مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس تمدید شد حساب سرپرستان خانوار دارای مادر باردار و دارای فرزند چندقلو زیر ۲ سال شارژ شد قوه قضائیه خبر داد: اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین در ایران بر فرآیند ثبت نام دانش‌آموزان نظارت خواهد شد عادتی که خطر بروز عفونت‌ها را افزایش می‌دهد سامانه کنترل اردو‌های دانش‌آموزی راه‌اندازی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) استقرار بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در مراسم اربعین ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد کاهش وزن اصولی با طب سنتی آمادگی کامل برای ارائه دارو به زائران اربعین در مرزها چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟ دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان چیست؟ هیچ محصولی به عنوان رفع عوارض واکسن کرونا تأیید نشده است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد
سرخط خبرها

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید

  • کد خبر: ۳۱۴۷۷۲
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید
تاخیر در به خواب رفتن ممکن است علامت هشدار اولیه از بیماری آلزایمر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند افرادی که زمان زیادی صرف می‌شود تا وارد مرحله خواب موسوم به REM شوند، ممکن است با علائم اولیه آلزایمر رو‌به‌رو باشند.

«یو لنگ»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا-سانفرانسیسکو گفت: «تاخیر در خواب REM، توانایی مغز را برای تثبیت خاطرات با تداخل در فرآیندی که به یادگیری و حافظه کمک می‌کند، مختل می‌کند».

او گفت: «اگر این فرایند ناکافی یا همراه با تأخیر باشد، ممکن است هورمون استرس کورتیزول افزایش یابد. این شرایط می‌تواند هیپوکامپ مغز را که یک ساختار حیاتی برای تثبیت حافظه است، مختل کند.»

مطالعات قبلی نشان داده است که کیفیت و میزان خواب افراد می‌تواند بر خطر ابتلاء به آلزایمر تأثیر بگذارد.

برای این مطالعه، محققان بر روی خواب REM تمرکز کردند، زیرا در این مرحله، مغز خاطرات را پردازش می‌کند- به‌ویژه آنهایی که بار عاطفی دارند- و آنها را در ذخیره‌سازی طولانی‌مدت قرار می‌دهد.

به گفته محققان، در حالی که افراد می‌خوابند، فاز REM معمولاً پس از سه مرحله خواب غیر REM رخ می‌دهد که هر کدام عمیق‌تر از فاز قبلی هستند.

به گفته محققان، این چهار مرحله بسته به سن ۹۰ دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد و فرد ممکن است چهار تا پنج بار در طول یک شب معمولی آنها را تجربه کند.

محققان خاطرنشان کردند که افراد مسن برای رسیدن به REM زمان بیشتری طول می‌کشد.

برای این مطالعه، محققان ۱۲۸ نفر با میانگین سنی ۷۰ سال را که در بخش نورولوژی بیمارستان چین و ژاپن در پکن تحت درمان بودند، پیگیری کردند.

نیمی از بیماران آلزایمر داشتند و یک سوم اختلال شناختی خفیف، نوعی زوال ذهنی که خود زنگ خطری برای آلزایمر است، داشتند.

همه شرکت کنندگان یک شب در کلینیک خوابیدند تا محققان بتوانند فعالیت امواج مغزی، حرکت چشم، ضربان قلب و تنفس آنها را ردیابی کنند.

سپس تیم تحقیق بیماران را بر اساس اینکه زودتر یا دیرتر از حد متوسط وارد خواب REM شده‌اند، به دو گروه تقسیم کردند.

به طور متوسط، گروه اولیه کمتر از ۹۸ دقیقه پس از به خواب رفتن وارد REM شدند، در حالی که گروه دیرتر بیش از ۱۹۳ دقیقه پس از خواب به REM رسیدند.

در افراد مبتلا به آلزایمر بیشتر احتمال دارد که خواب REM به تعویق بیفتد و همچنین سطوح بالاتری از پروتئین‌های سمی مغز مرتبط با این اختلال، آمیلوئید و تاو را داشتند.

نتایج نشان می‌دهد افرادی که خواب REM تأخیری داشتند، دارای سطوح بالاتری از پروتئین‌های سمی- ۱۶٪ آمیلوئید بیشتر و ۲۹٪ تاو بیشتر - نسبت به افرادی که خواب REM زودهنگام داشتند، بودند.

علاوه بر این، تأخیر در خواب REM نیز با ۳۹ درصد کاهش سطح پروتئین سالم مغز به نام فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) مرتبط بود که سطح آن در بیماران آلزایمر کاهش می‌یابد.

با این حال، این مطالعه نمی‌تواند بگوید که این ارتباط در کدام جهت است- آیا در افراد مبتلا به آلزایمر خواب به تعویق می‌افتد یا اینکه بدخوابی خطر ابتلاء به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، مطالعات دیگر همچنین نشان داده‌اند دارو‌هایی که با مسدود کردن ماده شیمیایی که خواب REM را سرکوب می‌کند، بی خوابی را درمان می‌کنند، تاو و آمیلوئید را هم کاهش می‌دهند.

محققان تاکید می‌کنند افرادی که نگران سلامت مغز خود هستند باید بهداشت خواب را رعایت کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->