۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند اختصاص یافت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد
سرخط خبرها

وجوبِ یک جراحی سرپایی

  • کد خبر: ۲۰۹۵
  • ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۵
وجوبِ یک جراحی سرپایی
آرش رمضانی

معاونت فرهنگی‌ شهرداری مشهد از ضعف‌های ساختاری پرتعدادی در رنج است که وجودشان باعث می‌شود هرکس مسئولیت این معاونت را عهده‌دار شود، به بند و حصار کشیده شود. چالش‌های گُل‌درشت را به اختصار می‌گویم، سپس می‌روم سراغ چند پیشنهاد کلی؛ شرح مبسوطش باشد برای بعد.
اولین چالش معاونت فرهنگی، چابک نبودن آن است؛ ساختاری سنگین و اداراتِ کم‌بازده و پرخرج. این ساختار شاید در سال‌های ۹۰ و ۹۳ مناسب بوده است، اما اکنون نیاز به جراحی و خارج ساختن برخی بافت‌ها دارد. با افزایش چالاکی سازمان، باید در کارکرد اداراتی مانند اداره آموزش، دبیرخانه شورای اجتماعی محلات و چند مثالِ دیگر، تجدید نظر صورت بگیرد، اختیارات و اعتبارات به‌جای تجمع در ستاد، به مناطق سرازیر شود و تحرک مناطق افزایش یابد. معاونت فرهنگی باید از «اجرا» دست بکشد، اجرا را به مناطق و فرهنگ‌سراها بسپارد و به «تولید محتوا» بپردازد. گرفتاریِ دوم، همین چالش «تولید محتوا» است. در این معاونت، خلاقیت گُم شده‌ است. در عموم موارد، طرح‌ها کهنه شده‌اند و هر ایده صدها بار اجرا شده است. معاونت باید پر از نیروهای ایده‌پرداز باشد؛ کسانی که علمشان به‌روز باشد و از بهترین طرح‌ها مطلع باشند، کسانی که اهل صرفه‌جویی باشند و بدانند هر یک ریال پول شهرداری، باید با چه وسواس و دقتی خرج شود. سومین چالش، این است که شخص معاون برای دیدنِ همکارانش وقت ندارد. معاونی ‌که تمام وقتش صرف مناسبت‌ها و جلسات می‌شود، نمی‌تواند نیروهایش را ببیند و از آنان مشورت بگیرد.

هرچه معاونت و سازمان، سبک‌تر بشوند، شخص معاون بیشتر می‌تواند از ایده‌ها، حرف‌ها و دغدغه‌های همکارانش بهره ببرد.
چهارمین چالش، همین «مناسبت‌ها» است. معاونت فرهنگی تا سطح معاونتِ مناسبت‌ها نزول کرده و به‌اجبار فقط به همین کار مشغول است. پیشنهاد می‌شود یک «ستاد مناسبت‌ها» تشکیل شود که وظیفه‌ هماهنگی‌ها را به عهده بگیرد و کل سازمان درگیر هر مناسبت نشود.
پنجم، مربوط است به «پست‌های خالی». همین الان بسیاری از پست‌ها و جایگا‌ه‌های سازمان فرهنگی خالی‌اند و بدون مسئول یا با سرپرست اداره می‌شوند، که این خودش ثبات سازمان را کاهش می‌دهد‌.
پیشنهاد می‌شود فرهنگ‌سراهایی که در پارک قرار دارند، مسئولیتِ فرهنگی پارک را هم بر عهده بگیرند و بتوانند اقداماتشان را به سطح پارک بکشند و ارتباطشان با مردم گسترده‌تر شود.
باید معاونت فرهنگی به سوی اقدامات دائمی مانند ایجاد بازارچه دائمی هنر، پیاده‌راه کتاب، خیابان غذا و ایجاد پیاده‌راه‌های دائمی قدم بردارد و تغییرات ملموس ایجاد کند و خود را به رویدادهای مناسبتی محدود نکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->