روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پرسه کرونا در شهر در پی بی‌توجهی برخی کاسبان و مشتریان به شیوه‌نامه‌های بهداشتی

  • کد خبر: ۶۶۵۲۹
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
پرسه کرونا در شهر در پی بی‌توجهی برخی کاسبان و مشتریان به شیوه‌نامه‌های بهداشتی
اگرچه که همه اصناف مشهد در دوران پیک چهارم کرونا خود را ملزم به رعایت محدودیت‌ها نمی‌دانستند و برخی با شیوه‌های مختلف قانون را دور زدند، طبق اعلام ستاد ملی کرونا از دیروز فعالیت مشاغل گروه ۱ و ۲ در شهر‌های قرمز و نارنجی مجاز است؛ البته با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ اگرچه که همه اصناف مشهد در دوران پیک چهارم کرونا خود را ملزم به رعایت محدودیت‌ها نمی‌دانستند و برخی با شیوه‌های مختلف قانون را دور زدند، طبق اعلام ستاد ملی کرونا از دیروز فعالیت مشاغل گروه ۱ و ۲ در شهر‌های قرمز و نارنجی مجاز است؛ البته با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی. ستاد کرونا برای اصناف متخلفی که شیوه نامه‌ها را رعایت نکنند، خط و نشان هم کشیده و اعلام کرده است که اگر نقض شیوه نامه مشاهده و مسلم شود، اصناف متخلف در شهر‌های قرمز ۳ هفته و در شهر‌های نارنجی ۲ هفته تعطیل خواهند شد.


ساعت ۹:۳۰، بولوار پیروزی

هنوز چند ساعتی از صبح اولین روز کاری فعالیت اصناف گروه یک و ۲ نگذشته، اما گویا هشدار ستاد ملی مقابله با کرونا درزمینه رعایت حداکثری شیوه نامه‌ها به فراموشی سپرده شده است. آقای مرتضوی یکی از کسبه قدیمی بولوار پیروزی مشهد است که خودش در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی جدی است و از برخی کسبه که به رعایت شیوه نامه‌ها بی توجه اند، گله دارد. او می‌گوید: برای برخی، انگار کرونا عادی شده است، یا حساسیت این بیماری را فراموش کرده اند یا خودشان را به بی خیالی زده اند. متأسفانه می‎بینیم که هم کسبه و هم مشتریان این روز‌ها کمتر ماسک بر صورت دارند.


ساعت ۱۰:۳۰، بولوار هاشمیه

در بولوار هاشمیه نیز همه واحد‌های تجاری فعال اند. گروه‌های ۲، ۳ و گاهی ۵ نفره از شاگردان و مغازه داران بیرون مغازه‌ها در پیاده رو گرد هم جمع شده اند. برخی ماسک دارند و برخی دیگر هم ماسک‌ها را تا زیر چانه پایین کشیده اند. مشتری‌هایی که در روز‌های محدودیت برخی خرید‌های خود را محدود کرده بودند، کم کم از راه می‌رسند. بیشترشان ماسک بر صورت دارند، اما خب داخل برخی فروشگاه‌ها ازدحام جمعیت به چشم می‌خورد.

حضور بیش از ۳۰ نفر (با احتساب کارکنان و مشتریان) در یکی از بنگاه‌های معاملات املاک این بولوار شایان توجه است. مقابل هر یک از کارکنان دست کم ۳ مشتری نشسته است و بیشترشان برای اینکه صدا به صدا برسد، ماسک‌ها را پایین آورده اند. سراغ مدیر املاک را می‌گیرم تا او درباره دلایل رعایت نکردن شیوه نامه‌ها و ازدحام جمعیت بگوید.
 
محجوبی این موضوع را به اولین روز بازگشایی مرتبط می‌داند و می‌گوید: همچنین فرارسیدن فصل نقل و انتقال مسکن باعث شده است امروز حسابی سرمان شلوغ باشد. او ادامه می‌دهد: کارکنان را مجاب می‌کنیم که ماسک بزنند و مایع ضدعفونی کننده روی میز داشته باشند، اما مشتری را نمی‌توانیم به زدن ماسک وادار کنیم.


