معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند

  • کد خبر: ۳۲۴۳۷۵
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰
یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
یک کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: احتمال بیشتر تصادف با حیات‌وحش، میل شدید به آتش‌افروزی، آلودگی صوتی و باقی‌گذاشتن مواد غذایی در طبیعت از مهم‌ترین آسیب‌های ناشی از حضور مردم در روز سیزده‌به‌در است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

محمد درویش در گفت‌‎وگو با شهرآرانیوز، در خصوص آسیب‌هایی که در روز طبیعت توسط مردم به محیط زیست وارد می‌شود، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها احتمال بیشتر تصادف با حیات وحش است.

وی افزود: معمولا در ایام نوروز و به خصوص در سیزده‌به‌در به دلیل ازدحام گردشگران و تردد‌های بیشتر در مناطق جذاب طبیعی که محل تردد حیوانات هم هستند، متاسفانه آمار اصابت مستقیم حیوانات به خودرو‌ها افزایش پیدا می‌کند. اگر هموطنان سعی کنند سرعتشان را هنگام تماشای این زیبایی‌های طبیعت کم کنند، این تلفات به طور محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

درویش با بیان اینکه دومین مشکل، میل شدید به آتش‌افروزی است، عنوان کرد: مردم تمایل دارند که حتما کباب و چای درست کنند، در نتیجه به شدت به ذخیره‌های چوبی مناطق طبیعی هجوم می‌آورند، در صورتی که این ذخایر چوبی در واقع جزو مایملک محیط‌زیستی آن منطقه، محلی برای ارتقای حاصل‌خیزی خاک و فعالیت میکوریز‌ها و قارچ‌ها هستند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: به همین دلایل ما نباید از این ذخایر چوبی برای آتش‌افروزی استفاده کنیم. هموطنان ما باید با خودشان کپسول‌های گاز سفری قابل شارژ یا زغال به همراه داشته باشند و زغال‌ها را در محفظه‌هایی که با زمین فاصله دارد، روشن کنند تا منجر به آسیب کف زمین هم نشود.

وی با اشاره به اینکه مشکل سوم آلودگی صوتی است، تصریح کرد: برای انسان بالای ۶۰ دسی‌بل و برای حیوانات بالای ۲۰ دسی‌بل خطرناک است. ما با افزایش صدای بلندگوی خودروی خود در طبیعت آلودگی صوتی شدیدی ایجاد می‌کنند که این باعث می‌شود حتی مسیر حرکت پرنده‌ها تغییر کند و حیوانات به شدت بترسند.

درویش بیان کرد: مشکل چهارم این است که مردم مواد غذایی زیادی با خود به طبیعت می‌آورند و متاسفانه باقی‌مانده مواد غذایی را در منطقه باقی می‌گذارند، در حالی که باید به نزدیک‌‎ترین شهری که مدیریت پسماند دارد، برگردانند و جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذارند. اگر این موارد رعایت شود بخش بزرگی از خسارت‌ها کاهش پیدا می‌کند و همه هموطنان می‌توانند از طبیعت لذت ببرند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص جلوگیری از آسیب‌های ناشی از آفرودسواری به طبیعت گفت: این موضوع اقدامات آموزشی می‌خواهد که صداوسیما باید کلیپ‌های جذاب تولید و بیان کند که چرا این کار‌ها خطرناک است. فدراسیون اتومبیلرانی باید دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به آفرود برگزار و ملاحظات محیط زیستی را با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست برای آنها ارائه کند. همچنین باید محل‌هایی برای آفرودسواری و عملیات هیجانی با خودرو در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: اگر این موارد رعایت شود می‌توان خسارت‌ها را به شدت کاهش داد، اما مهم‌ترین نکته این است که باید هزینه اجتماعی آفرودسواری کاهش پیدا کند. بسیاری از هموطنان فکر می‌کنند آفرودسواری یک منش اجتماعی و اعتبار است، در صورتی که اگر در سریال‌های جذاب قهرمان‌های منفی داستان آفرود سوار شوند و تخریب آفرود به تصویر کشیده شود، دیگر به عنوان یک مد از آن استفاده نمی‌شود.

درویش خاطرنشان کرد: امیدوارم امسال نیروی انتظامی جریمه پرتاب زباله از خودرو را افزایش دهد تا انگیزه بیشتری ایجاد شود که برخی هموطنان که هنوز زباله‌های خود را از خودرو به بیرون پرت می‌کنند، این کار را انجام ندهند. همچنین مردم سبزه‌های خود را روی سقف خودرو نگذارند، این سبزه‌ها به راحتی می‌تواند تبدیل به کمپوست شود. مردم می‌توانند سبزه‌های خود را به واحد‌های پرورش اسب یا گاوداری‌ها تحویل دهند که غذای مناسبی برای دامداری‌ها و محل‌های پرورش اسب است یا آنها را زیر زمین دفن کرده و در طبیعت رها نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->