هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۲ و ۳ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزنند

  • کد خبر: ۲۳۷۸۵۹
  • ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزنند
سلامت هر یک از اعضای بدن نقش بسزایی در سلامت عمومی بدن دارد. ریه‌ها با توجه به اینکه نقش بسزایی در اکسیژن‌رسانی به کل بدن دارند، از اعضای بسیار مهم بدن هستند که باید به سلامت آن‌ها توجه بسیاری داشت. عوامل شگفت‌انگیزی وجود دارند که به ریه‌ها آسیب می‌رساند و ما از مضربودن آن‌ها بی‌اطلاع هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، برای حفظ سلامت ریه‌ها پاکیزگی هوایی که مورد دم و بازدم قرار می‌گیرد، مهم است؛ لذا بهداشت محیط به‌خصوص بهداشت فضای خانه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

بدون ریه‌های سالم، دریافت تمام اکسیژنی که هر سلول بدن شما به آن نیاز دارد، دشوارتر می‌شود. هنگامی که نفس می‌کشید، ریه‌های شما پر از هوای غنی از اکسیژن می‌شود که به داخل جریان خون شما حرکت می‌کند. بیشتر اوقات، ریه‌های شما این کار مهم را بدون اینکه متوجه شوید، انجام می‌دهند. اما عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند تنفس راحت و موثر را کاهش دهند. در این مطلب ما به بیان برخی از این شرایط که ممکن است در فضای اطراف شما موجود باشند و شما اصلاً متوجه آن‌ها نباشید، می‌پردازیم.

کپک

کپک نوعی قارچ است که ذرات ریزی به نام هاگ را در هوا پخش می‌کند. در صورت داشتن آلرژی به کپک، بیماری ریوی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه، یا در صورت ضعیف بودن سیستم ایمنی در برابر میکروب ها، گاهی اوقات می‌تواند باعث عفونت‌های جدی ریه شوند. اگر به کپک حساس هستید، هرگونه نشتی در خانه خود را برطرف کنید. دقت کنید ممکن است نشتی داخل دیوار‌ها باشد. در صورتی که احساس کردید داخل اتاقتان بوی نم می‌آید حتما احتمال نشتی لوله‌های داخلی را در نظر بگیرید. علاوه بر این توجه کنید که آب دادن زیاد به گلدان‌های داخل منزل سبب ایجاد کپک در گلدان می‌شود.

رادون

شما نمی‌توانید این گاز را بو کنید، لمس کنید، یا ببینید، اما این گاز عامل شماره ۲ سرطان ریه است. این گاز بر اثر تجزیه اورانیوم طبیعی موجود در سنگ، خاک و آب، ساخته می‌شود. از طریق ترک‌های کف و دیوار‌ها و اطراف لوله کشی و سیم برق وارد ساختمان‌ها می‌شود. ذرات رادیواکتیو موجود در رادون به ریه‌های شما در هنگام تنفس یا قورت دادن آنها آسیب می‌رسانند.

فرش

فرش می‌تواند کپک، فضولات سوسک، کنه ها، گرد و غبار و گاز‌های سمی را به دام انداخته و به ریه‌های شما آسیب بزنند. وقتی فرش را جاروبرقی می‌کشید یا روی آن راه می‌روید وارد هوا می‌شوند. مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت و نصب فرش‌های ماشینی نیز می‌تواند مشکلاتی برای ریه ایجاد کند. فرش خود را سه بار در هفته جاروبرقی بکشید و هر سال آن را با بخار آب تمیز کنید.

آفت.کش‌ها

آفت‌کش‌ها دشمن سرسخت سلامت ریه هستند. اگر آنها را بخورید، لمس کنید یا نفس بکشید، ممکن است در اعصاب، هورمون‌ها، چشم‌ها، پوست و ریه‌های شما نیز مشکل ایجاد کند. در صورتیکه در خانه خود باغ یا گل و گیاه دارید و قصد دارید از آفت کش‌ها استفاده کنید حتما کودکان را از فضا دور کنیدو خودتان نیز از ماسک، عینک و لباس‌های مخصوص استفاده کنید.

آرد

افرادی که به عنوان نانوا کار می‌کنند بیش از دیگران سرفه و خس خس سینه دارند. مشکلات تنفسی که بر اثر استنشاق آرد بوجود می‌اید آنقدر رایج است که نام خود را دارد؛ آسم نانوایی. با گذشت زمان می‌تواند شرایط ریوی مانند آسم را بدتر کند و به ریه‌های شما آسیب برساند. به نظر می‌رسد که نه تنها نانوا، بلکه خانواده آنها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، احتمالاً به دلیل گرد و غباری که روی لباس، پوست و مو به خانه منتقل می‌شود.

