به گزارش شهرآرانیوز، راههایی برای حفظ حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد که یکی از مهمترین آنها توجه و تمرکز بر رژیم غذایی است. ۴ ماده غذایی مفید که تا حد قابل توجهی مانع از کاهش حجم مغز میشوند، عبارتند از:
مطالعات نشان دادهاند که فلاونوئیدهای کاکائو به تقویت حافظه و تواناییهای یادگیری کمک میکنند. بر همین اساس، کاکائو میتواند نورونها و رشد رگهای خونی را در بخشهایی از مغز که به طور خاص با حافظه و یادگیری مرتبط هستند تحریک کند و انعطافپذیری مغز را برای یادگیری بهبود ببخشد.
تخم مرغ سرشار از ویتامین B-۶، ویتامین B-۱۲ و اسید فولیک است. محققان دریافتهاند که این ویتامینها هرگونه زوال شناختی را به تعویق میاندازند و در عین حال به جلوگیری از کوچک شدن مغز در طول زمان کمک میکنند.
سبزیجاتی، چون اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین K، لوتئین، بتاکاروتن و فولات هستند. ویتامین K به ویژه به تشکیل چربی در سلولهای مغز کمک میکند و میتواند حافظه را بهبود بخشد.
مغز ما از ۶۰ درصد چربی تشکیل شده که نیمی از آن به طور خاص اسیدهای چرب امگا ۳ هستند؛ اسیدی که به طور مشترک در ماهیهایی مانند قزل آلا، سالمون، شاهماهی و ساردین وجود دارد. با خوردن حداقل یک وعده ماهی در هفته این اسیدهای چرب مفید را به مغز رساند و از کوچک شدن آن جلوگیری کرد.
برخی از عوامل ممکن است احتمال ابتلا به آتروفی مغزی را افزایش دهند، از جمله: افزایش سن، سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی مانند بیماری هانتینگتون، سابقه خانوادگی اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر، آسیب سر یا مغز، مصرف زیاد الکل و سیگار کشیدن.
افرادی که هر یک یا مجموعی از عوامل بالا را داشته باشند، بیشتر در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند.
بسیاری از اختلالات مختلف، بیماریهای عصبی، بیماریهای عفونی و آسیبهای شدید میتوانند باعث آتروفی مغز شوند، از جمله: فلج مغزی، آنسفالیت، ویروس اچآیوی و بیماری ایدز، بیماری هانتینگتون، لوکودیستروفیها، اسکلروز چندگانه، سکته، سیفلیس، آسیب مغزی تروماتیک و بیماری آلزایمر.
منبع: خبرآنلاین