مقدم | شهرآرانیوز؛ دلمه از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که جز طعم ی که دارد، از تنوع بسیار زیادی هم برخوردار است مانند دلمه تخممرغ، گوجهفرنگی، برگ انگور، بلغور و فلفل و گوشت. دلمه گوجهفرنگی را باید یکی از خوشمزهترین اعضای این خانواده دانست که افزون بر جذابیت و زیبایی ظاهری، خیلی هم سریع و راحت آماده میشود. برای همین، امروز میخواهیم دستور پخت این غذای خوشمزه را با هم مرور کنیم.
مناسب برای: ۱۰ نفر
زمان تهیه: ۹۰ دقیقه
لپه: یکپیمانه
برنج: یکپیمانه
پیاز: یک عدد
گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
سبزی دلمه: سهچهارم پیمانه
گوجهفرنگی: ۱۰ عدد
رب گوجهفرنگی: سه قاشق غذاخوری
روغن، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب: دو پیمانه
پیازداغ: سه قاشق غذاخوری
درون تابهای مقداری روغن بریزید و روی شعله بگذارید تا داغ شود. پیازها را نگینی خرد کنید، داخل تابه بریزید و تفت بدهید تا سبک و طلایی شوند. زردچوبه را اضافه کنید و قدری دیگر تفت بدهید.
گوشت چرخکرده را به پیازداغ اضافه کنید و خوب تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه کنید و قدری دیگر مواد را تفت بدهید تا طعم خامی رب گرفته شود.
برنج نیمپز، لپه پختهشده و سبزی دلمه معطر و ساطوریشده (شامل نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه و گشنیز) را به همراه نمک و فلفل سیاه به دیگر مواد دلمه اضافه و خوب مخلوط کنید.
داخل گوجهفرنگیها را با قاشقی خالی و با مایه دلمه پرکنید. سپس آنها را داخل سس بگذارید و اجازه بدهید با شعله بسیار کم بهخوبی بپزند تا طعم سس به خورد دلمهها برود.
برای درست کردن سس نیز قابلمهای بزرگ روی شعله بگذارید. مقداری روغن داخل آن بریزید. پیازداغ آماده، قدری زردچوبه و نمک داخل آن بریزید و آنها را با هم کمی تفت بدهید. سپس دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به اضافه کنید و قدری دیگر تفت بدهید تا رب رنگ باز کند. حالا محتوای داخل گوجه فرنگیها را که پیش از این خارج کرده بودید، به همراه دو پیمانه آب به مواد سس اضافه و با هم ترکیب کنید.