لوازم گازسوز

اجاق‌ها و بخاری‌های گازسوز یکی از دلایل پنهان مشکلات ریوی هستند. همانطور که گاز می‌سوزد، ماده شیمیایی به نام اکسید نیتروژن می‌سازد که می‌تواند ریه‌های شما را ملتهب کند، باعث سرفه و خس خس سینه شود و باعث آسم شود. این گاز همچنین هنگام سوزاندن چوب، نفت، زغال سنگ یا نفت سفید نیز درست می‌شود. اطمینان حاصل کنید که وسایل برقی را به درستی نصب، تمیز و نگهداری کنید و به نحوه ارسال گاز‌های زائد به بیرون از خانه توجه بیشتری داشته باشید.

سوسک‌ها

مدفوع و تکه‌های بدن سوسک‌ها به گرد‌وغبار تبدیل شده و روی زمین، ملافه و مبلمان شما می‌نشیند. هنگامی که در اثر فعالیت‌هایی مانند جاروبرقی تحریک می‌شود، آن را تنفس می‌کنید. این می‌تواند باعث آلرژی و مشکلات تنفسی شود. کودکان زیر ۷ سال ممکن است در صورت تماس با این مواد، به آسم مبتلا شوند؛ پس در پاکیزگی خانه خود کوشا باشید به‌خصوص پاکیزگی پارچه‌ها و فرش‌ها.

پرنده‌ها

هنگامی که برخی از افراد ذرات معلق در هوا را از پر و مدفوع پرندگان تنفس می‌کنند، ریه هایشان ملتهب می‎شود و ممکن است در آنجا بافت اسکار ایجاد شود. گاهی اوقات به آن بیماری کبوتر پرورش دهنده یا ریه پرنده خوار نیز گفته می‌شود. ممکن است بشنوید که پزشک از آن به عنوان پنومونیت حساسیتی یاد می‌کند. در صورت مشاهده علائم پس از حضور در اطراف پرندگان با پزشک مشورت کنید.

دستگاه بخور

دستگاه بخور یا رطوبت ساز به اندازه کافی بی ضرر به نظر می‌رسد. تنها کاری که انجام می‌دهد این است که رطوبت را در هوا قرار می‌دهد تا به شما کمک کند بهتر نفس بکشید. اما ممکن است به تنفس شما نیز آسیب برساند. این به این دلیل است که یک قارچ می‌تواند در دستگاه شما رشد کرده و به کل فضای خانه شما دمیده شود. همین مشکل ممکن است در سیستم‌های تهویه مطبوع و سیستم‌های گرمایشی نیز رخ دهد. ریه‌های شما به قارچ حساسیت پیدا کرده و ملتهب می‌شوند. برای جلوگیری از مشکل، سیستم گرمایش و سرمایش خود را تمیز و سرویس کنید.

جکوزی

در بسیاری از خانه‌ها جکوزی داخل منزل تعبیه شده است. باکتری‌هایی که در جکوزی‌های داخلی رشد می‌کنند، می‌توانند با تنفس بخار ایجاد شده توسط آب گرم وارد ریه‌های شما شوند. ریه‌های شما ممکن است ملتهب شوند و ممکن است تب، سرفه و مشکلات تنفسی داشته باشید. حتماً وان‌های آب گرم، دوش‌ها و استخر‌ها را تمیز نگهداری کنید و در مورد مشکلات تنفسی به پزشک مراجعه کنید.

شمع‌ها

رایج‌ترین نوع آن که از پارافین بر پایه نفت ساخته می‌شود، مواد شیمیایی را در هوا آزاد می‌کند و ممکن است خطر واکنش‌های آلرژیک، مشکلات تنفسی مانند آسم و حتی سرطان را افزایش دهد. استفاده گاه به گاه احتمالاً خوب است، اما روشن کردن هر روز ممکن است در دراز مدت ایده خوبی نباشد. برای گزینه‌های ایمن تر، شمع‌های ساخته شده از موم زنبور عسل یا سویا را امتحان کنید و مطمئن شوید که هر زمان چیزی را می‌سوزانید جریان هوای خوبی وجود داشته باشد.

کیسه‌های هوای خودرو

یک ماده شیمیایی سفید و بی بو به نام سدیم آزید به جلو بردن این کیسه‌ها کمک می‌کند تا از شما در هنگام تصادف محافظت کند. این ماده یک پودر ریز ایجاد می‎کند که ممکن است باعث آسم و سایر مشکلات تنفسی شود. سطوح بالا ممکن است باعث پر شدن ریه‌های شما از مایع شود. همچنین می‌تواند دیواره‌های ریه‌های شما را تحریک و ملتهب کند. اگر بعد از باز شدن کیسه هوا متوجه مشکلات ریوی شدید، فوراً با پزشک خود صحبت کنید.

همه ما در برابر سلامت بدن خود مسئول هستیم و باید تمام تلاش خود را در راستای حفظ و بهبود آن انجام دهیم لذا باید سعی کنیم در کنار حفظ پاکیزگی فضای خانه، در راستای پاکیزگی شهر، کشور و دنیای پیرامون خودمان کوتاهی نکنیم و سعی کنیم جهانی پاک را برای خودمان، اطرافیانمان و نسل‌های آینده بسازیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->