به گزارش شهرآرانیوز، به شوهرش لقب معجزه قرن را داده است و میگوید: «اوایل ازدواجمون مات این رفتارهایش میشدم. از شدت درهم خوری و پرخوری بالا میآورد و هنوز برنگشته، دوباره پای سفره بود. سردی و گرمی هم برایش معنایی نداشت. ملاحظه در چه خوردن و چگونه خوردن به نظرش خیلی مسخره میآید. درمقابل، من و خانواده ام از نظر او بسیار سوسول و جان عزیز هستیم.»
از این دست تعریفهای این دوستم را زیاد شنیده ام، به ویژه درباره برخی مردها که بسیار کمتر از زنها به این نوع موضوعها توجه دارند. افرادی که بیماری و سلامتی برایشان فرقی نمیکند و در هر شرایطی شکمشان در اولویت است. غافل از اینکه، اگر نگوییم همه، بخش زیادی از مشکلات جسمی و حتی روحی و خلقی این افراد از همین شکمشان سرچشمه میگیرد.
مسئلهای که افزون بر طب سنتی، طب نوین هم بر آن اتفاق نظر دارد و نقش رژیم غذایی را در سلامتی افراد بسیار پررنگ میداند. اگر هنوز به این یقین نرسیده اید، پیشنهاد میکنیم حتما مطلب امروز ما را دراین باره بخوانید.
زنان > مردان
بیش از نیمی از افراد پرخور را زنان تشکیل میدهند.
۱۲ بار
زنان و دخترانی که رژیم می گیرند، دوازده بار بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به بیماری پرخوری هستند.
برخلاف تصور خیلیها که پرخوری و درهم خوری را یک عادت میدانند، باید بگوییم نوعی بیماری است که در آن فرد احساسی از کنترل بر مقدار و نوع خوردن خود ندارد و مقدار زیادی از موادغذایی را در یک وعده می خورد. شاید این حالت را در وقت عصبانیت تجربه کرده باشید. برخی افراد وقتی عصبی میشوند، دوست دارند مقدار زیاد و متنوعی از موادغذایی را روی هم بخورند که به آن پرخوری عصبی میگویند.
چاقی یکی از نشانههای افراد پرخور است ولی این به معنای آن نیست که همه افراد چاق گرفتار بیماری پرخوری هستند. با همه اینها اگر پرخور هستید و میخواهید بدانید که پرخوریتان بیمارگونه است یا نه؟ به این نشانهها توجه کنید.
طب سنتی پرخوری را عارضهای نفسانی میداند که متأثر از نبود سلامت روان است و امکان کنترل رفتار بدخوری و درهم خوری را از فرد میگیرد. با همه اینها امکان درمان آن وجود دارد. برای این منظور این روشهای درمانی توصیه میشود:
روشهای مختلفی برای بررسی وزن و مقایسه آن با قد وجود دارد. وزن سلامتی وزنی است که در آن فرد نهایت شادابی، توان بدنی و روانی را تجربه کند. برای این منظور از چند روش میتوان کمک گرفت:
BMI ایده آل (حاصل تقسیم وزن بر مجزور قد (قد به توان ۲) برای بیشتر بزرگ سالان در محدوده ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است.
روش دیگر اندازه گیری دورشکم است که اگر بیش از ۸۷.۵ سانتی متر باشد، خطر بروز مشکلات سلامتی جدی است.
درهم خوری یعنی خوردن چند غذا با یکدیگر، به ویژه وقتی غذاها باهم تناسب نداشته باشند. این عادت غذایی سبب میشود تا اثر موادغذایی کاهش چشمگیری داشته و گاهی خوردن و نخوردن یک ماده غذایی فرق چندانی باهم نداشته باشد. این رفتار غذایی آثار منفی دیگری دارد، مانند:
تحیّر یا سردرگمی در هضم: از دیدگاه طب سنتی هر ماده غذایی با ترکیب خاص خود در معده یک نوع هضم دارد و وقتی دو ماده غذایی متفاوت را که دو نوع هضم متفاوت دارند، باهم میخوریم، معده دچار نوعی سردرگمی در هضم میشود و نمیتواند به آن نهایت مطلوب خود برسد.
اضافه بار برای معده: درهم خوری هم مانند پرخوری اضافه بار و کار افزوده برای معده ایجاد میکند و سبب مصرف بیش از حد انرژی و کاهش طول عمر خواهد شد.