صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حاشیه شهر مشهد در مسیر نونواری

  • کد خبر: ۳۲۷۹۵
  • ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
بنیاد مسکن با پرداخت ۵۰ میلیون تومان وام کم بهره و ۲۵ میلیون تومان وام بلاعوض، به دنبال نوسازی ۲ هزار واحد مسکونی در بافت نارکارآمد شهری مشهد است.
علیرضا ظهیری/ شهرآرانیوز - بنیاد مسکن با پرداخت ۵۰ میلیون تومان وام کم بهره و ۲۵ میلیون تومان وام بلاعوض، به دنبال نوسازی ۲ هزار واحد مسکونی در بافت نارکارآمد شهری مشهد است. دی ماه سال ۹۸ بود که محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، به همراه علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به خراسان رضوی آمد و به همراه علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی، برای افتتاح واحد‌های خسارت دیده ناشی از سیل سال گذشته به شهرستان بردسکن رفتند و پس از واگذاری منازل بازسازی شده، برای ساخت ۸ هزار واحد مسکونی در سال ۹۹ برای اقشار آسیب پذیر و محروم خراسانی به توافق اولیه و در نهایت انعقاد قرارداد رسیدند.


کرونا و تأخیر در آغاز پروژه
براساس وعده‌ای که همان زمان، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر مبنای پیشنهاد استاندار خراسان رضوی داد، قرار شد از این ۸ هزار واحد، ۲ هزار واحد مسکونی در مناطق حاشیه‌ای مشهد ساخته شود، اما شیوع کرونا سبب شد ساخت این مسکن‌ها در سه ماهه اول سال ۹۹ کمی به تعویق بیفتد.
شورای شهر مشهد در یکی از جلسات علنی خود در سال ۹۹، مصوبه ارائه مشوق‌های نوسازی و بازسازی بافت‌های مسکونی حاشیه شهر را به تصویب رساند و این مصوبه به تأیید هیئت تطبیق فرمانداری هم رسید و به این ترتیب ساکنان حاشیه شهر می‌توانند با کمترین هزینه در صدور پروانه، از تسهیلات مختلف شهرداری و بنیاد مسکن برای ساخت واحد‌های مسکونی بهره‌مند شوند. مسئولان در گذشته وعده داده بودند و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در سفر اخیر خود به مشهد، وعده افتتاح این ۲ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد تا پایان سال ۹۹ را مطرح کرد.


تأیید مصوبه ۲ هزار واحدی
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اشاره به سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و توافق دی ماه گذشته با استاندار، برای ساخت مسکن ویژه محرومان در استان که یکی از بند‌های آن مربوط به بازسازی و نوسازی ۲ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد بود، بیان کرد: پیرو این تفاهم نامه، مصوبه‌ای هم از سوی هیئت دولت مبنی بر ساخت این ۲ هزار واحد در حاشیه شهر مشهد با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض به استان رسید.
سیدرضا موسوی نیا افزود: در این راستا به ازای هر واحدی که مالکان آن‌ها اقدام به نوسازی و بازسازی ملک در حاشیه شهر کنند، مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۵ درصد و ۲۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه این وام به صورت مرحله‌ای و پس از اجرای هر مرحله ساخت مسکن و تأیید مهندس ناظر پرداخت می‌شود، افزود: هدف از این اقدام، سامان دهی بافت فرسوده حاشیه شهر مشهد، ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد و ایجاد فرهنگ مقاوم سازی و احداث واحد‌های مقاوم برای جلوگیری از ایجادخسارت پس از حوادث است.
موسوی نیا با بیان اینکه افراد متقاضی می‌توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند، ادامه داد: در ابتدای سال ۹۹، مشکلاتی نظیر کرونا و کاهش فعالیت‌های عمرانی و گران بودن صدور پروانه ساخت توسط شهرداری وجود داشت؛ خوشبختانه چندی پیش شورای شهر مشهد، لایحه‌ای را مبنی بر ارائه مشوق‌های نوسازی و بهسازی بافت ناکارآمد شهری در محله‌های هدف تصویب کرد که این مصوبه پنجشنبه گذشته پس از تأیید فرمانداری به شهرداری مشهد ابلاغ شد. منتظریم این مصوبه به شهرداری‌های مناطق ابلاغ شود و بتوانیم متقاضیان صدور پروانه را به شهرداری‌های مناطق معرفی کنیم.
وی تأکید کرد: حدود ۴۷۰ نفر از ساکنان ملک‌های فرسوده در حاشیه شهر مشهد، متقاضی دریافت این تسهیلات شده اند و از این تعداد حدود ۵۰ متقاضی دارای پروانه ساخت هستند؛ از میان آن‌ها هم ۱۰ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی شده اند. در صورت صدور پروانه، متقاضیان طی بازه زمانی ۲ تا ۳ روزه به بانک معرفی خواهند شد.
موسوی نیا با اشاره به همکاری و تعامل مطلوب بانک‌ها به ویژه در موضوع ضمانت بانکی به صورت زنجیره‌ای که هر سه نفر می‌توانند ضامن تسهیلات هم شوند، گفت: بنیاد مسکن از نظر ساختاری، نقش حمایت کننده را دارد و سیاست این مجموعه، جلب مشارکت همه جانبه مردم است.
وی با تأکید بر اینکه «قرار نیست ما خانه بسازیم، بلکه مردم خود باید مسکن را احداث کنند»، ادامه داد: ما در این زمینه نقش حمایتگری داریم؛ پیگیری برای بسته تشویقی شهرداری، مصوبه شورای شهر مشهد یا تخفیف ۶۰ درصدی تعرفه‌های نظام مهندسی، اقداماتی است که در راستای حمایت از این اقشار و نوسازی بافت‌های مسکونی حاشیه شهر مشهد انجام شده است.
موسوی نیا در پایان گفت: متقاضیان از سه طریق دفاتر تسهیلگری، معرفی از سوی مساجد محل با همراهی روحانیون و حضور مستقیم، می‌توانند درخواست‌های خود را برای دریافت این تسهیلات مطرح کنند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.