اولین واکنش پژمان جمشیدی به اتهام تجاوز و فرار از کشور هوش مصنوعی خطر بیماری قلبی را با اعداد نمایش می‌دهد پرتودرمانی می‌تواند اختلال ضربان قلب را درمان کند واژگونی خودرو در محور نیشابور به مشهد یک فوتی برجای گذاشت (۶ آبان ۱۴۰۴) خسروپناه: منتظر پیشنهاد‌های بهزیستی برای حمایت از معلولان هستیم کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوای خراسان رضوی برای شهروندان مشهدی هشدار خودمراقبتی صادر کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) اجرای پروژه تأمین آب شرب مشهد از رشته‌کوه هزارمسجد با ۴ سازه اصلی و تونل ۸.۵ کیلومتری + فیلم مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه!
سرخط خبرها

۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود

  • کد خبر: ۳۰۹۴۵۸
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود
در فضای بی سازمانی اجتماعی که ناشی از برهم خوردن تعادل میان بخش‌های مختلف جامعه از طریق اسیب دیدن یک بخش ایجاد می‌شود، نظام اجتماعی نیز دچار تغییر کارکرد می‌شود.

پدیده‌ها و آسیب‌های اجتماعی زنجیره‌ای از حلقه‌های بهم پیوسته هستند که با شدت و ضعف عوامل هربار در شکلی نمود می‌یابند. جامعه ایران از زوایای مختلف تبدیل به بستری برای شکل گیری آسیب‌های اجتماعی شده است که یکی از مهم‌ترین دلائل آن حرکت انتقالی از وضعیت سنتی یا اتکای صرف به سنت‌ها به مدرنیته یا پس زدن هر آنچه در گذشته وجود داشته است، می‌باشد.

مفهوم همبستگی اجتماعی در یک جامعه انسانی از مفاهیم مهمی است که می‌تواند به صورت پیشگیرانه از شکل گیری آسیب‌ها جلوگیری کند، این مفهوم یک مفهوم فرااستراتژیک با ارزش افزوده بسیار است. عوامل تهدید کننده این پدیده نیز علاوه بر قرارگیری در لبه پرتگاه عبور از سنت به مدرنیته در نابرابری‌های اقتصادی، نبود مشارکت مناسب میان اعضای جامعه، ضعف قانون و قانون گرایی و ... نهفته است.

در فضای بی سازمانی اجتماعی که ناشی از برهم خوردن تعادل میان بخش‌های مختلف جامعه از طریق اسیب دیدن یک بخش ایجاد می‌شود، نظام اجتماعی نیز دچار تغییر کارکرد می‌شود. در وضعیتی که گروه‌های اجتماعی متنوعی در جامعه وجود داشته باشد و احساس بی سازمانی اجتماعی شدت بگیرد، افراد اینگونه احساس می‌نمایند که کنترل اجتماعی غیر رسمی که وجود شبکه مستحکم خویشاوندی می‌تواند بخشی از آن باشد از رفتار آنها برداشته شده و نهایتا انچه می‌ماند مسئولیت کمتر نسبت به ارزش‌ها و هنجار‌ها و فراهم شدن زمینه اسیب‌های اجتماعی است.

ناامنی نیز از جمله مورادی است که در چنین شرایطی شدت می‌گیرد و وقوع هر رفتاری که احساس ناامنی را ایجاد نماید خود تشدید موج ناامنی و ضربه‌ای بر پیکر امنیت جامعه خواهد بود آنچنان که شما برای نخستین بار شرایطی را تصور می‌کنید که ممکن است ۲۹ ماه با عزیزانتان گروگان گرفته شوید، اما آبی از آب تکان نخورد.

در چنین جامعه‌ای ساختار‌ها و هنجار‌های سنتی کارکرد خود را از دست داده و ضعف قوانین به روز و یا نقص‌های اجرایی می‌تواند منحر به شکل گیری وقایعی شود که گروگان گیری ۲۹ ماهه خانواده‌ای در رشت از این دست محسوب می‌گردد.

واقعه‌ای که تا همین چند دهه قبل امکان رخداد آن نزدیک به صفر بود. علت نیز در ساده‌ترین سوالیست که در وهله نخست در ذهن شنونده ماجرا شکل میگیرد؛ "آیا کسی وجود نداشت که به این اتفاقات مشکوک شود؟ "

فارغ از شرایط پیچیده و ابهاماتی که در این واقعه وجوددارد؛ نگرشی که منجر به ایجاد این سوال شده و عدم وجود پاسخی مناسب برای آن خود شاید پررنگ‌ترین نشانه جامعه انتقالی ما باشد. در جامعه سنتی ایران همبستگی و ارتباطات اجتماعی به منزله امری حیاتی در وجه مثبت آن مانع از شکل گیری اسیب‌های اجتماعی می‌شد و چانچه ذکر شد امکان اینکه خانواده‌ای برای مدتی طولانی در فضای جامعه کمرنگ یا حذف شوند وجود نداشت، کارکردی که سوال مذکور را در ذهن ما به عنوان اعضای این جامعه شکل می‌دهد.

اما پاسخ در جدایی ما از هنجار‌های سنتی در ارتباط با روابط اجتماعی نهفته است. نکته انست که باوجود آنکه شاید خودمان نخواهیم و ندانیم اگر همه اعضای درجه یک خانواده مان در یک خانه گروگان گرفته شوند، فرد دیگری نگران این شرایط نمی‌شود. به نوعی بیشتر ما همین الان هم خبر نداریم که همسایه دیوار به دیوارمان در چه وضعیتی به سر میبرد و یا حتی کیست..

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->