به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد معینی با بیان این مطلب که ارتباط موثری بین دخانیات و سرطان وجود دارد خاطر نشان کرد: دخانیات یکی از شناخته شدهترین و، اما قابل کنترلترین ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان است.
فوق تخصص آنکولووژی و هماتولوژی ادامه داد: ریسک فاکتورهای محیطی مانند هوای آلوده، و سبکهای غذایی و همچنین ریسک فاکتورهای ژنتیکی که در ابتلا به سرطان نقش دارند کنترل آن در پیشگیری از سرطان از دخانیات مشکلتر است، لذا باید کاهش مصرف دخانیات را بعنوان یک الگو در سطح جامعه هم به منظور صرفه جویی اقتصادی و مهمتر از آن سلامت جامعه و پیشگیری از بروز خطرات در دستور کار قرار دهیم.
استادیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: فردی که دخانیات مصرف میکند ۳ نوع آسیب را به خود و اعضای خانواده و جامعه تزریق میکند، لذا وقتی در اصطلاح علمی از SMOKING صحبت به میان میآید منظور فقط سیگار نیست و این اصطلاح به هر نوع دخانیاتی است اطلاق میگردد، که تنباکو را میسوزاند و تبدیل به دود میکند، همه اینها هم برای فرد و هم برای اطرافیان مضر تشخیص داده شده است.
فوق تخصص سرطان ادامه داد: بر اساس مطالعات علمی، استفاده هر نوبت از قلیان به اندازه مصرف ۱۰ پاکت سیگار مضر است، لذا مهمترین راهبرد نرفتن به سوی دخانیات با یک اراده قوی و جدی است.
دکتر معینی یاد آور شد: قطعا ترک سیگار برای افرادی که سالیان زیادی مصرف کرده اند بسیار سخت است ولی با کمک پزشکان داروهایی تجویز میگردد که برای جایگزینی نیکوتین اثر بخش است.
وی گفت، آدامسهای نیکوتین، برچسبهای نیکوتین و داروهای کاهش وسوسه ذهنی افراد سیگاری برای ترک سیگار بسیار مفید هستند.