حرکت بورس از مثبت به منفی | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۶ دی ۱۴۰۳) چاله‌ای به نام صف و زمان در وام‌های بانکی معدن‌کاران خراسان رضوی زیر فشار کمبود سوخت افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۶ دی ۱۴۰۳) آیا قیمت محصولات لبنی افزایش یافته است؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ دی ۱۴۰۳) | کاهش قیمت در بازار ارز و سکه واردات طلا معاف از مالیات شد (۲۶ دی ۱۴۰۳) عضو کمیسیون عمران مجلس: ۷ میلیون مسکن در ایران کمبود داریم شرایط جدید ثبت‌نام زمین دولتی اعلام شد + لینک ثبت‌نام ریزش یا صعود بورس؟ | پیش‌بینی بورس در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۳ مردم طلا را از سکو‌های اینترنتی بی‌هویت خریداری نکنند ساختمان‌های نوساز ملزم به استفاده از پنل‌ خورشیدی می‌شوند جزئیات افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین کشور اعلام شد قیمت طلای جهانی کاهشی شد (۲۶ دی ۱۴۰۳) آخرین قیمت دلار توافقی نیما (۲۶ دی ۱۴۰۳) | دلار حواله ۶۶ هزار و ۶۸۶ تومان قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۶ دی ۱۴۰۳) | انار کیلویی ۲۰ هزار تومان توزیع بنزین سوپر در ۵ جایگاه‌ سوخت در تهران (۲۶ دی ۱۴۰۳) + مسیریابی افزایش ناگهانی قیمت ملک در مکران | اخبار انتقال پایتخت به مکران موجب گرانی زمین و ملک شد انتقاد از افزایش نامتناسب حقوق | افزایش ۲۰ درصدی حقوق، سفره خانوار‌ها را کوچک‌تر می‌کند قیمت مسکن در دو منطقه تهران کاهشی شد (۲۶ دی ۱۴۰۳) افزایش ۴۰ درصدی قیمت شوینده‌ها در انتظار تصویب سازمان حمایت (۲۶ دی ۱۴۰۳) بختیاری: ۵۳۱ هزار جوان مستعد اشتغال در کشور زیر پوشش کمیته امداد هستند سفر هیئت تجاری اتاق بازرگانی ایران به تاجیکستان (۲۵ دی ۱۴۰۳) بیمه شخص ثالث در صدر شکایات مردمی؛ سهم بیمه درمان و بدنه چقدر است؟ فهرست جدید بدهکاران بانکی با ۷۹۰همت بدهی معوق منتشر شد آخرین جزئیات از جلسه کمیته مزد برای محاسبه دستمزد ۱۴۰۴ کارگران اعلام شد امروز کدام جایگاه‌های سوخت در تهران بنزین سوپر دارند؟ (۲۵ دی ۱۴۰۳) + آدرس زمان اعلام نتایج نهایی قرعه‌کشی آخرین طرح عرضه خودرو‌های وارداتی مشخص شد حراج سکه‌های ضرب سال ۱۴۰۳ چهارشنبه (۲۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مردم طلا را از سکو‌های اینترنتی بی‌هویت خریداری نکنند

  • کد خبر: ۳۱۰۷۵۴
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳
مردم طلا را از سکو‌های اینترنتی بی‌هویت خریداری نکنند
یک کارشناس بازار سرمایه به مردم توصیه کرد به جای خرید طلا از سکو‌های اینترنتی که هویت مشخصی ندارند و تحت نظارت نیستند، در صندوق‌های طلا و فلزات گرانبها در بورس، سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، همایون دارابی اظهار داشت: سکو‌های اینترنتی که مبادرت به فروش طلا در فضای مجازی می‌کنند، تحت نظارت نهادهایی چون بورس یا بانک مرکزی نیستند و مشخص نیست که طلای فروخته‌شده را در خزانه‌ای سپرده کرده‌اند یا خیر!

