به گزارش شهرآرانیوز؛ با وجود اینکه مصرف زیاد نمک در غذا باعث بروز بیماریهای مختلف میشود، اما استفاده درست و به اندازه این ادویه میتواند علاوه بر ایجاد طعم خوشمزه غذا در آشپزی کمک کند، به حفظ رنگ سبزیجات نیز کمک میکند.
نمک با کمک به تجزیه پکتین فیبر موجود در دیواره سلولی گیاه و سرعت بخشیدن به زمان پخت بر روی سبزیجات تاثیر میگذارد.
همچنین، نمک میتواند باعث حفظ رنگ سبزیجات سبز رنگ مانند لوبیا سبز شود، در صورت تردید داشتن پیش از پخت سبزیجات به آن نمک بزنید. پیش از تفت دادن مواد در روغن نمک را اضافه کنید و اگر در حال آب پز کردن سبزیجات هستید خیلی زود نمک را به آبی که سبزیجات در آن میپزند اضافه نمایید.
در این میان یک استثنا وجود دارد و آن مورد قارچ است. از انجایی که بخش عمده قارچ را آب تشکیل میدهد اضافه کردن زودهنگام نمک میتواند همه چیز را از بین ببرد و از قهوه شدن آن جلوگیری کند. بنابراین، به قارچها زمانی که شروع به رنگ گرفتن کردند نمک اضافه کنید.
در مورد حبوبات و غلات نیز در ابتدای روند پخت به آنها نمک را اضافه کنید تا نرم شده و طعم آن بهتر شود. برخلاف افسانهای غیر معتبر پختن لوبیا در آب حاوی نمک آن را سفتتر نمیکند. در واقع، توصیه میشود که لوبیا را در آب نمک خیس کنید تا حین پخت دچار ترکیدگی نشود.
بهتر است به مرغ یک روز پیش از پخت و به بوقلمون دو یا سه روز پیش از پخت نمک اضافه کنید. در مورد مرغ و بوقلمون با برشهای کوچکتر هنوز هم میتوانید با نمک زدن چند ساعت پیش از پخت و پز یا حتی در زمانی که فِر شما از قبل گرم میشود و سایر مواد را آماده میکنید از مزایای افزودن نمک بهرهمند شوید.
نمک میتواند بافت تخم مرغ پخته شده را بهبود بخشد. نمک به عنوان متعادل کننده عمل میکند که از اتصال خیلی محکم پروتئینها و فشرده شدن آب به سمت بیرون جلوگیری مینماید.
منبع: همشهری آنلاین