاتی مشخص شده بود که سهم درآمد پایدار از کل درآمد شهرداری که در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۵ درصد بوده است، در سال ۱۴۰۰ باید به ۴۰ درصد برسد. نایبرئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در جلسه دیروز این عدد بهطور دقیق روشن نشد و از حوزه برنامهوبودجه شهرداری خواستیم در جلسه بعدی کمیسیون این گزارش را کامل کند، اما با توجه به اعداد و ارقامی که بنده دیدم، پیشبینی میکنم که سهم درآمدهای پایدار شهرداری در بودجه ۱۴۰۰ با ۱۰ درصد افزایش نسبت به بودجه ۱۳۹۷ شهرداری، به ۳۵ درصد رسیده است.
وی درباره محل درآمدی بخش عوارضی شهرداری که با مصوبه احتمالی مجلس بهچالش کشیده خواهد شد نیز گفت: از مجموع ۱۷ هزارمیلیارد تومان بودجه کل شهرداری برای سال آینده، ۳۰ تا ۳۵ درصد این بودجه و در حالت خوشبینانه ۴۰ درصد آن از محل دریافت عوارض، صدور پروانه، گرفتن جریمهها، کمکهای دولتی، عوارض هواپیما و دیگر موارد تعریفشده محقق خواهد شد؛ بقیه این بودجه از محل منابع تعریف پروژههای مشارکت و سرمایهگذاریهای مشترک در سازمان اقتصادی شهرداری محقق میشود که بخشی از این درآمدها بهصورت غیرنقد و بیشتر بر اساس تهاتر خواهد بود.