غرق شدن کودک ۳ ساله در کارون چهارمحال و بختیاری (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۶
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟
مطالعه‌ای که به‌تازگی در یک نشریه معتبر منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می‌زند که ۵ درصد از بزرگسالان در سطح جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

متخصصان در تلاشند تا روش‌های درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از حوزه‌های مورد توجه، رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می‌دهند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مواد غذایی مضر مانند فست‌فود‌ها می‌تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی در The Journal of Immunology منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

نتایج نشان داد که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، علائمی مشابه افسردگی را نشان دادند؛ این نتایج روزنه‌های جدیدی را در زمینه تحقیقات برای بررسی افسردگی و درمان‌های احتمالی آن باز می‌کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف زیاد نمک بر افسردگی در موش‌ها بودند. ابتدا، آنها آزمایش کردند که آیا موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کرده‌اند، علائم افسردگی را نشان می‌دهند یا خیر.

موش‌ها به مدت ۵ تا ۸ هفته یا رژیم غذایی معمولی یا پرنمک دریافت کردند. محققان از چندین روش برای بررسی رفتار موش‌ها استفاده کردند. همچنین محققان یک گروه کنترل از موش‌هایی داشتند که حالات افسردگی‌گونه داشتند.

نتایج حاکی از آن بود که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، رفتار‌هایی مشابه با موش‌های گروه کنترل نشان دادند. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث بروز رفتار‌های شبیه به افسردگی در موش‌ها شده است.

محققان همچنین دریافتند که این موش‌ها دچار افزایش تولید انواعی از مولکول‌ها به نام "سیتوکین IL-۱۷A بودند، که با علائم افسردگی مرتبط است.

تحلیل‌های آنها نشان داد که برخی از سلول‌ها مقدار بیشتری از این سیتوکین‌ها را تولید کرده‌اند و همچنین سطوح بالاتری از آن در طحال و مغز موش‌ها مشاهده شد. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک تولید این سیتوکین را تحریک کرده‌است.

پژوهشگران می‌گویند برای دریافتن این که آیا این مطالعه در انسان‌ها نیز نتایج مشابهی خواهد داشت و اثرات بلندمدت آن چه خواهد بود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف بیش از حد نمک یا سدیم می‌تواند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زد برگ، متخصص تغذیه به Medical News Today توضیح داد که: مصرف زیاد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه‌ها بسیار مضر است. افرادی که بیماری قلبی، بیماری کلیوی، دیابت یا کبد چرب دارند باید مصرف سدیم خود را به دقت تحت نظر قرار دهند تا وضعیت خود را بدتر نکنند.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان سالم مصرف سدیم خود را به ۲,۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است. 

همچنین افراد در هنگام مصرف مواد غذایی، می‌توانند برچسب‌ها را به دقت بررسی کنند تا ببینند چه مقدار سدیم مصرف می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->