وقتی «برمودا» رازهای کامران نجف‌زاده را هم افشا می‌کند! تمساح خونی و سال گربه زیر سایه «مست عشق» «لوران کانته» کارگردان فیلم کلاس درگذشت فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزاری کنگره شعر توس تا نیشابور + جزئیات نگاهی به مضمون بهار در شعر معاصر «پدر قهوه» سریال جدید مهران مدیری در راه شبکه نمایش خانگی چندخطی درباره‌ی کتاب «فلسفه‌ی پیاده‌روی» نوشته‌ی فردریک گرو | بجنبید، منتظرمان هستند! بازگشت بهروز افخمی با «هفت» به تلویزیون + زمان پخش تئاتر کمدی «هشتگ، بچه‌شهرستانی‌ام» روی صحنه می‌رود + پوستر و زمان اجرا انعکاسی از مظلومیت غزه در «خاورمیانه» | گفتگو با احمدرضا عبیدی (ججو) به مناسبت انتشار موزیک ویدئو جدیدش فردوسی و «شاهنامه» در نگاه محمدعلی اسلامی ندوشن «صحبت یار» در نگارخانه فردوسی + عکس اضافه شدن شخصیت «غرغر خان» به باغ شادونه نقد کامل فیلم تلماسه ۲ (Dune 2) | زیبایی و وحشت «پهلوان هرگز نمی‌میرد» و «پهلوان واقعی» در تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

معرفی کتاب «سیمای زن در فرهنگ ایران»، اثر جلال ستاری

  • کد خبر: ۳۵۱۶۸
  • ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۱
معرفی کتاب «سیمای زن در فرهنگ ایران»، اثر جلال ستاری
کنجکاوی درباره زنان و جهان زنانه در همه فرهنگ‌ها وجود دارد و پاسخ به سوالاتی که این قلمرو تاریک را دست‌کم در اندازه کورسویی روشن کند همواره موردتوجه پژوهشگران و اندیشمندان بوده است. به همین علت در این رابطه کتاب‌های زیادی تالیف شده که برخی از آن‌ها عمیق و درخور تامل‌اند.
الهام یوسفی | شهرآرانیوز - پژوهشگران ایرانی تلاش کرده‌اند با استناد به متون تاریخی، اجتماعی و فرهنگی، تا جایی که ممکن است بدین قلمرو تاریک نفوذ کنند. کتاب «سیمای زن در فرهنگ ایران» یکی از این تلاش‌هاست که به قلم دکتر جلال ستاری و از سوی نشر مرکز منتشر شده اسو. بخش مهمی از تاریخ ایران با اسطوره پیوند خورده است. در حقیقت، اساطیر بخشی از تاریخ‌اند و جست‌و‌جوی حقایق و باور‌ها باید با در نظر داشتن آن‌ها انجام گیرد. کتاب حاضر تلاشی است برای ترسیم چهره زن در تاریخ ایران.

کتاب جنبه‌های نظری و و عملی برخورد با زنان در فرهنگ ایران را در ۱۰ فصل ارزیابی می‌کند، فصل‌هایی چون: نگاه دین و احکام دینی به زن (منظور ادیان حاکم بر ایران است)، خلقت حوا، زن جاهلی و …. کتاب تلاش ارزشمندی می‌کند که با تکیه بر متون اصیل تاریخی و ادبی، موقعیت و منزلت زن را از دیدگاه عوام و خواص و نیز جنبه‌های مثبت و منفی حاکم بر فرهنگ، پیشینه تاریخی زنان در تمدن‌های گوناگون ایرانی به‌ویژه ایران باستان و عرب جاهلی بررسی و تحلیل کند. در پایان هر فصل، فهرست مفصلی از یادداشت‌ها و ارجاعات و توضیحات ضرور وجود دارد که نشان‌دهنده دقت نظر نویسنده و وسواس او برای نوشتن یک اثر ساده، اما علمی است. علاوه بر این، نویسنده کتاب تلاش کرده است تحلیل‌های جامعه‌شناسان و مردم‌شناسان را نیز به کتاب بیافزاید. اگرچه نمی‌توان در این فرصت کوتاه به نقد و بررسی متن کتاب پرداخت، به نظر می‌رسد این کتاب برای مطالعه زنان از منظر تاریخ بالاخص اسطوره که بخشی از تاریخ است بسیار مفید و ضرور است.

نویسنده کتاب، آقای دکتر جلال ستاری، محقق، اسطوره‌شناس و اندیشمند ایرانی است. او تحصیل‌کرده سوئیس است و شاگرد ژان پیاژه معروف. دکتر ستاری ابتدا در رشته روان‌شناسی تحصیل کرد، اما دغدغه‌ای فراتر از روان‌شناسی فردی داشت و تمرکز خود را بر روان‌شناسی جمعی و شناخت تأثیر مثبت یا منفی کهن‌الگو‌ها و اسطوره‌ها و افسانه‌ها بر ناخودآگاه جمعی معطوف کرد. ایشان بالغ بر ۹۰ جلد کتاب در زمینه‌های افسانه‌شناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی طی بیش از ۶۰ سال به رشته تحریر درآورده یا ترجمه کرده است که گنجینه ارزشمندی در تاریخ‌نگاری ایران به شمار می‌آید.
 
 

معرفی کتاب «سیمای زن در فرهنگ ایران»، اثر جلال ستاری
«سیمای زن در فرهنگ ایران»
نویسنده: جلال ستاری
ناشر: مرکز
سال انتشار: ۱۳۹۹
قیمت: ۵۲.۵۰۰ تومان
 
بریده‌ای از کتاب:
«زن به گمان من یکی از چند کلید رازگشای فرهنگ قوم است، زیرا موجودی است اسرارآمیز که همواره ۲ ساحت داشته .... در این کتاب، رقم‌زدن تصویری از زن ایرانی بدان‌گونه که در فرهنگ ایران پس از اسلام نقش بسته، منظور نگارنده است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->