ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش

  • کد خبر: ۳۱۴۲۵۸
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش
امروزه بسیاری از دارندگان گوشی‌های هوشمند، آهنگ سیستم عامل‌های آی‌اواس و اندروید را جایگزین زنگ ساعت‌های قدیمی کرده‌اند؛ با این وجود پزشکان با این کار موافق نیستند و معتقدند که این انتخاب می‌تواند پیامد‌های منفی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «شالینی پاروتی»، پزشک متخصص خواب در بیمارستان سنت لوئیس توضیح می‌دهد که در حالت ایده‌آل، بهتر است که گوشی‌های هوشمند خود را در اتاقی غیر از اتاق خواب بگذاریم.

او می‌گوید: نگه داشتن تلفن همراه در یک اتاق دیگر، باعث می‌شود که از میزان اختلالات در خواب و بدخوابی کاسته شود.

داشتن یک گوشی هوشمند روی میز کنار تخت می‌تواند شما را حتی از خوابیدن باز دارد. زیرا حتی کمی دیرخوابی و پهلو به پهلو شدن در تخت باعث می‌شود که بلافاصله متوجه گوشی‌تان شوید و وسوسه شوید که سراغ آن بروید و مثلا در اینستاگرام و ... شروع به گشت و گذار کنید.

عملکرد «به تعویق انداختن» زنگ بیدارباش در این گوشی‌ها نیز که به ما امکان می‌دهد زمان بیداری‌مان را بار‌ها به تعویق بیندازیم، باعث می‌شود زمانی که در نهایت بیدار می‌شویم احساس خستگی بیشتری کنیم؛ به ویژه آنکه با چند دقیقه بیشتر خوابیدن به کمک این عملکرد، خوابمان تامین نمی‌شود.

دکتر «براندون پیترز ماتیوس»، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان سیاتل توضیح می‌دهد که وقتی خواب شبانه به مراحل پایانی می‌رسد، وارد مرحله‌ای با «حرکات سریع چشم» می‌شویم که «خواب REM» نام دارد.

در این بخش از خواب، اگرچه بدن همچنان در حالت خواب عمیق به سر می‌برد، اما مغز عملکرد در حالت بیداری را آغاز کرده است. این مرحله برای انسان ضروری است، زیرا امکان پردازش بهتر حافظه را فراهم می‌کند.

اما وقتی به کمک عملکرد «تعویق» زنگ ساعت، بیدار شدن را حتی برای چند دقیقه عقب می‌اندازید، خواب آلودگی که دوباره ایجاد می‌شود تأثیر منفی روی این مرحله از خواب خواهد داشت.

توصیه می‌شود که به جای استفاده از تلفن همراه به عنوان زنگ بیدارباش، یک برنامه روتین ایجاد کنید تا مزایای آرامش بخشی آن به بدنتان کمک کند.

مثلا خود را ملزم به رفتن به رختخواب «در یک زمان مشخص» کنید؛ حتی اگر احساس خواب وجود نداشته باشد. هدف این است که مغز از حالت فعال به حالت آرام‌تر حرکت کند که باعث می‌شود راحت‌تر به خواب بروید. شبکه‌های اجتماعی مانند تیک تاک که عمدتا ویدیو‌هایی بسیار کوتاه منتشر می‌کنند، چنین امکانی را فراهم نمی‌کنند، زیرا دائماً توجه کاربر را آنهم در حالت حداکثری نگه می‌دارند.

بر اساس توصیه‌های بهداشتی، یک بزرگسال باید بتواند بین ۷ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابد؛ اما واقعیت این است که ۶۰ درصد از بزرگسالان نمی‌توانند چنین چیزی را برآورده کنند.

خوابیدن کمتر یا بیشتر از این مدت هم می‌تواند مشکل‌ساز باشد و روی فعالیت‌های روزانه ما تاثیر بگذارد.

روشنایی صفحه نمایش این گوشی‌ها نیز برای مغز انسان مشکل آفرین است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->