وی یکی دیگر از مشکلات خرید سکو‌های اینترنتی طلا را مشخص نبودن عیار واقعی طلای فروخته شده و نیز نداشتن قوانین حسابداری شفاف برشمرد و اظهار داشت: این سکو‌ها در گذشته هم نشان داده‌اند زمانی که قیمت در بازار جهشی می‌شود، ممکن است به اصطلاح دست به «خالی فروشی» بزنند و نتوانند میزان طلایی که فروخته‌اند را به شکل فیزیکی تهیه کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در چنین شرایطی این سکو‌ها دچار زیان‌های شدیدی می‌شوند و برای مردم مشکلاتی را بوجود می‌آورند.

دارابی گفت: این در حالیست که صندوق‌های طلا در بورس به طور دائم تحت نظارت سازمان بورس قرار دارند و کاملا شفاف عمل می‌کنند؛ در عین حال میزان گواهی سپرده معادل طلا در خزانه‌ها موجود است بنابراین معاملات بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه صندوق‌های طلا از کارمزد پایینی برخوردار است، افزود: هر ماه گزارش دارایی‌ها، بدهی‌ها و موجودی‌های صندوق‌ها به سازمان بورس ارایه می‌شود به همین دلیل ابزار خوبی است.

این کارشناس بورس خاطر نشان کرد: صندوق‌های طلا و فلزات گران بها به دلیل تحت نظارت بودن بورس و پشتوانه‌های قوی یکی از امن‌ترین مکان‌های سرمایه گذاری مردم به شمار می‌روند.

کاهش رشد جهانی علت گرایش به طلا

این تحلیلگر بازار سرمایه درباره علت رشد صندوق‌های طلا در بورس طی هفته‌های اخیر، این پدیده را جهان شمول دانست و اظهار داشت: در همه جای جهان شاهد کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم هستیم که این مسئله روی بازار طلا اثرگذار است و سبب رشد تقاضا برای خرید طلا می‌شود که در ایران نیز شاهد همین رویه هستیم.

دارابی اظهار داشت: در صورتی که شرایط در بازار‌های جهانی تغییر کند یعنی تورم کاهش و رشد اقتصادی افزایش یابد، اقبال به بازار‌های جهانی سهام منتقل می‌شود.

وی با یادآوری اینکه اقتصاد ایران چندین سال متمادی درگیر رشد اقتصادی ضعیف و تورم حدود ۴۰ درصد بوده است، افزود: در چنین شرایطی مسئله طلا مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه گواهی‌های بورس کالا و صندوق‌های طلا چند مزیت برای سرمایه گذاری دارند که باعث شده بازار طلا از شکل سنتی و فیزیکی به سمت گواهی‌ها و صندوق‌ها حرکت کند، اظهار داشت: مهمترین مزیت این کار امنیت است؛ به این دلیل که اصل طلا در خزانه‌های بانک‌ها و بورس کالا موجود است و از سوی دیگر کارمزد معاملاتی این ابزار‌ها بسیار پایین است و شامل معافیت مالیاتی نیز می‌شود.

دارابی بازار گواهی طلا در بورس را یک بازار همیشه پیوسته توصیف کرد و گفت: وقتی بازار در حالت سنتی خود دچار نوسان شدید می‌شود، معمولا کسی نیست که طلا و سکه را بخرد، اما در بورس کالا این معاملات در جریان است.

این کارشناس بازار سرمایه امنیت، کارمزد پایین و دائمی بودن خرید و فروش‌ها را سه مزیت اصلی صندوق‌های طلا و ابزار گواهی‌های طلا و نقره مورد توجه قرار گیرد و اظهار داشت: اکنون نقره نیز به بازار فلزات گرانبها اضافه شده و این یک تنوع بخشی به ابزار‌های بورس طلا است.

سکو‌های فروش طلا خزانه مشخصی ندارند

دارابی اظهار داشت: اکنون مهمترین مشکلی که برای صندوق‌های طلا وجود دارد، این است که برخی از سکو‌های آنلاین که تحت نظارت نیستند، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، به دلیل دشواری تاسیس صندوق‌های طلا در میان نهاده‌های تحت نظارت سازمان بورس باعث شده که گرایش به سمت پلتفرم‌ها بوجود بیاید که در آینده می‌توانند ریسک شدیدی را به جامعه منتقل کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به پذیرش گواهی سپرده فلز نقره معاملات این گواهی با استقبال خوبی رو‌به‌رو شده، اما در حال حاضر صندوق‌هایی که بتوانند واسط میان دارایی فیزیکی و مردم عا، دی باشند شکل نگرفته است.

