خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است گفتگو با ۳ دانشمند از دانشگاه علوم پزشکی مشهد | انقلاب علمی در عرصه درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش نسبی دما تا جمعه پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی مشمول عفو شد چرا قطار بهترین گزینه برای سفر به مشهد است؟ پزشکیان: ایران برای تمام سلایق، باور‌ها و اقوام است قتل هولناک دختربچه ۱۰ساله به دست نامادری این فراورده‌های خوراکی غیرمجاز را نخرید وزیر علوم: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد طرح غربالگری «سایبان سلامت» در مدارس منتخب مشهد اجرا می‌شود  (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) انجام نخستین عمل ترمیمی قلب با روش مینیمال توراکوتومی در شمال شرق کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) ارائه بیش از ۲ هزار خدمت توان‌بخشی در مناطق کم‌برخوردار مشهد سبک زندگی سالم از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری می‌کند چرا مردم از دریافت خدمات باکیفیت پرستاری محروم‌اند؟ علائم سرطان ریه چیست؟ نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها از خواص کشک چه می دانید؟ برف در غرب خراسان رضوی ۲ قربانی گرفت (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تکذیب حادثه سقوط مرگبار از هواپیما در مشهد| بانوی سالخورده بر اثر سکته فوت کرد (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) جشن ازدواج آسان ۴۶ زوج جوان در مشهد برگزار شد + فیلم (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ برقراری بیش از ۸۰۰۰ تماس با اورژانس مشهد، طی ۶۰ ساعت اخیر (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) اجرای پویش ملی نه به‌ تصادف از اواخر اسفند ۱۴۰۳ هنر‌های سنتی ایران در حراج تهران| کاهش خرید و فروش‌های زیرزمینی کشف ارتباط میان انواع سردرد و افزایش خودکشی ایران از کهن‌ترین کشورهای جهان است
سرخط خبرها

نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها

  • کد خبر: ۳۱۵۸۲۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطان‌ها دارد، توضیح داد: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، اظهار کرد: مطالعه‌ای در ارتباط با این موضوع که چند درصد از سرطان‌های کشور ریشه در تغذیه دارد، انجام نشده است. این در حالی است که مطالعات بسیاری درباره سهم تغذیه در بروز سرطان‌ها گوناگون انجام شده و نتایج این طرح‌های مطالعاتی بیانگر این است که تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطان‌ها دارد.

وی درباره نقش تغذیه در بروز سرطان‌های گوارشی توضیح داد: در بروز سرطان‌های روده بزرگ و معده که جزو سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شوند، تغذیه نقش بسیار موثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطان‌های دیگر نیز کم‌وبیش نقش دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان از سرطان‌های شایع کشور است، اظهار کرد: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیه‌ای دارد.

ارتباط ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه‌ای

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه‌ای مرتبط هستند، توضیح داد: میزان غذای مصرفی که از عوامل تغذیه‌ای به حساب می‌آید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطان‌ها هستند. متاسفانه، پدیده چاقی در کشور بسیار شایع است و این موضوع می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد.

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای کنترل عوامل تغذیه‌ای گفت: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف بالای نمک از عوامل بروز سرطان معده در کشور به حساب می‌آید، افزود: سیاست‌هایی در راستای کاهش مصرف نمک در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستور کار قرار داده‌ایم. برنامه‌های کاهش مصرف نمک در مراکز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

وی درباره برنامه نان کامل که دارای فیبر بالایی است، گفت: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان کامل است. افزایش مصرف فیبر می‌تواند به کاهش بروز بسیاری از سرطان‌های مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه برنامه «تدوین رهنمود‌های غذایی در کودکان و بزرگسالان» را در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: این برنامه می‌تواند مبنا و ابزاری برای آموزش‌های تغذیه‌ای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد که در زمینه کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذا‌های صنعتی به سازمان غذا و دارو کمک کند. کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذا‌های صنعتی می‌تواند نقش موثری در کاهش بروز سرطان‌ها داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->