ایده اصلی کتاب «وزن چیزها» با زیرعنوان «فلسفه و زندگی خوب» به قلم فیلسوف انگلیسی، خانم جین کازز، این است که هر چیزی در زندگی ما وزنی دارد و این وزن چیزهاست که زندگی خوب یا به عبارتی خوشبختی ما را میسازد.
الهام یوسفی | شهرآرانیوز؛ همه ما وقتی به کلیت زندگی نگاه میکنیم، کلیشههای پذیرفتهشده و مسلمی از خوشبختی و زندگی خوب در ذهنمان به وجود میآید. پول و رفاه مادی، شأن و منزلت اجتماعی، داشتن خانوادهای خوب و امکانات مناسب، داشتن یک شغل آبرومند پردرآمد و چیزهایی از این قبیل کلیشههایی هستند که به عنوان شاخصهای خوشبختی در ذهن ما جا افتادهاند. آیا خوشبختی واقعی یا همان زندگی خوب همین است؟
آیا چیزهایی که به عنوان اساس یک زندگی خوب میشناسیم همان وزنی را دارند که ما دربارهشان باور داریم یا ممکن است قصه طور دیگری باشد؟ ممکن است ما درباره وزن چیزهای مختلف در زندگیمان دچار اشتباه شده باشیم. کتاب «وزن چیزها» با زیرعنوان «فلسفه و زندگی خوب» به قلم فیلسوف انگلیسی، خانم جین کازز، کتابی است که درباره بسیاری از این پرسشها پاسخهایی روشنگرانه میدهد.
ایده اصلی این کتاب این است که هر چیزی در زندگی ما وزنی دارد و این وزن چیزهاست که زندگی خوب یا به عبارتی خوشبختی ما را میسازد. این جریان هم قصه تازهای نیست. از یونان باستان تا امروز ادامه داشته است و فیلسوفان بسیاری برای پاسخ به آن کوشیدهاند. آنها درباره فضیلت صحبت کردهاند، درباره معیارهای فردی خوشبختی یا معیارهای جمعی، و حالا نویسنده با همین نگاه و با بازگشت به نظرات فیلسوفانی، چون افلاطون، ارسطو، اپیکتتوس و نیز فیلسوفان معاصری، چون پیتر سینگر، تلاش میکند به بسیاری از پرسشها پاسخ گوید و باورهای پذیرفتهشده ذهن ما را با این نمونههای محسوس از زندگی فیلسوفان به چالش بکشد.
ممکن است در اوایل خواندن کتاب به نظر برسد با متنی سخت روبهرو هستید، اما اگر کمی بیشتر بخوانید و حوصله به خرج دهید، متن برایتان آسانتر، شفافتر و اثرگذارتر میشود. کتاب ۱۰ فصل دارد. عناوین برخی فصلها این است: «زندگیهای عجیب»، «آیا خوشبختی تنها چیزی است که اهمیت دارد؟» و «در تلاش خوب بودن» و هر فصل ما را با بخشی از معمای بزرگ خوشبختی روبهرو میکند و پاسخهای تأملبرانگیزی ارائه میدهد.
مثل همیشه، مسئله مرگ هم به عنوان بحث بزرگی در فلسفه در این کتاب حضور پررنگ دارد. پایان کتاب پایانی بسیار کاربردی است. برخلاف تصوری که از یک کتاب فلسفه داریم، این کتاب میخواهد فلسفه را به خدمت زندگی امروز بیاورد. به همین دلیل، پاسخهای راهگشایی برای جهان امروز دارد به طوری که اگر خوب دقت کنید، اگر کتاب را خوب بخوانید، خواهید دید که ممکن است همین رمزگشایی از مسائل بنیادین به بهبود عملکرد فردی شما کمک بسیاری بکند.
این کتاب را آقای عباس مخبر ترجمه و نشر بان به بازار کتاب عرضه کرده است. مطمئن باشید حین خواندن کتاب باید قلم به دستتان باشد تا زیر بسیاری از جملات آن خط بکشید و یادداشتهای بسیاری کنارش بنویسید.