دارابی توضیح داد: مشکل اینجاست که موجودی این سکو‌ها از نظر اندوخته طلا قابل رصد نیست و خزانه مشخصی ندارند و بنابراین اگر در آینده قیمت‌ها تغییر ناگهانی کند، ممکن است مشکلی که در پرونده سکه ثامن در سال‌های گذشته رخ داد، تکرار شود.

این کارشناس بازار سرمایه توسعه صندوق‌های طلا و صندوق‌های فلزات گران بها در بورس را یکی از راهکار‌ها برای جذب سرمایه خرد مردم و جلوگیری از هدایت آنها به سمت سکو‌های آنلاین طلا برشمرد و گفت: اقتصاد ایران این فرصت را دارد که علاوه بر صندوق طلا و نقره، صندوق‌هایی برای پلاتین و پلادیوم و دیگر فلزات گران بهای رنگی همچون روی، مس، سرب و فولاد ایجاد کند.

وی توسعه صندوق‌های طلا را در گرو ابطال مصوبه الزام سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی دارایی دانست و با اشاره به محدودیت‌های موجود در مسیر توسعه صندوق‌های طلا گفت: سبدگردان‌ها برای تاسیس صندوق طلا بایستی سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی داشته باشند که در حال حاضر تعداد کمی از سبدگردان‌ها چنین سرمایه‌ای را در اختیار دارند.

دارابی ادامه داد: با توجه به اینکه عمده سبدگردان‌ها یعنی بیش از ۷۰ درصد آنها بعد از سال ۱۳۹۹ تاسیس شدند و در دوره فعالیتشان با مشکلات و موانع زیادی از جمله شرایط نامناسب بورس و اوراق بهادار رو‌به‌رو بودند تامین این سرمایه درحال حاضر یک مشکل اساسی است و همین باعث شده که تعداد صندوق‌های طلایی که در بازار وجود دارند، محدود باشند و در واقع بخش خصوصی عملا دسترسی کمی به امکان تاسیس صندوق‌های طلا داشته باشد.

وی اضافه کرد: همچنین برای تاسیس صندوق نقره هنوز مجوزی صادر نشده، اما امید است که صندوق‌های نقره مشمول سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی نباشد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تعداد کمی از صندوق‌ها این پشتوانه مالی را دارند، افزود: اکنون تقاضای قابل ملاحظه‌ای برای سرمایه گذاری در طلا وجود دارد و باید به این نیاز در بازار سرمایه پاسخ داد، زیرا در غیر این صورت متقاضیان به سمت خرید از برخی سکو‌های فروش فاقد مجاز منحرف می‌شوند.

دارابی افزود: در صورتی که سازمان بورس سرمایه ۳۵ میلیارد تومان سبدگردان‌ها را برای صندوق طلا و فلزات گران بهای دیگر تعیین کند، به طور مجدد با ایجاد صندوق‌های جدید امکان استفاده آحاد مردم از ابزار‌های امن، تحت نظارت و با هزینه کم فراهم می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی ما صندوق‌های طلا با هویت مشخص داشته باشیم ابزار‌های مبتنی بر طلا از جمله پیش خرید کردن، سرمایه گذاری در معادن، قرض دادن (لنتک ها) یا تسهیلات روی طلا با وثیقه کردن این گواهی‌ها و صندوق‌های طلا امکان پذیر می‌شود.

وی افزود: همچنین با این کار بخشی از مشکلات ما برای تامین تسهیلات خرد برای مردم از طریق این صندوق‌ها از طریق گواهی‌های سپرده فلزات گران بها قابل حل شدن خواهد بود.

ین کارشناس بازار سرمایه توصیه کرد: اکنون ماهانه تمامی صورت‌های صندوق‌های طلا در سایت کدال (سایت رسمی افشای اطلاعات سازمان بورس واوراق بهادار) در دسترس است و مردم می‌توانند از وضعیت این صندوق‌ها در مورد بدهی‌ها و دارایی‌ها که چه میزان شمش و سکه دارند، مطلع شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->