مهدی قلیان در نشست خبری جلسه ستاد استانی کرونا در پاسخ به سئوال شهروندان درباره بازگشایی بوستانهای مشهد گفت: تصمیم گیرنده نهایی درباره بازگشایی بوستانها ستاد ملی مقابله با کروناست.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در واکنش به درخواست رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر بازگشایی بوستانها برای افزایش نشاط و تقویت روحیه شهروندان گفت: پارکها باعث انتقال نمیشوند، اما باعث ایجاد عادی انگاری وضعیت فعلی در برخی از شهروندان میشوند. اهمیت این دغدغه را قبول داریم و درحال انجام کار کارشناسی بر روی این درخواست هستیم.
مهدی قلیان در نشست خبری جلسه ستاد استانی کرونا در پاسخ به سئوال شهروندان درباره بازگشایی بوستانها با بیان اینکه تصمیم گیرنده نهایی درباره بازگشایی بوستانها ستاد ملی مقابله با کروناست افزود: در حال رایزنی در این زمینه هستیم تا بتوانیم برخی از بوستانهای شهر را که امکان اجرای شیوه نامهها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در آنها وجود دارد بازگشایی کنیم؛ اما نمیتوانیم قولی برای زمان بازگشایی به شهروندان بدهیم. تصمیم نهایی در این زمینه نیاز به تأیید این ستاد دارد.
وی با بیان اینکه آمار بستریان روزانه کرونا در استان به ۲۹۰ نفر رسیده است، از تداوم روند افزایشی در این هفته خبر داد و اظهار کرد: مجموع بستریان موجود دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۱۴۱۱ نفر رسیده است و ۳۳۶ نفر بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
قلیان با اشاره به اینکه میانگین فوتیهای روزانه استان از ۴ نفر در هفته اول فروردین ماه به ۲۴ نفر در هفته اول اردیبهشت ماه افزایش یافته است، ادامه داد: طبق بررسیها هنوز به اوج پیک چهارم در استان نرسیده ایم و براساس پیش بینیها همچنان روند افزایشی بیماران بستری شده تا انتهای این هفته ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: میزان مراجعان سرپایی کمی کاهش پیدا کرده است که امیدواریم این موضوع به دلیل شرایط ماه مبارک رمضان و خودداری شهروندان در مراجعه به مراکز منتخب ایجاد نشده باشد؛ بااین حال برخلاف کاهش مراجعان سرپایی وضعیت بستریان شهر مشهد همچنان افزایشی است.
وی با بیان جزئیات گام اول واکسیناسیون در مشهد و استان گفت: در گام اول واکسیناسیون حدود ۸۰ درصد کادر درمان و بهداشت واکسینه شدند و تنها ۲۰ درصد از این افراد به درخواست خودشان از تزریق واکسن کرونا انصراف دادند. همچنین ۷۰ درصد از کادر کلینیکهای خصوصی نیز واکسن کرونا دریافت کردند و واکسیناسیون کارکنان داروخانهها در حال انجام است.
قلیان با اعلام اینکه ۱۲ درصد گروه هدف بالای ۸۰ سال در استان واکسن کرونا دریافت کرده اند، افزود: برای واکسیناسیون کامل این افراد ۶۱ هزار دوز واکسن نیاز است که داریم تلاش میکنیم تا با بهره گیری از دپوی فعلی و ۷۰۰۰ دوز واکسنی که به زودی به دانشگاه علوم پزشکی ارسال میشود تا پایان این هفته واکسیناسیون کامل سالمندان بالای ۸۰ سال را به اتمام برسانیم.
هیچ عارضه حادی از واکسن در مشهد گزارش نشده است
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد با رد شایعههای مختلف درباره فوت افراد به دلیل تزریق واکسن کرونا تصریح کرد: ایجاد علائم خفیف سرماخوردگی و سردرد در بین این افراد طبیعی است، اما تاکنون عارضه خطرناک و حاد یا فوت فردی از ابتدای آغاز واکسیناسیون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارش نشده است. وی تأکید کرد: تخلف در تزریق واکسن چیزی نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. تاکنون گزارش مکتوبی از تخلف فرد یا مرکزی به دست ما نرسیده است. در صورت مشاهده تخلف در این زمینه بدون کوچکترین اغماضی با متخلفان برخورد میکنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اکنون رعایت شیوه نامهها در استان ۶۵.۸ درصد است و با توجه به وضعیت فعلی درگیری با این ویروس عدد کمی محسوب میشود.
بازرسیهای اصناف کافی نیست
استاندار خراسانرضوی نیز در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای افزایش تستهای پی سی آر گفت: باید مدت پاسخگویی تستها در حداقل زمان اتفاق بیفتد.
محمدصادق معتمدیان بر ضرورت انجام تست کرونا در مرز افغانستان تأکید کرد و افزود: با وجود اینکه از دیروز شاهد بسته شدن مرزهای مسافری با کشور افغانستان بودیم، اما مرزهای تجاری همچنان فعال است، بنابراین باید در تایباد مکانی به عنوان مرکز قرنطینه برای شرایط ضروری تعبیه شود.
او با تأکید بر لزوم برخورد با دستگاههایی که پروتکلهای بهداشتی در آنها رعایت نمیشود، گفت: در چند روز اخیر بازرسیهای خوبی از اصناف صورت گرفته، اما این میزان کافی نیست.
۲۵۰۰ بیمار کرونایی استان، در حال معالجه
شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز با اشاره به آخرین آمار درمان بیماران کرونایی گفت: حدود ۲۵۰۰ بیمار کرونایی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی در حوزه بستری و سرپایی در حال معالجه هستند که ۱۱۰۰ نفر از این افراد در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری اند و بقیه در منزل یا نقاهتگاه مراقبت میشوند. از این تعداد ۴۰۰ نفر به صورت سرپایی و در منزل داروی «رمدسیویر» و حدود ۱۰۰۰ نفر دیگر «فاویپیراویر» داروی ویژه کرونا را دریافت کرده اند و تحت مراقبت هستند.
بد عهدی روسیه به برای تأمین واکسن ایران
مدیرکل داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درباره ارسال واکسنهای پیش بینی شده روسی به کشور گفت: وضعیت تحویل ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی کرونا به ایران تا پایان پاییز همچنان مبهم است. محمدرضا شانه ساز افزود: روسیه به تعهداتش برای تأمین واکسن ایران عمل نکرده است و به دلیل حجم بالای سفارشها و اینکه هنوز تعهدات قبلی از سوی طرف روسی محقق نشده است، نمیتوانیم برای شرکتهای خصوصی معرفی نامه صادر کنیم. وی تأکید کرد: به دلیل بسته شدن مرز هند نیز واردات واکسن کرونای ساخت هند با نام «بهارات بایوتک» عملا امکان پذیر نیست.
همچنین طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت ۳۳۲ بیمار دیگر کرونایی در کشور فوت شده اند که بر این اساس آمار جان باختگان کرونا در کشور به حدود ۷۲ هزار نفر افزایش یافته است.