معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد

  • کد خبر: ۳۱۳۷۲۸
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد
گیاهان دارویی پتانسیل بالایی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان کولورکتال، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان، به تازگی دشمنی در دنیای گیاهان پیدا کرده است. برنجاسف هربا آلبا، گیاهی که معمولا به‌عنوان افسنطین سفید یا درمنه هربا آلبا نیز شناخته می‌شود، هزاران سال است که برای اهداف پزشکی در خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده شده است. این گیاه معطر که برای درمان بیماری‌هایی مانند برونشیت و مشکلات گوارشی کاربرد دارد، اکنون توجه دانشمندان را برای هدفی معنادارتر به خود جلب کرده است.

نتایج تحقیقات اخیر منتشرشده در سایت ارث، پتانسیل افسنطین سفید را برای مبارزه با سرطان روده بزرگ روشن کرده است.

سرطان کولورکتال

سرطان کولورکتال، نگرانی بهداشتی در سراسر جهان است و به‌عنوان سومین نوع شایع سرطان در سطح جهانی رتبه‌بندی می‌شود. این سرطان مسئول تقریبا ۱۰ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان است. سرطان کولورکتال عمدتا بیماران بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و دومین عامل مرگ‌ومیر ناشی از سرطان محسوب می‌شود و این گیاه می‌تواند ماده طبیعی امیدوارکننده برای درمان‌های جدید سرطان بر اساس یافته‌های تحقیق باشد. سرطان کولورکتال بیماری شایع و جدی است که یافتن درمان‌های جدید و بهتر را ضروری می‌کند.

عصاره‌های درمنه هربا آلبا حاوی ترکیباتی با توانایی مبارزه با سرطان کولورکتال هستند. این ترکیبات رشد سلول‌های بدخیم را متوقف و صرف‌نظر از ساختار ژنتیکی، این سلول‌ها باعث خود تخریبی نیز می‌شوند، همچنین با تقسیم سلولی در سلول‌های سرطانی از طریق پروتئین‌هایی مانند Cyclin B ۱ و CDK ۱ تداخل ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، عصاره‌های گیاهی مسیری را که به‌طور قابل توجهی به تومورزایی کمک می‌کند را مهار خواهند کرد.

یافته‌های تحقیق کنونی، پتانسیل عظیم درمنه هربا آلبا را به‌عنوان منبع طبیعی برای توسعه درمان‌های نوآورانه علیه سرطان کولورکتال برجسته کرده است و نیاز فوری به درمان‌هایی با عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر را برطرف می‌کند.

استفاده از مواد طبیعی در سنتز دارو‌های موثر با عوارض جانبی کمتر به ویژه در دارو‌های سرطان، زمینه‌ای است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، بنابراین، اگر این تحقیق توسط غول‌های دارویی مورد توجه و اجرا قرار گیرد، می‌تواند پیامد‌های مهمی به همراه داشته باشد.

تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسم‌های مولکولی خاص و اثربخشی بالینی درمنه هربا آلبا در درمان سرطان ضروری است، اما تحقیقات کنونی به کشف قطعه مهمی در پازل بزرگتر ایجاد درمان‌های موثرتر سرطان که مضرات کمتری دارند، کمک کرده است.

علل ابتلا به سرطان کولورکتال

میزان بروز سرطان کولورکتال عمدتا به دلیل عوامل سبک زندگی، پیری جمعیت و استعداد‌های ژنتیکی در حال افزایش بوده است. اگرچه تشخیص زودهنگام از طریق برنامه‌های غربالگری میزان بقا را بهبود بخشیده است، اما گزینه‌های درمانی محدود هستند و اغلب شامل جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می‌شوند که همگی اشکالات قابل توجهی دارند.

شیمی درمانی سنتی عوارض جانبی شدیدی مانند سرکوب سیستم ایمنی، خستگی و ناراحتی‌های گوارشی ایجاد می‌کند، به همین دلیل ترکیبات طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. کارشناسان در حال بررسی راه‌حل‌های گیاهی هستند که می‌توانند خواص هدفمند مبارزه با سرطان را با عوارض جانبی کمتر ارائه دهند. اگر تحقیقات بیشتر اثربخشی این گیاه را تایید کند، در‌ها را به روی درمان‌های قابل دسترس‌تر و قابل تحمل‌تری باز می‌کند و می‌تواند درمان سرطان کولورکتال را متحول کند.

در مقاله «معرفی گیاهان دارویی موثر در پیشگیری و درمان بیماری سرطان» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نیز ذکر شده است که سرطان از بیماری‌های شایع غیرعفونی در کشور‌های در حال توسعه محسوب می‌شود و رشد ابتلا به آن در حال افزایش است. تمام سرطان‌ها عامل ۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های جهان هستند که در کشور‌های پیشرفته این بیماری بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی به‌عنوان دومین علت مرگ و ۱۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های افراد را تشکیل می‌دهد. از گذشته این فرض بوده است که ترکیبات موجود در سبزیجات و میوه‌ها اثرات ضدسرطانی دارند که هرکدام قابل بررسی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->