مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم آزمون‌های ورودی مقطع متوسطه دوم در البرز به تعویق افتاد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟
سرخط خبرها

حدود ۷۰ درصد ابتلا به سرطان سینه با تغذیه سالم قابل پیشگیری است

  • کد خبر: ۳۱۵۳۲۱
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
حدود ۷۰ درصد ابتلا به سرطان سینه با تغذیه سالم قابل پیشگیری است
مطالعات انجام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که ۵۰ تا ۷۰ درصد از سرطان‌های سینه با پیروی از تغذیه سالم قابل پیشگیری است و حتی مرگ و میر را بر اثر این بیماری کاهش می‌دهد؛ بنابراین اینکه چه بخوریم و چه نخوریم تا سرطان سینه نگیریم امر مهمی است که باید در زندگی رعایت کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سبک زندگی جدید شاید راحتی‌های زیادی را برای بشر به ارمغان آورده، اما مشکلاتی را هم به همراه دارد که بروز انواع بیماری‌ها یکی از آنها است، هر چه زندگی پیشرفته‌تر می‌شود استرس و نگرانی هم افزایش می‌یابد، در این رهگذر، اما انواع غذا‌های آماده و به اصلاح فست فوت‌ها هم وارد میدان شده‌اند و به کمک شیوع انواع بیماری‌ها آمده‌اند که یکی از آنها سرطان سینه است.

سرطان سینه، بیماری منحصر‌به‌فرد زنان جهان و شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی است و پنج درصد مبتلایان به این بیماری در کشور زیر ۳۰ سال هستند، البته شایع‌ترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵ سالگی است و حدود ۳۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چندی پیش به سرعت رشد سرطان سینه در کشور اشاره کرد و گفته بود: حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، همچنین چاقی، مصرف هورمون (مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بی‌رویه می‌شود و بسیار خطرناک است)، ازدواج نکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تاخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از دیگر عوامل ابتلا به این سرطان است.

اسماعیل اکبری افزود: در سال حدود هزار و ۲۰۰ عمل جراحی سرطان سینه در کشور انجام می‌شود و ۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور بهبود می‌یابند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد بیماران در مرحله پیشرفته مراجعه می‌کنند، اظهار داشت: متاسفانه ۳۰ درصد بیشتر از دنیا برای بیماران مبتلا به سرطان سینه شیمی درمانی در کشور انجام می‌شود در حالی که شیمی درمانی فقط ۱۱ درصد اثر پذیری دارد.

البته متخصصان معتقدند برخی از عواملی که با خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط‌اند خارج از کنترل فرد هستند مانند سن و سابقه خانوادگی، اما رژیم غذایی یکی از چندین عامل ابتلا به این سرطان است که می‌تواند نقشی اساسی در کاهش ابتلا به این بیماری داشته باشد.

تحقیقات انجام شده تاکنون، نشان داده است بسیاری از غذا‌ها و مواد مغذی شناخته شده برای سلامت بدن مانند سبزیجات و فیبر‌ها در سلامت نقش کلیدی دارند، به باور برخی از متخصصان، حدود ۳۰ درصد از سرطان‌های سینه تشخیص داده شده پس از یائسگی و به عوامل خطر قابل اصلاح مانند رژیم غذایی مرتبط است، بنابراین نقش تغذیه در جلوگیری از بروز سرطان سینه بسیار پررنگ است.

ارتباط بین رژیم غذایی و خطر سرطان سینه

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی زهرا حسینی در این زمینه گفت: اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر شناخته شده برای سرطان سینه است و تغذیه سالم نقش اساسی در کمک به کاهش وزن دارد، توده چربی اضافی به دلیل اثرات آن بر التهاب، سطوح هورمونی، عوامل تنظیم کننده رشد سلولی و ... با خطر افزایش ابتلا به این بیماری در زنان یائسه مرتبط است. مصرف مداوم میوه‌ها و سبزیجات، به طور معمول میوه‌های به رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز تیره بیشترین مواد مغذی را دارند، لوبیا و عدس، غلات کامل مانند بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای و نان سبوس دار، روغن زیتون، ماهی و ادویه‌ها که سرشار از آنتی اکسیدان هستند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید هستند.

حسینی تصریح کرد: غذا‌های سرشار از چربی اشباع شده، به ویژه محصولات لبنی پرچرب مانند کره و پنیر، ممکن است مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را افزایش دهند.

وی اظهار داشت: سایر غذا‌های سرشار از چربی اشباع شده مانند گوشت گاو، بره، مرغ، روغن نارگیل و بسیاری از غذا‌های پخته و سرخ شده مانند فست فود‌ها و چربی‌های ترانس موجود در غذا‌های سرخ شده نیز باید پرهیز شود، زیرا مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های ترانس با ۴۵ درصد افزایش خطر مرگ و میر سرطان سینه و ۷۸ درصد مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->