راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تحول در راهبری افراد کم‌بینا با فناوری واقعیت‌افزوده

  • کد خبر: ۲۳۶۷۳۰
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹
تحول در راهبری افراد کم‌بینا با فناوری واقعیت‌افزوده
محققانی از دانشگاه پلی تکنیک هنگ‌کنگ و دانشگاه واترلو کانادا دستگاه جدیدی اختراع کرده‌اند که با استفاده از فناوری واقعیت افزوده می‌تواند راهبری برای افراد دارای نقص بینایی را متحول سازد.

به گزارش شهرآرانیوز، از دست دادن بینایی و نقص بینایی از گذشته‌های دور یکی از نگرانی‌های مهم برای سلامتی انسان در جوامع رو به پیری بوده است. در یک تلاش همکارانه توسط محققانی از دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ کنگ و دانشگاه واترلو، این محققان یک دستگاه جدید اختراع کرده‌اند که با استفاده از فناوری «واقعیت افزوده» (AR)، راهبری برای افراد دچار نقص بینایی را متحول کرده‌اند. این دستگاه یک حس جدید از خودبسندگی و آزادی برای چنین افرادی به ارمغان می‌آورد.

این پروژه پژوهشی با عنوان «ردیابی موانع با واقعیت افزوده» (ObstAR) با هدایت «آلن چیونگ» استاد دانشکده اپتومتری (بینایی‌سنجی) دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ کنگ در همکاری با «بن تامپسون» از دانشکده بینایی‌سنجی و تحقیقات بینایی دانشگاه واترلو انجام شده است.

هدف از این تحقیقات، تولید یک دستگاه راهبری بر پایه واقعیت افزوده است که به افراد دچار نقص بینایی اجازه دهد تا وابستگی خود به ابزار‌های کمکی متداول مانند عصای مخصوص راه رفتن یا کمک از دیگران را به حداقل برسانند.

پروفسور چیونگ گفت: «افراد مبتلا به نقص بینایی ممکن است با اشکال مختلفی از اشکالات روبه‌رو شوند که این مساله می‌تواند به اختلالات عصبی (نورولوژیک) یا چشمی (ocular) یا حتی فرایند طبیعی پیر شدن مرتبط باشد. لازم است که راه‌حل‌های راهبری مسیر طراحی شده (Tailored) در این زمینه بتوانند نیاز‌های افراد را تامین کنند.

تحقیقات بالینی برای کاربرد‌های عملی

این تحقیقات یک مطالعه بالینی بررسی‌کننده رفتار بیماران دچار نقص بینایی و مشارکت‌کنندگان سالم در هنگام راهبری موانع آشنا و ناآشنا با اجرای عملی یک دستیار راهبری ساخته شده با استفاده از عینک‌های واقعیت افزوده را با یک الگوریتم شناسایی هوش مصنوعی ترکیب می‌کند.

این دستگاه برای ارتقای توانایی شناسایی محیط و دور ماندن از موانع، یک رشته از الگوریتم‌های پیشرفته را وارد کار می‌کند که مواردی از قبیل راهبری دور ماندن از موانع، شناسایی اشیا، شناسایی صحنه، شناسایی متن و شناسایی حرکات را در بر می‌گیرد. هدف از این رویکرد جامع، تامین نیاز‌های متنوع بیماران و تضمین راهبری ایمن و افزایش آگاهی محیطی آنان است.

یکی از زمینه‌های اصلی تمرکز این تحقیقات، شناسایی زمینه‌های خاص مورد علاقه (AOIs) مانند چراغ‌های راهنمایی، خطوط عابر پیاده، پیچ‌های تند و بنر‌های بزرگ است. این راهنمایی شخصی‌سازی شده می‌تواند مزایای زیادی برای کاربرانی داشته باشد که به طور مکرر از مسیر‌های یکسانی عبور می‌کنند چرا که این سامانه می‌تواند حمایت سفارشی شده (customized) بر اساس آشنایی آنها با محیط فراهم سازد.

طراحی متمایز سامانه ObstAR در توسعه یک الگوریتم نوآورانه برای جداسازی تصاویر و تلفیق اطلاعات نهفته است که از دوربین‌های RGB (سرخ، سبز، آبی) و دوربین‌های عمقی برای راهبری دور ماندن از موانع به طور آنی استفاده می‌کند. این محققان همچنین قصد دارند از دستورالعمل‌های تبدیل آنی متن به صدا برای تکمیل نواحی پوشش داده نشده توسط واقعیت افزوده استفاده کنند تا بتوانند حمایت جامعی را برای کاربران تضمین کنند.
فناوری ObstAR در صف اول فناوری‌های کمک‌کننده قرار دارد که راه‌حل متحول کننده‌ای برای افراد دارای نقص بینایی ارائه کرده است و جایزه معتبر «مدال طلا با تبریکات هیات ژوری» در چهل و نهمین نمایشگاه اختراعات ژنو را از آن خود کرده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->