دو مدیر در حادثه بندر شهید رجایی بازداشت شدند نقص فنی هواپیما موجب بازگشت پرواز شیرازـمشهد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۳هزار قرص روانگردان و ۳ کیلوگرم مواد مخدر در ۵ عطاری در تهران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور هدیه روز معلم واریز شد | طی یک‌سال‌ونیم گذشته، ۸۵ درصد بدهی‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است مشکل کمبود معلم مدارس تا قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ رفع خواهد شد ۱۲ هزار پلنگ در معرض خطر قاچاق و تجارت حیات وحش حدود ۸۰ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند حمله سگ در جوین خراسان رضوی، ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد ضایعه‌های رحمی «ایران» یوزپلنگ توران، احتمال بارداری‌اش را کاهش داد ماجرای نقص فنی پرواز تهران-مشهد چیست؟ +فیلم (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تلاش حداکثری دولت چهاردهم برای ارتقای کیفیت آموزشی سختی های ترک سیگار | ماجرای یک جدایی سخت! ساقه‌های کوچک بامبو سخت‌گیری آموزش و پرورش در جذب معلم | دانشجومعلمان دوباره گزینش می‌شوند معلم برگزیده کشوری از خراسان رضوی، از مسیر موفقیتش می‌گوید | باید با نسل زِد ارتباط مؤثر داشته باشیم مرگ ۷ مادر براثر سقط جنین طی سال ۱۴۰۳ سیگار با رگ‌های بدنتان چه می‌کند؟ برنامه جدید آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت آموزشی دبستانی‌ها | بیش از ۳۲۰ هزار معلم در صف آموزش اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما و احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد درددل ۲۴ معلم نمونه کشور با وزیر آموزش و پرورش | از نحوه طراحی سؤالات امتحان نهایی تا رتبه‌بندی معلمان وظیفه اصلی معلم القای حس ارزشمندی به دانش‌آموز است جزایر خلیج‌فارس شناسنامه‌دار خواهند شد ماراتن شکستن ترافیک برای رسیدن به حوزه کنکور قول مساعد تأمین اجتماعی برای اجرای مرحله‌ی دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دردسر‌های همسایگی با مدرسه | گلایه‌های شهروندان مشهدی از فعالیت مدارس در نزدیکی منازل آنها مشهد، شهر دوستدار سالمند می‌شود تداوم بارش در غرب، مرکز و شمال کشور (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اگر آدامس قورت دهیم چه می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۳۷۱۷۴
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸
اگر آدامس قورت دهیم چه می‌شود؟
کم نیستند افراد بزرگسالی که هنوز هم اگر به طور اتفاقی یک تکه آدامس را قورت بدهند، به سرعت یاد هشدار‌های والدین‌شان در ایام کودکی می‌افتند که مدام یادآوری می‌کردند که قورت دادن آدامس، کار خطرناکی است، اما آیا واقعا این کار خطرناک و برای سلامتی مضر است؟

به گزارش شهرآرانیوز، «سایمون تراویس»، پروفسور گوارش بالینی در دانشگاه آکسفوردِ انگلیس در پاسخ به این سوال می‌گوید: این که آدامس پس از بلعیده شدن، سال‌ها در معده باقی می‌ماند، بیشتر شبیه یک افسانه قدیمی است که منشاء آن دقیقا معلوم نیست ولی به نظر می‌رسد که کارِ والدین‌هایی باشد که قصد داشتند مانع آدامس جویدن فرزندانشان بشوند.

تراویس سپس توضیح داد: بلعیدن آدامس تنها در صورتی برای بدن مضر است که بیش از حد انجام شود که در موارد بسیار نادری هم مشاهده می‌شود. منظور از بیش از حد هم بلعیدن سه تکه آدامس یا بیشتر در روز است.

او افزود: اگر آدامس را قورت بدهید، از معده عبور می‌کند و وارد روده می‌شود و در پایان هم بدون هیچ تغییری از بدن دفع می‌شود. اما مواردی وجود دارد که آدامس در نوزادان و حتی کودکانی که تعداد زیادی آدامس را قورت داده‌اند، موجب انسداد روده شده است. البته من طی بیش از ۳۰ سالی که طبابت می‌کنم، هرگز به چنین موردی برنخورده‌ام.

«آرون کارول»، پروفسور برجسته طب اطفال و مدرس دانشگاه ایندیانا در آمریکا هم هشدار‌های داده شده توسط برخی پدر و مادر‌ها در مورد خطر بالای قورت دادن آدامس را بی‌مورد دانست و گفت: بلعیدن آدامس به شما آسیبی نمی‌رساند، اما به نظر من بهتر است که به طور مستمر این کار را انجام ندهید.

او توضیح داد: آدامس هیچ ارزش غذایی ندارد. آدامس از شیرین کننده‌ها، طعم دهنده‌ها و رایحه‌های مبتنی بر صمغ ساخته می‌شود. پایه صمغی آن هم مخلوطی از الاستومرها، رزین‌ها، چربی‌ها، امولسیفایر‌ها و موم‌هاست؛ بنابراین نمی‌توان گفت که آدامس یک ماده غذایی سالم است.

با این وجود، هم کارول و هم تراویس تاکید دارند که بلعیدن آدامس برای افرادی که اختلالاتی در دستگاه گوارش خود دارند، می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. بر این اساس، افرادی که دارای بیماری گوارشی همچون کرون یا سرطان نیستند، تنها در صورتی پس از بلعیدن چند آدامس به پزشک مراجعه کنند که دردی در دستگاه گوارش خود احساس کنند.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->