ساعت ۱۱:۳۰، بولوار هفت تیر

وضعیت بولوار هفت تیر و اصناف خطی اینجا شاید بهتر از دیگر مناطق نباشد، اما در پاساژ‌ها گویی شیوه نامه‌های بهداشتی اندکی بیشتر رعایت می‌شود. آقای شهابی، یکی از فروشندگان این پاساژ است که معتقد است رعایت شیوه نامه‌ها به فرهنگ فرد بستگی دارد.
 
او می‌گوید: در مغازه خودم ۳ فروشنده دارم که هر ۳ نفر آن‌ها را مجاب کرده ام حتما ماسک سه لایه بزنند. از مشتریان هم می‌خواهیم که بدون ماسک وارد نشوند.


ساعت ۱۲:۳۰، بولوار امامت

فروشگاه‌های خطی بولوار امامت، اما انگار کرونا را شکست داده اند. برخی فروشندگان ماسک‌ها را صرفا برای تزئین بر صورت دارند و برخی دیگر همان را هم ندارند. البته این بی توجهی به شیوه نامه مخصوص فروشندگان نیست و برخی مشتریان هم بی خیال ماسک شده اند. نمونه اش آقای فریمانی است که او را در یکی از فروشگاه‌های کفش بولوار امامت می‌بینیم. توجیه او برای ماسک نزدن این است: من ۲ ماه قبل کرونا گرفتم و الان آنتی بادی دارم. لزومی ندارد ماسک بزنم!

فروشنده دیگری هم که در حال تمیز کردن شیشه مغازه لباس فروشی خود است در پاسخ به چرایی نزدن ماسک به خبرنگار ما می‌گوید: حدود یک سال است که مدام ماسک بر چهره داشتم. ۲ هفته قبل با نفس تنگی شدید به دکتر مراجعه کردم. اول گمان کردم کرونا گرفته ام، اما بعد از تست منفی مشخص شد آلرژی شدید دارم و به دلیل جنس نامرغوب ماسک‌ها مشکل تنفسی پیدا کرده ام. او ادامه می‌دهد: حتی برای ۱۰ دقیقه هم نمی‌توانم ماسک را تحمل کنم. به شدت نفسم تنگ می‌شود. مشتری که وارد مغازه می‌شود ماسک دارد و دلیلی ندارد من ماسک بزنم!


جریمه و پلمب در انتظار متخلفان

سراغی هم از مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد می‌گیریم تا او درباره نحوه برخورد با متخلفان شیوه نامه‌های بهداشتی در شهر بگوید. امیر دلداری می‌گوید: واحد‌های صنفی که شیوه نامه‌های بهداشتی، زدن ماسک و فاصله‎ گذاری اجتماعی را رعایت نکنند، جریمه و در موارد حاد پلمب می‌شوند.

او با اشاره به تغییر رنگ کرونایی مشهد از قرمز به نارنجی می‌گوید: اکنون تنها گیم نت‌ها و تالار‌های پذیرایی و باغ تالار‌ها اجازه فعالیت ندارند؛ این گروه نیز جزو مشاغل گروه ۳ و ۴ هستند که در شهر‌های نارنجی ممنوعیت فعالیت دارند.


۱۰۰ اکیپ فعال نظارتی در شهر

او خاطرنشان می‌کند: واحد‌های صنفی باید تمام شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند. حفظ فاصله گذاری هوشمند اجتماعی هم در همه صنوف، به ویژه مجتمع‎های تجاری الزامی است. دلداری بیان می‌کند: ۱۰۰ اکیپ نظارتی فعال با همکاری اماکن، بهداشت، اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی در شهر فعال اند و این موارد را بررسی می‌کنند.
 
دلداری می‌افزاید: اکیپ‌های نظارتی از ساعت ۹ صبح فعالیت خود را آغاز می‌کنند و تا افطار مشغول بازرسی هستند. شهروندان می‌توانند هرگونه رعایت نکردن شیوه نامه‌ها را به شماره ۳۱۷۳۰ اتاق اصناف یا سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->