صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۴۳۵۵
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
دانشمندان نشانه اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کرده‌اند. آنها این بیماری را به چگونگی ثبت خاطرات در ذهن ارتباط می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، اخیرا محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو (آمریکا)، پس از بررسی‌های متعدد بین خواب و علایم بیماری آلزایمر ارتباطی پیدا کردند. آنها می‌گویند با تشخیص این ارتباط، افراد در سنین پایین‌تر می‌توانند احتمال ابتلا به آلزایمر را تشخیص دهند.

خواب و بیماری آلزایمر

به‌گفته این محققان، افرادی که هنگام خواب، خیلی دیر وارد مرحله خواب با حرکت سریع چشم (REM) می‌شوند، احتمال دارد شاهد علایم زودهنگام آلزایمر باشند. در خواب مرحله (REM)، فعالیت مغزی، نرخ تنفس و ضربان قلب و همچنین فشار خون فرد افزایش می‌یابد. فعالیت مغز در این زمان خیلی شبیه فعالیت مغز هنگام بیداری است و فرد معمولا رویا‌های بسیار واضح می‌بیند.

افراد مسن‌تر دیرتر از جوان‌ها وارد مرحله خواب (REM) می‌شوند و اگر فردی که جوان‌تر است و خیلی دیر وارد خواب (REM) می‌شود، احتمال اینکه در مسیر ابتلا به آلزایمر قرار گرفته باشد، بسیار بالاست.

مغز هنگام خواب (REM)، خاطرات روزمره را پردازش کرده و آنها، به‌ویژه آن دسته خاطراتی را که بار عاطفی دارند، وارد حافظه بلندمدت می‌کند.

سلامت مغز در گرو خواب (REM)

مرحله خواب (REM) برای سلامت مغز بسیار مهم است و تاخیر در آن، موجب کاهش توانایی مغز در تثبیت خاطرات می‌شود و درنهایت فرد توانایی خود در یادگیری و حفظ اطلاعات را از دست می‌دهد.

تاخیر در خواب (REM)، هورمون استرس (کورتیزول) را افزایش می‌دهد و این هورمون، به‌نوبه خود، هیپوکامپ مغز را که ساختاری حیاتی برای تثبیت حافظه و خاطرات فرد است مختل می‌کند.

روش‌های کنترل مرحله خواب (REM)

با روش‌های مختلف می‌توان مرحله خواب (REM) را کنترل کرد و عملکرد مغز خود را بهبود بخشید:

* هورمون ملاتونین برای تقویت این مرحله از خواب مهم است؛ بنابراین با مصرف مکمل ملاتونین می‌توان کیفیت خواب را بالا برد.

* با بهبود عادات سالم خواب می‌توان کیفیت خواب شبانه را بالا برد و خیلی سریع وارد مرحله خواب (REM) شد.

* افرادی که به بیماری‌هایی مانند آپنه در خواب مبتلا هستند باید با کمک متخصص این مشکل را برطرف کرده تا در خواب‌شان وقفه‌ای ایجاد نشود.

* افرادی که نگران ابتلا به آلزایمر هستند، باید زمان خواب‌شان را تنظیم کنند و خواب و بیداری‌شان در یک زمان مشخص باشد.

* در نهایت افراد باید پیش از خواب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا الکل پرهیز کنند و در اتاقی نسبتا خنک، تاریک و آرام بخوابند. ورزش منظم و پرهیز از دخانیات هم توصیه می‌شود.

به‌گفته محققان، می‌توان با روش‌های فوق کیفیت خواب را بالا افزایش داده و از ابتلا به آلزایمر تا حد امکان دور ماند.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.