قیمت امروز طلا در مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) مصرف بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ وضعیت آب در مشهد، بحرانی‌تر از همیشه | جیره‌بندی آب در شهر، غیرقابل پیش‌بینی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۳ هزار تومان منع قانونی برای افزایش ۲ بار در سال حقوق‌ها برای کارگران وجود ندارد پس لرزه‌های وضع تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کشورهای جهان | ریزش ارزش دارایی‌های بزرگ قیمت امروز میوه در مشهد چقدر است؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ساعت کاری واحد‌های صنفی طلافروشی در مشهد تغییر کرد سقوط ۱۱۶ میلیارد دلاری ثروت ایلان ماسک + علت سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد
سرخط خبرها

عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۵
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت کشور به خاطر فرسودگی خودرو‌های داخلی است. خودرو‌های فرسوده از رده خارج نمی‌شوند، زیرا قدرت خرید مردم پایین است و اجازه اشباع بازار خودرو داده نمی‌شود. ما بار‌ها بر لزوم واردات خودرو تأکید کرده‌ایم، اما این اتفاق هنوز رخ نداده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد رشیدی با اشاره به معضل قاچاق سوخت گفت: طبق آمار وزارت نفت، میزان قاچاق سوخت در کشور روزانه ۲۰ میلیون لیتر است که یکی از دلایل اصلی آن به قیمت پایین سوخت در ایران برمی‌گردد. وقتی قیمت سوخت در خارج از مرز‌ها چند برابر قیمت داخلی است، قاچاق سوخت شکل می‌گیرد. در هیچ کشوری قیمت سوخت به اندازه نرخ ایران پایین نیست و این موضوع شرایط قاچاق را فراهم می‌کند.

باید با قاچاق سازمان‌یافته سوخت مبارزه کرد

وی افزود: به اعتقاد ما، قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت تنها به فعالیت‌های سوخت‌بر‌ها و موتوری‌ها محدود نمی‌شود و موضوع وسیع‌تری دارد و قاچاق سازمان‌یافته‌ای وجود دارد که باید با آن مبارزه شود. قاچاق روزانه این مقدار سوخت به معنای از بین رفتن منابع کشور است؛ ما با زحمت بنزین و گازوئیل تولید می‌کنیم و آنها را به قیمت ناچیز به مردم می‌فروشیم، اما همین منابع قاچاق شده و به خارج از مرز‌ها می‌رود و سود آن به جیب عده‌ای سودجو می‌رود؛ بنابراین، نهاد‌های نظارتی و امنیتی و ستاد مبارزه با قاچاق باید به جدیت موضوع قاچاق سازمان‌یافته را پیگیری کنند. در همین رابطه نیز کمیسیون انرژی جلساتی تشکیل داده، اما هنوز راه درمانی پیدا نشده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: بخش زیادی از قاچاق سوخت از طریق مرز‌های آبی و با کشتی‌های سوخت‌بر صورت می‌گیرد که نشان‌دهنده قاچاق سازمان‌یافته است. این قاچاق معمولی نیست که یک موتوری دو گالن بنزین را پشت موتور خود بگذارد و بخواهد از استان‌های مرزی خارج کند. قاچاق سوخت باید به‌طور جدی‌تری مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: علاوه بر این، بخش زیادی از مصرف بالای سوخت در کشور به خودرو‌های بی‌کیفیت داخلی مربوط می‌شود که با قیمت بالا و مصرف زیاد عرضه می‌شوند. مردم نباید تاوان تولیدات بی‌کیفیت خودرو‌های داخلی را بدهند که هیچ‌گاه به سطح جهانی از لحاظ کیفیت و قیمت نرسیده‌اند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین با اشاره به مصرف بالای سوخت در کشور و همچنین کیفیت پایین سوخت گفت: در حال حاضر، مشکلاتی از جمله کیفیت، کمیت، تنوع و قیمت خودرو‌های داخلی وجود دارد که برای مردم قابل تحمل نیست؛ مردم از خودرو‌های داخلی بی‌کیفیت و با قیمت بالا و مصرف زیاد استفاده می‌کنند. چرا مردم باید تاوان استفاده از خودرو‌های بی‌کیفیت داخلی را بدهند که هیچ‌گاه به سطح رقابت جهانی نرسید؟

۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است

نماینده کرمانشاه اظهار کرد: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت کشور به خاطر فرسودگی خودرو‌های داخلی است. خودرو‌های فرسوده از رده خارج نمی‌شوند، زیرا قدرت خرید مردم پایین است و اجازه اشباع بازار خودرو داده نمی‌شود. ما بار‌ها بر لزوم واردات خودرو تأکید کرده‌ایم، اما این اتفاق هنوز رخ نداده است. در مجلس یازدهم چندین بار واردات خودرو تصویب شد، اما تاکنون عملی نشده است. شروط موجود در آیین‌نامه برای واردات خودرو نیز باعث شده که این خودرو‌ها برای مردم صرفه اقتصادی نداشته باشد.

رشیدی بیان کرد: خودرو‌های روز دنیا شامل مدل‌های برقی و هیبریدی با مصرف پایین هستند، اما مصرف سوخت خودرو‌های تولید داخل بالای ۱۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که این موضوع باعث آلودگی محیط زیست شده است. آلودگی که علاوه بر تهران، در تمامی کلان‌شهر‌ها تسری پیدا کرده که علت آن را باید در مصرف بالای سوخت خودرو‌های بی‌کیفیت داخلی جست‌و‌جو کرد لذا این زنجیره معیوب فقط به دلیل قیمت پایین سوخت نیست.

خودرو‌های بی‌کیفیت داخلی باعث هدررفت منابع کشور می‌شوند

وی یادآور شد: در سال‌های گذشته با افزایش قیمت سوخت، بعد از مدت کوتاهی مصرف دوباره افزایش پیدا کرد. این نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از مصرف زیاد سوخت به دلیل خودرو‌های بی‌کیفیت داخلی است که هم باعث ناترازی انرژی شده و هم منابع کشور را هدر می‌دهند و هم اینکه باعث الودگی زیست محیطی و درنتیجه ایجاد مخاطراتی برای سلامت مردم شده و هزینه‌های سنگینی را بر دوش سیستم بهداشت و درمان می‌گذارد.

این عضو هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید این زنجیره معیوب را اصلاح کند، گفت: اولین اقدام این است که خودرو به بخش خصوصی واگذار شود و دست دولت از این حوزه خارج شود. سپس اجازه داده شود که واردات خودرو با شیبی مناسب انجام شود. برای این کار باید فرصتی چندین باره به خودروسازان داخلی داده شود تا کیفیت و قیمت محصولات خود را به استاندارد‌های جهانی نزدیک کنند؛ در غیر این صورت، باید به مردم اجازه داده شود که از خودرو‌های باکیفیت و اقتصادی بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: دولت توانایی انجام چنین اقداماتی را دارد، اما ممکن است علت عدم اجرای آن، نفوذ مافیای خودرو در دولت‌ها باشد که مانع واردات خودرو شده‌اند. حق مردم است که از خودرو‌هایی با کیفیت بالا و مصرف پایین استفاده کنند، همان‌طور که در بسیاری از کشور‌های دنیا این موضوع رایج است.

رشیدی در پایان گفت: در حال حاضر، در دنیا می‌توان با زیر ۱۰ هزار دلار خودروی اقتصادی و باکیفیت تهیه کرد، اما آیا ما در ایران با ۱۰ هزار دلار خودروی با کیفیت سوار می‌شویم؛ اصلا اینگونه نیست برای مثال، قیمت خودرویی مانند دنا بالای یک میلیارد تومان است، اما آیا کیفیت دارد؟ مصرف سوخت این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر است که این به معنای هدر رفتن منابع کشور و ایجاد آلودگی محیط زیست است؛ این مدل خودروی داخلی سند افتخار ملی نیست.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->