به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد رضا کشتمندی خاطر نشان کرد: توجه والدین به برخی نکات ساده میتواند کمک زیادی به پیشگیری از آسیبها و بیماریهای مرتبط با دستگاه استخوانی-عضلانی نماید؛ لذا توصیه میشود در رژیم غذایی کودکان پرهیز از غذاهای چرب و شور رعایت شود.
وی تصریح کرد: لبنیات، میوه و سبزیجات و انواع پروتئینهای حیوانی و گیاهی به ویژه ماهی که حاوی مقدار فراوانی ویتامین د، کلسیم و امگا ۳ وسایر املاح و ویتامینهای مفید هستند که باید در رژیم غذایی کودکان گنجانده شود.
متخصص بیماریهای کودکان گفت: اضافه وزن وچاقی گذشته از آن که میتواند احتمال بروز برخی ناهنجاریها و بیماریهای استخوان و مفاصل را در کودکی بیشتر کند، زمینه ساز بسیاری از بیماریها در دوران بزرگسالی شود، بنابراین یک تغذیه سالم در کنار تحرک کافی و ورزش میتواند تضمین کننده سلامت دستگاه استخوانی عضلانی کودک باشد.
مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان اکبر با تاکید براینکه والدین باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند که میزان تحرک اندامها ودامنه حرکت مفاصل، نحوه راه رفتن کودکان، شکل و فرم استخوانها باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، عنوان کرد: کودکان با تحرک زیاد در حین ورزش و بازی در معرض خطر زیادی برای اینگونه آسیبها هستند؛ با توجه به رشد سریع استخوان ها، بروز شکستگی در این سنین با شکستگیهای بالغین متفاوت است و نیاز به دقت وتوجه ویژه به علائم بالینی پس ازهرگونه آسیب دیدگی دارد.
دکتر کشت مندی با اشاره به اینکه قرمزی و گرمی و درد در مفاصل کودکان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد، بیان داشت: قرمزی، گرمی و درد در مفاصل کودکان میتواند نشانهای از التهاب عفونی، استخوان ومفصل یا بیماریهای خاص روماتولوژی یا هماتولوژی یا انکولوژی باشد؛ لذا توصیه میشود در صورت بروز برای جلوگیری از احتمال تخریب و آسیب مفصل به ارتوپد و متخصص اطفال مراجعه شود.