وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟ تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های دامی و برخی کالا‌های اساسی به روال قبل بازگشت چگونگی فعالیت بازار سهام و ابزار‌های دیگر تا عصر جمعه (۶ تیر ۱۴۰۴) اعلام خواهد شد زمان آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات فروش طلا با نرخ‌هایی بالاتر از نرخ‌های اعلامی را گزارش کنید ساعت کاری بانک‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ بررسی بازار خودرو پس از آتش‌بس ایران و اسرائیل (۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

آخرین جزئیات از جلسه کمیته مزد برای محاسبه دستمزد ۱۴۰۴ کارگران اعلام شد

  • کد خبر: ۳۱۰۶۷۴
  • ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
  • ۱
آخرین جزئیات از جلسه کمیته مزد برای محاسبه دستمزد ۱۴۰۴ کارگران اعلام شد
به گفته عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار، نمایندگان کارگری انتظار دارند امسال محاسبات سبد معیشت با مشارکت کارگران و کارفرمایان براساس هزینه‌های واقعی زندگی انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا تاجیک، عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار با اشاره به اینکه اولین جلسه کمیته مزد شورای عالی کار روز گذشته برگزار شد، گفت: اولین نشست به صورت سه جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد. دستور کار کمیته مزد، آغاز محاسبات دستمزد ۱۴۰۴ بود.

وی بیان کرد: نتایج محاسبات در کمیته دستمزد برای تصمیم‌سازی به شورایعالی کار ارجاع داده می‌شود. در جلسه روز گذشته اعضا معرفی شدند و از سازمان‌های ذی ربط در حوزه مسکن و بهداشت درخواست ارائه گزارش عملکرد در یکسال گذشته را داشتیم تا بتوانیم بهتر تصمیم بگیریم. در دولت قبل صحبت از راه اندازی قرارگاه مسکن در جهت تسهیل شرایط مسکن کارگران بود، درخواست کردیم تا گزارشی ارائه شود و ببینیم کجای کار هستیم. نمایندگان کارگری انتظار دارند امسال محاسبات سبد معیشت با مشارکت کارگران و کارفرمایان براساس هزینه‌های واقعی زندگی انجام شود.

تاجیک با تأکید بر اینکه تلاش تشکل‌های کارگری بر این است که به صورت منطقی و بهتر بتوانند تصمیماتی برای دستمزد سال آینده اتخاذ کنند افزود:قدرت خرید کارگران در سال جاری بسیار کاهش یافته است، کارگران برای تأمین هزینه‌های مسکن دچار مشکل زیادی هستند. مقرر شد در هفته این کمیته برگزاری شود.

نماینده مجمع عالی کارگران جمهوری اسلامی ایران در خصوص معیشت کارگران گفت: در سال ۱۴۰۳ توقع داشتیم که افزایش متناسب با ماده ۴۱ قانون کار انجام پذیرد که این مهم صورت نگرفت. تقویت قدرت خرید کارگران یک ضرورت است.

وی با اشاره به تأکید برکنترل تورم گفت: انتظار داریم دولت با کنترل تورم شرایط معیشتی کارگران را بهبود بخشد ما به دنبال افزایش قدرت خرید کارگران هستیم تا کارگران از پس هزینه‌های زندگی خود بر بیایند. درجلسه قبلی شورای عالی کار درخواست کارگران از شورای عالی کار این بود که موضوع افزایش حق مسکن کارگران در سال جاری پیگیری شود و پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن توسط وزیر کار به هیات دولت برده و مصوب شود تا معوقه این ۱۰ ماه به حساب کارگران واریز شود. پرداخت معوقات حق مسکن در صورت تصویب هیات وزیران است.

با این حال، بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، حقوق، دستمزد، مزایا و عیدی کارگران باید با توجه به نرخ تورم واقعی کشور تعیین شود. این ماده همچنین اشاره دارد که پرداخت حداقل دستمزد باید مستقل از نرخ تورم و با در نظر گرفتن ویژگی‌های جسمی، روحی و نوع کار هر فرد صورت گیرد.

علاوه بر این، کارفرمایان موظفند که برای ساعات مشخص کاری، هیچ‌گاه کمتر از حداقل دستمزد به کارگران پرداخت نکنند. با این حال، این قانون در ایران به درستی اجرایی نشده است و نگرانی‌هایی برای کارگران ایجاد کرده است.

در سال‌های اخیر، بی‌ثباتی نرخ تورم و عدم شفافیت اقتصادی باعث شده که این قانون به طور کامل و صحیح اجرا نشود. برخی قوانین کار به دلیل فقدان شفافیت و کارآیی لازم و همچنین مشکلات ساختاری اقتصادی کشور، به درستی پیاده‌سازی نمی‌شوند. ماده ۴۱ قانون کار نیز یکی از قوانینی است که به دلیل عدم اراده دولت‌ها و سیاست‌گذاران برای تأمین حقوق کارگران، به طور کامل عملی نمی‌شود.

ضرورت عدالت در پرداخت‌ها برای بهبود وضعیت کارگران

با این همه، چگونگی تعیین دستمزد کارگران همواره با واکنش‌های متفاوت کارشناسان اقتصادی همراه بوده است و در همین راستا، آرمان حاجیان‌فرد، کارشناس اقتصادی، معتقد است نظرات درباره کمیت و کیفیت نیروی کار ایرانی متفاوت است. اما اگر نظام پرداخت‌ها بر اساس اصول عدالت و با در نظر گرفتن تورم واقعی کشور اصلاح شود، نباید در برخی سازمان‌ها حقوق متناسب با شرایط اقتصادی پرداخت شود، در حالی که سایر سازمان‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های خصوصی قادر به ارائه حقوق متناسب با تورم نباشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
0
0
ازاینکه بانکها نتوانند حقوق متناسب با تورم پرداخت نکنند واقعا حرف بسیار مضحکی است.ولی عموما شرکتهای خصولتی و خصوصی ازپرداخت حقوق متناسب با تورم خودداری میکنندودرحق پرسنلشان ظلم مضاعف میکنند.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->