صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روغن دنبه بخوریم یا نه؟!

  • کد خبر: ۲۸۷۱۲
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۱
  • ۲۳
مصرف روغن دنبه که از دنبه گوسفندان به‌دست می‌آید، از گذشته در کشور ما رایج بوده و بحث درباره مفید یا مضر بودن دنبه گوسفند همیشگی بوده است.
طنین همتی/شهرآرانیوز، روغن و چربی‌های حیوانی مثل کره و روغن دنبه امروزه کاربرد بیشتری دارد و خانواده‌ها اصرار بیشتری به مصرف آن دارند. مصرف روزانه و مداوم روغن دنبه برای افرادی که تحرک بدنی کافی ندارند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و مصرف مداوم آن می‌تواند به رسوب این روغن در رگ‌ها منجر شود و بیماری‌های قلبی و عروقی در بدن فرد ایجاد کند.
فهمیه ناظران‌پور، کارشناس تغذیه گروه بهداشت تغذیه جامعه مرکز بهداشت خراسان رضوی، دراین‌باره گفت: نکته قابل توجه اینکه، چون در گذشته کمبود بوده است، بزرگ‌تر‌های ما از این روغن روزمره استفاده می‌کردند، اما باید توجه داشت در آن زمان افراد فعالیتشان هم بیشتر بوده است و همچین دام‌ها غذای سالم‌تری داشتند.
او در ادامه بیان کرد: بافت‌های چربی در بدن هر موجود زنده‌ای چه انسان و چه دام مثل گاو، گوسفند و حتی مرغ به‌عنوان بافت‌های ذخیره است. چنانچه تغذیه دام مناسب نباشد و در غذای دام سم وجود داشته باشد، حتی سم‌های آفت‌کشی که در علف‌ها استفاده می‌شود و این علف‌ها واردغذای دام شود، ترکیبات سمی‌ای که ممکن است وارد گیاه شده باشد، بخشی وارد کبد دام می‌شود و بخشی در چربی‌های بدن دام ذخیره می‌شود.

وی افزود: به همین دلیل روغن دنبه علاوه بر اینکه اسید‌های چرب اشباع آن بالاست، وقتی باز می‌شود، ترانس اسید چرب آن بالاتر می‌رود و از طرفی هم می‌تواند حجم بالایی سم وارد بدن کند.
ناظران‌پور در ادامه گفت: سمومی که در بدن ما وارد چربی و کبد می‌شوند، در درازمدت باعث سینوس چربی و حتی بروز سرطان کبد و کبد چرب می‌شوند.
وی تأکید کرد: علت اینکه روغن‌هایی مثل دنبه امروزه توصیه نمی‌شود، این است که سم آن حتی در مقدار کم هم می‌تواند به بدن آسیب بزند.
وی در ادامه گفت: روغن‌های حیوانی مثل کره هم در حجم کم اشکالی ندارد و می‌تواند در برنامه غذایی روزانه بچه‌ها هم گنجانده شود، اما ترجیحا میزان آن برای سالمندان و افرادی که دچار بیماری عروقی و قلبی هستند، باید کم باشد.
این کارشناس تغذیه مصرف دانه‌های گیاهی روغنی را جایگزین خوبی برای مصرف روزانه دانست و افزود: برای اینکه اسید‌های چرب ضروری بدن تأمین شود، روغن‌های مایع، روغن کنجد و فراورده‌های کنجد و خود دانه کنجد که در غذا‌ها استفاده می‌شود و حتی استفاده به‌صورت صبحانه همراه با پنیر مفید و جایگزین خوبی است.
وی افزود: روغن‌های دیگری مثل روغن کلزا یا آفتاب‌گردان که در بازار است، معمولا اسید‌های اشباع خوبی دارند و در پخت‌وپز هم استفاده می‌شوند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عشقی
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
روغنی که رویش نوشته شده تراریخته خوبه یا روغن دنبه ؟ خودتان قضاوت کنید الان دیگه تراریخته در دنیا منسوخ شده دکتر حقه باز و پول پرست
محمد
۰۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
بیشتر بیماریهایی که امروزه به سراغ مردم اومده بخاطر استفاده از همین روغن های جامد هست
میثم
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۴
میگه روغن طبیعی نخورین روغن کلزا و افتابگردلنی که نفته بخورین. عجب بابا عجب
سیدعلیرضا اکرامی
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
همه میگین روغن دنبه سم زداست بعدروغن زرد حیوانی بهترین روغن شناخته شده بعد توصیه میکنن روغن گیاهی استفاده کنیم،،!!!!!
ناشناس
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
ای مافیای دروغگو.چطور شده روغن پالم وشیمیایی خوب و مفید شده وروغن حیوانی که در احادیث و روایات مصرفش هم تاکید شده مضر معرفی میکنید. دماغت دراز بشه
ناشناس
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
ای مافیای دروغگو.چطور شده روغن پالم وشیمیایی خوب و مفید شده وروغن حیوانی که در احادیث و روایات مصرفش هم تاکید شده مضر معرفی میکنید. دماغت دراز بشه
ناشناس
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
ای مافیای دروغگو.چطور شده روغن پالم وشیمیایی خوب و مفید شده وروغن حیوانی که در احادیث و روایات مصرفش هم تاکید شده مضر معرفی میکنید. دماغت دراز بشه
بانو
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
چرا بعضیا این کارشناسی رابادقت نمیخونن.ودرموردش فکر نمیکنن. نکاتش واقعا ازنظر پزشکی قابل قبول،،، بخاطر شما این گزارش انجام شده وگرنه چه فرقی براشون داره که شما بخورید یا نخورید. حداقل بفکر خودتون نیستید بفکر خانوادتون باشید. کبد چرب راجدی بگیرید. از غذاهای ناسالم چربی، بیماری کبد چرب بوجود میاد. وبا افزایش سن دچار سرطان کبد. غذاهای ما درحال حاضر با سمومات بدست ما میرسه پس حداقل باید کمتر این سمومات را وارد بدن کنیم. خودتون پزشک خود بشین. غذا حکم دارو را داره وغذای ناجور حکم سم..باعلم نوع خوراک را انتخاب کنید.
