صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

طرز تهیه خورش محبوب اردبیلی‌ها (پیچاق قیمه)

  • کد خبر: ۹۲۴۶۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
پیچاق قیمه یا قیمه ترکی یکی از غذا‌های معروف و رسمی اردبیل است. این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی‌ها و نذری‌ها بسیار مناسب است. پیچاق قیمه همانند خورشت قیمه دستور پخت آسانی دارد و اگر با رعایت یکسری ترفند برای خوشمزه‌تر شدن آن پخته شود قطعا مزه اش از یاد نخواهد رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، خورش قیمه از غذا‌های محبوب ایرانی‌هاست که درمناطق مختلف کشورمان، دستور‌های پخت متفاوتی دارد. پیچاق قیمه یکی از آن‌هاست که بانوان اردبیلی در پخت آن مهارت خاصی دارند. تخم‌مرغ، خلال بادام و برگ مو از مواد غذایی متفاوتی است که در پخت آن استفاده می‌شود. مطمئنم با یک‌بار امتحان، حتما این قیمه خوشمزه را به فهرست غذا‌های هفتگی‌تان اضافه می‌کنید.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه: ۱۸۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه

گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
پیاز خلالی‌شده: ۴ عدد متوسط
تخم‌مرغ: ۴ عدد
خلال بادام: نصف پیمانه
زعفران ساییده: یک قاشق چای‌خوری
برگ مو: ۲ عدد
کره محلی: ۱۰۰ گرم
آب‌لیمو یا آب‌غوره: یک قاشق غذاخوری
ادویه خورشتی یا کاری: به میزان لازم
فلفل، زردچوبه، دارچین و هل ساییده، نمک: ‌به میزان لازم

روش تهیه

خلال بادام را ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس و سپس آب‌کش کنید. مقداری کره را درون تابه‌ای کوچک بریزید و روی حرارت ملایم، خلال‌ها را کمی تفت بدهید.

پیاز‌های خلالی را در تابه دیگری همراه با کره تفت بدهید تا به رنگ طلایی دربیاید.

گوشت را نگینی خرد و با برگ مو به پیازداغ اضافه کنید. کمی دیگر آن را تفت بدهید تا آب گوشت کشیده شود. ادویه‌ها و آب‌لیمو را به آن اضافه کنید و سرتفت دیگری بدهید.

کمی آب درون ظرف بریزید تا گوشت با حرارت ملایم به‌آرامی بپزد. گوشت که پخت، خلال بادام تفت‌داده‌شده و زعفران را به آن اضافه کنید.

زمانی که خورش جا افتاد، مزه آن را با آب‌لیمو، نمک و فلفل، بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. سپس تخم‌مرغ‌ها را تک‌تک روی آن بشکنید و روی زرده‌ها کمی زعفران بپاشید.

در ظرف را بگذارید تا تخم‌مرغ‌ها خود را بگیرند. پس از پختن تخم‌مرغ‌ها، پیچاق قیمه را در ظرف بکشید و همراه با برنج زعفرانی و پیاز داغ سرو کنید.

فوت آشپزی

*تخم‌مرغ‌ها را می‌توان جداگانه نیمرو کرد و هنگام سرو غذا روی خورش ریخت.

*برای ترش کردن این قیمه، به جای لیموعمانی، از آب‌لیمو یا آب‌غوره استفاده می‌کنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.