قتل پیرمرد میلیاردر تهرانی با اجیرکردن پیک‌موتوری تصادف اتوبوس با ۹ خودرو در کرمان | راننده مشکل روحی روانی داشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی دید رانندگان را کاهش داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور تا پایان هفته جاری تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس ۵ شهرستان در سیستان و بلوچستان، فردا (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جان‌باختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد

  • کد خبر: ۳۱۳۷۲۸
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد
گیاهان دارویی پتانسیل بالایی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان کولورکتال، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان، به تازگی دشمنی در دنیای گیاهان پیدا کرده است. برنجاسف هربا آلبا، گیاهی که معمولا به‌عنوان افسنطین سفید یا درمنه هربا آلبا نیز شناخته می‌شود، هزاران سال است که برای اهداف پزشکی در خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده شده است. این گیاه معطر که برای درمان بیماری‌هایی مانند برونشیت و مشکلات گوارشی کاربرد دارد، اکنون توجه دانشمندان را برای هدفی معنادارتر به خود جلب کرده است.

نتایج تحقیقات اخیر منتشرشده در سایت ارث، پتانسیل افسنطین سفید را برای مبارزه با سرطان روده بزرگ روشن کرده است.

سرطان کولورکتال

سرطان کولورکتال، نگرانی بهداشتی در سراسر جهان است و به‌عنوان سومین نوع شایع سرطان در سطح جهانی رتبه‌بندی می‌شود. این سرطان مسئول تقریبا ۱۰ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان است. سرطان کولورکتال عمدتا بیماران بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و دومین عامل مرگ‌ومیر ناشی از سرطان محسوب می‌شود و این گیاه می‌تواند ماده طبیعی امیدوارکننده برای درمان‌های جدید سرطان بر اساس یافته‌های تحقیق باشد. سرطان کولورکتال بیماری شایع و جدی است که یافتن درمان‌های جدید و بهتر را ضروری می‌کند.

عصاره‌های درمنه هربا آلبا حاوی ترکیباتی با توانایی مبارزه با سرطان کولورکتال هستند. این ترکیبات رشد سلول‌های بدخیم را متوقف و صرف‌نظر از ساختار ژنتیکی، این سلول‌ها باعث خود تخریبی نیز می‌شوند، همچنین با تقسیم سلولی در سلول‌های سرطانی از طریق پروتئین‌هایی مانند Cyclin B ۱ و CDK ۱ تداخل ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، عصاره‌های گیاهی مسیری را که به‌طور قابل توجهی به تومورزایی کمک می‌کند را مهار خواهند کرد.

یافته‌های تحقیق کنونی، پتانسیل عظیم درمنه هربا آلبا را به‌عنوان منبع طبیعی برای توسعه درمان‌های نوآورانه علیه سرطان کولورکتال برجسته کرده است و نیاز فوری به درمان‌هایی با عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر را برطرف می‌کند.

استفاده از مواد طبیعی در سنتز دارو‌های موثر با عوارض جانبی کمتر به ویژه در دارو‌های سرطان، زمینه‌ای است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، بنابراین، اگر این تحقیق توسط غول‌های دارویی مورد توجه و اجرا قرار گیرد، می‌تواند پیامد‌های مهمی به همراه داشته باشد.

تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسم‌های مولکولی خاص و اثربخشی بالینی درمنه هربا آلبا در درمان سرطان ضروری است، اما تحقیقات کنونی به کشف قطعه مهمی در پازل بزرگتر ایجاد درمان‌های موثرتر سرطان که مضرات کمتری دارند، کمک کرده است.

علل ابتلا به سرطان کولورکتال

میزان بروز سرطان کولورکتال عمدتا به دلیل عوامل سبک زندگی، پیری جمعیت و استعداد‌های ژنتیکی در حال افزایش بوده است. اگرچه تشخیص زودهنگام از طریق برنامه‌های غربالگری میزان بقا را بهبود بخشیده است، اما گزینه‌های درمانی محدود هستند و اغلب شامل جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می‌شوند که همگی اشکالات قابل توجهی دارند.

شیمی درمانی سنتی عوارض جانبی شدیدی مانند سرکوب سیستم ایمنی، خستگی و ناراحتی‌های گوارشی ایجاد می‌کند، به همین دلیل ترکیبات طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. کارشناسان در حال بررسی راه‌حل‌های گیاهی هستند که می‌توانند خواص هدفمند مبارزه با سرطان را با عوارض جانبی کمتر ارائه دهند. اگر تحقیقات بیشتر اثربخشی این گیاه را تایید کند، در‌ها را به روی درمان‌های قابل دسترس‌تر و قابل تحمل‌تری باز می‌کند و می‌تواند درمان سرطان کولورکتال را متحول کند.

در مقاله «معرفی گیاهان دارویی موثر در پیشگیری و درمان بیماری سرطان» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نیز ذکر شده است که سرطان از بیماری‌های شایع غیرعفونی در کشور‌های در حال توسعه محسوب می‌شود و رشد ابتلا به آن در حال افزایش است. تمام سرطان‌ها عامل ۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های جهان هستند که در کشور‌های پیشرفته این بیماری بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی به‌عنوان دومین علت مرگ و ۱۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های افراد را تشکیل می‌دهد. از گذشته این فرض بوده است که ترکیبات موجود در سبزیجات و میوه‌ها اثرات ضدسرطانی دارند که هرکدام قابل بررسی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->