انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

استان خراسان رضوی جز مناطق عاری از بیماری مالاریا است

  • کد خبر: ۲۴۰۶۲۴
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
استان خراسان رضوی جز مناطق عاری از بیماری مالاریا است
رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استان خراسان رضوی جز مناطق پاک از بیماری مالاریا است و بیماران شناسایی شده مسافران و زائران از سایر مناطق کشور و کشور‌های همسایه بودند که شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی از مناطق پاک بیماری مالاریا از سال ۸۲ است و در این استان انتقال محلی مشاهده نشده است، اما موارد مالاریا از کشور‌های همسایه و استان‌های آلوده وارد شده اند، خاطر نشان کرد: در برخی موارد فرد بیمار بدون علامت وارد استان می‌شود و بعد از ورود دچار علائم می‌شود، که بر این اساس خدمات مورد نیاز را در مراکز بهداشتی درمانی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته، ۴۵ مورد شناسایی بیمار مبتلا به مالاریا در مناطق زیر پوشش شناسایی شد که اکثرا سربازان، رانندگان ترانزیت و نیرو‌های کادر نظامی بودند که در مناطق مرزی دچار بیماری شده بودند گفت: همچنین از ابتدای امسال تا کنون نیز ۱۹ بیمار غیر بومی مبتلا به مالاریا در مناطق زیر پوشش شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه درمان‌های بیماری مالاریا در صورت بستری و سرپایی رایگان است و هیچ هزینه‌ای برای تشخیص، درمان و پیگیری‌های بعدی از بیمار دریافت نمی‌شود، گفت: خوشبختانه ناقلین آلوده نیستند و تا کنون انتقال محلی ثبت نشده است. 

وی با بیان اینکه بیماری مالاریا از انگل تک‌سلولی پلاسمودیوم در خون ایجاد می‌شود، اظهار کرد: درواقع، نیش پشه آنوفل این بیماری را به انسان منتقل کرده و پلاسمودیم وارد گلبول‌های قرمز خون شده و در آنجا رشد می‌کند. پس از تکثیر، سلول‌های قرمز خون را پاره می‌کند و علائم این بیماری پدیدار می‌شوند.

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه از اواخر فروردین تا اواخر شهریورماه احتمال ابتلا به مالاریا وجود دارد، عنوان کرد: این بیماری در تمام دنیا وجود دارد و بیشترین مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در آفریقا از بیماری مالاریا بوده است و در سال گذشته در کل کشور بالغ بر ۱۰ هزار مورد ابتلا به مالاریا از مناطق آلوده شناسایی شده است.

دکتر نهبندانی بیان کرد: اولین علائم فردی که به این بیماری مبتلا می‌شود احساس سرما و لرز است که به تب و نهایت عرق ختم می‌شود، این بیماری می‌تواند علت قطع نشدن تب در کودکان باشد و سایر علائم بیماری مانند حالت تهوع و استفراغ، خستگی مفرط، درد قفسه سینه و یا شکم و سرفه و عرق کردن بروز می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->