رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی هستیم پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا موافقت کرد آیت الله علم الهدی: بازگرداندن عناصر ناپاک خارجی به معنای جذب نیست| میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اجرای طرح نور ماموریت قانونی فراجا است رئیسی: ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم هلاکت یک صهیونیست در حملات حزب الله لبنان دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان فاش شد بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت ۸نفر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه حمله پهپادی و موشکی ارتش یمن به یک کشتی اسرائیلی اعتراضات گسترده دانشجویی به جنایات رژیم صهیونیستی| ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بازداشت شدند وزیر کشور: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هستیم شش مرزبان ایرانی آزاد شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) یک سوم ارزآوری کشور توسط مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود  مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند تحریم‌‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا علیه ایران سردار رادان: حجاب و عفاف موضوع امنیتی و انتظامی نیست استقرار ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد  نشست کمیته اقتصادی مشترک ولایت هرات و استان خراسان رضوی برگزار می‌شود
سرخط خبرها

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت

  • کد خبر: ۳۴۴۷۸
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه برجام از چندین ناحیه تحت فشار قرار دارد خواستار تلاش بیشتر طرف‌های اروپایی برای جلب رضایت ایران در این توافق شد و هشدار داد: اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، جوسپ بورل در یادداشتی که به مناسبت پنجمین سالگرد برجام در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت افزود: من متوجه هستم که حفظ این توافق نه تنها لازم بلکه حیاتی است. اگر برجام نابود شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت. این توافق پس از ۱۲ سال کشمکش و تلاش حاصل شد. برجام از سوی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفت.

وی با اشاره به تاریخ طولانی مذاکرات هسته‌ای ایران تصریح کرد که دست‌یابی به توافق نهایی بدون تکیه بر راه حل دیپلماتیک ممکن نبود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود که برجام مشتمل بر یکصد صفحه و چندین ضمیمه است که براساس آن ایران در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی و مالی، محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای پذیرفت. بورل سپس عنوان کرد؛ برجام نمونه بارزی است که چگونه دیپلماسی اروپایی و چندجانبه‌گرایی می‌تواند درچارچوب نظام حقوق بین الملل موثر باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین متذکر شد که برجام نه تنها یک پیروی نمادین بلکه توافقی است که اثربخشی آن اثبات شد. این دستاورد نتیجه دسترسی‌های بی سابقه‌ای است که برجام برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد کرد تا در ۱۵ گزارش پیاپی پایبندی تهران به توافق هسته‌ای را تایید کند.

وی یادآور شد که بر همین اساس اروپا و سایر طرف‌های برجام تحریم‌ها را مطابق با توافق لغو کرده و بدین ترتیب روابط تجاری و اقتصادی ایران با سایر کشور‌ها به روال عادی باز می‌گشت. اما در ماه «می» سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود و برای پیشبرد سیاست فشار حداکثری تحریم‌ها را بازگرداند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد و مردم ایران تاثیر منفی داشت افزود:، اما ایران به مدت ۱۴ ماه در این توافق ماند. وی با اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران در یک سال گذشته هشدار داد که این توافق بیش از پیش تضعیف شده است.

بورل به ابراز نگرانی طرف‌های اروپایی از کاهش تعهدات ایران در برجام و نگرانی متقابل تهران از اینکه نتوانسته از مزایای این توافق بهره‌مند شود اشاره کرد و افزود:‌به عنوان مسئول هماهنگ کننده برجام به همکاری با طرف‌های باقی‌مانده در توافق و سایر جامعه جهانی ادامه خواهم داد. تمام تلاش‌مان را به کار خواهیم بست تا آنچه را که پنج سال پیش به دست آوردیم حفظ و اطمینان حاصل کنیم که توافق اثربخش می‌ماند.

وی با اشاره به برخی تدابیر اروپا برای تداوم مراودات تجاری با ایران دربرابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا افزود:، اما ما در اروپا می‌توانیم اقدامات بیشتری را برای جلب رضایت ایران در زمینه تجارت مشروع انجام دهیم.

مسئول سیاست خارجی اروپا تصریح کرد: من اطمینان دارم اگر بتوانیم برجام را حفظ و اجرای آن را ضمانت کنیم، این توافق می‌تواند به عنوان سنگ بنایی برای حل سایر نگرانی‌های مشترک از جمله مسائل مربوط به امنیت خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->