رهایی نوجوانی ۱۶ ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود

  • کد خبر: ۲۳۷۱۲۰
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌زمان با روز جهانی خودمراقبتی در ۲۴ جولای (۳ مرداد) و اهمیت برنامه خودمراقبتی در ارتقای سلامت جامعه، ماه خودمراقبتی در بازه زمانی ۴ تیر لغایت ۳ مرداد امسال، برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدجعفر صادقی افزود: برنامه ملی خودمراقبتی به عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت طراحی و از سال ۱۳۹۴ اجرایی شد که نتایج مطلوب آن در سطح جامعه با حضور سفیران سلامت خانواده، دانش‌آموز، دانشجو و طلبه در سطح جامعه قابل‌مشاهده است.

وی اظهار کرد: خودمراقبتی قسمتی از زندگی روزانه و مراقبتی است که توسط افراد برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت و عافیت خودشان، فرزندانشان و خانواده‌شان انجام می‌شود و به دوستان، همسایگان و اجتماعات محلی نیز گسترش می‌یابد.

صادقی با بیان اینکه خودمراقبتی حیطه‌های مختلف ارتقای سلامت شامل اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علائم، حفظ سلامت، درمان بیماری و توان‌بخشی را دربر‌می‌گیرد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دستاورد‌های تقویت خودمراقبتی این است که افراد تصمیمات درستی درباره استفاده صحیح از مراقبت‌های بهداشتی بگیرند و رفتار‌های مراقبت از خود را به طور مناسب انتخاب و اجرا کنند؛ زیرا مراقبت از خود به طور واضح به کارایی و مهارت‌های فرد می‌افزاید و نباید به عنوان بخش‌هایی از کار سلامت که هیچ‌کس دیگر تمایل به انجامش ندارد یا دولت نمی‌تواند متخصصان کافی برای انجام آن تربیت کند، مطرح شود.

وی با تأکید بر اینکه خودمراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی و سازمانی نیست؛ بلکه مکمل آن و یکی از عوامل تعیین‌کننده میزان و چگونگی استفاده از آن است، ادامه داد: خودمراقبتی بیشتر به‌معنای تعامل با سیستم مراقبت از سلامت است تا استقلال از سیستم مراقبت تخصصی.

رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خودمراقبتی بر جنبه‌هایی که تحت کنترل فرد هستند، تمرکز دارد و بسته به فرهنگ و موقعیت افراد، ظرفیت اقدام و انتخاب را دربر‌می‌گیرد.

صادقی تصریح کرد: خودمراقبتی شامل اعمالی آموخته‌شده، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای خودشان، فرزندانشان و خانواده‌‌شان انجام می‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت خوب ذهنی و جسمی خود نگهداری کنند، نیاز‌های اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی‌ها و بیماری‌های مزمن را مراقبت کنند و از سلامت و عافیت خودشان بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان نگهداری کنند.

وی مراقبت از خود را به‌معنای عملی دانست که در آن، شخص از خود به‌عنوان یک منبع استفاده و به طور مستقل از دیگران، از سلامت خودش مراقبت می‌کند و ادامه داد: منظور از استقلال عمل، تصمیم‌گیری برای خویش با اتکای به خود است که شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه افرد غیرمتخصص و چه متخصص) نیز می‌شود.

صادقی ابراز امیدواری کرد که با خودمراقبتی، شاهد جامعه‌ای سالم با سبک زندگی توأم با سلامت باشیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->