ناشناس
۰۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
مردوم نه مردم
ناشناس
۰۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
مردم شدن بازیچه دست شما آنقدر دروغ بافتید که خودتون هم باورکردین دلسوز مردمید.ما خل شدیم عقلمان وبدیم دست شما شنونده باید عاقل باشه کارشناسیتون هم بخوره توسرتون
سارا
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
مادر بزرگ من در همه زندگیش روغن دنبه و اواخر عمرش روغن جامد که اون زمان متداول بود،مصرف کرد با اینحال هشتاد سال عمر کرد،نه فقط اون که تمام هم سن و سالهای اون در ان دوران زیر هشتاد و نود سال کمتر عمرشون نبوده،فعالیت بیشتر بود اما غذاهاشون هم انقدر پیچیده و من در آوردی نبود،الان روی هر غذایی یه مشت پنیر پیتزا و فلفل دلمه ووو میریزن،میزارن توو فر،دلشون خوشه که غذای جدیدی ابداع کردن،غافل اینکه این غذا جز ضرر و کالریهای انباشته چیزی ندارم ضمن اینکه ارزش غذایی خیلی کمی داره.
مهدی
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
بهترین روغن است در گذشته هم کمبود نبوده روغن های جامد حلبی های بزرگ بوده حتی در روستاها اما به خاطر خواص آن حتی به صورت داغ کرده با نان مصرف میشده دام ها هم سالمتر نبوده لطفا در جهت منافع روغن داران و کارخانجات لطف نفرمایید امثال شما باعث این وضعیت اقتصادی کشور هستند جالبه که در شبکه ۲ مناظره خبری گفته شد با دلار ۴۲۰۰ دانه روغنی شرکت روغن وارد میکنه بعدش تولید میکنه با دلار ۱۷ تومن میفروشه این روغن دنبه به راحتی با دستمال در پخت و پز جایی بپره پاک میشه اما روغن مایع رو چندمنظوره میزنی پاک نمیشه اونوقت چطور در رگ اون رسوب داره
فاطمه
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
روغن کلزا که اشاره کردین خودش سرطانزا و مضرتر است
فاطمه
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
روغن کلزا که اشاره کردین خودش سرطانزا و مضرتر است
ناشناس
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
این هم از فعالیت‌های مافیای روغن صنعتی است وگرنه هر انسان بی سوادی هم با ی حساب سر انگشتی متوجه میشه که یک کیلو تخمه آفتابگردون گرونتر از یک لیتر روغن آفتابگردون. خودتان قضاوت کنید کدام سرطان زاست
حمیده
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
روغنهای کلزا سویا فتابگردون ذرت تراریخته هستند وبلایی بدترازسرطان به سرمردم میارن
ناشناس
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
دروغ میگن بهترین روغن دنبه هرچی مرز از روغن های الان خوراکیها خاک تو سرتون با روغناتون.چند سال مردم رو اوردن به رب خانگی بعد تلویزون ربع تبلیغ میکنه میگه طعم ربع خانگی غلط کردین
ایدین
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
پس همان روغن پالم بهتر هست از نظر شما
ایدین
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
پس همان روغن پالم بهتر هست از نظر شما
فری
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
مردوم دیگه فهمیدن این روغنا بدرد نمیخوره همه دارن میرن سمت روغن حیوانی و دوبه گوسفندی، یه کارشناس دروغیو با پول بیارید به مردوم بگه خطرناکه سرطان زاس بس کنید اینقدر دروغ حقه به مردوم نیایین هیچ ارگانی خیرخواه ملت ایران نیست سرطان این استرسی هستش که درین تورم به این ملت هروز داره وارد میشه
فری
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
مردوم دیگه فهمیدن این روغنا بدرد نمیخوره همه دارن میرن سمت روغن حیوانی و دوبه گوسفندی، یه کارشناس دروغیو با پول بیارید به مردوم بگه خطرناکه سرطان زاس بس کنید اینقدر دروغ حقه به مردوم نیایین هیچ ارگانی خیرخواه ملت ایران نیست سرطان این استرسی هستش که درین تورم به این ملت هروز داره وارد میشه
فری
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
مردوم دیگه فهمیدن این روغنا بدرد نمیخوره همه دارن میرن سمت روغن حیوانی و دوبه گوسفندی، یه کارشناس دروغیو با پول بیارید به مردوم بگه خطرناکه سرطان زاس بس کنید اینقدر دروغ حقه به مردوم نیایین هیچ ارگانی خیرخواه ملت ایران نیست سرطان این استرسی هستش که درین تورم به این ملت هروز داره وارد میشه
ناشناس
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
بلاخره بخوریم یا نخوریم
کارخانه دار میگه نخور
گله دار میگه بخور
البته هر کس به نفع خودش حرف میزنه طرف روغن دنبه خورده 94سال عمر کرده بعد مرده