به گزارش شهرآرانیوز، صبحانه مهمترین وعده غذایی است که باید کامل و پرانرژی مصرف شود، بهویژه در روزهای سرد سال مانند این روزها که بدن به انرژی بیشتری برای سوختوساز و گرمایش نیاز دارد. قیساوا یا خاگینه خرما همان چیزی است که بهراستی از یک صبحانه کامل انتظار داریم، صبحانهای اصیل از سرزمین آذربایجان با ترکیبی منحصربهفرد از خرما، گردو و تخممرغ.
مناسب برای: ۶ نفر
زمان تهیه: ۵۴ دقیقه
خرما: یک بسته
تخممرغ: ۲ عدد
پودر گردو: ۶ قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین: یکهشتم قاشق چایخوری
پودر گلسرخ: نصف قاشق چایخوری
کره: ۱۵۰ گرم
کنجد و پسته: برای تزیین
هسته خرماها و بعد پوست آنها را با دقت جدا کنید. خرماها را داخل یک قابلمه بریزید و نصف استکان آب اضافه کنید.
سپس قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید و گهگاه با یک قاشق یا چنگال خرماها را له کنید تا آب اضافهشده تبخیر شود.
تخممرغها را در یک کاسه کوچک بشکنید و به کمک یک چنگال هم بزنید تا از لختی دربیایند. تابهای را روی شعله ملایم بگذارید. کره را که به دمای محیط رسیدهاست، داخل آن بریزید و اجازه دهید ذوب شود.
خرماهای پخته و لهشده را به کره اضافه و با هم مخلوط کنید. سپس پودر گردو، هل، دارچین و گل سرخ را به آن اضافه و مواد را خوب باهم ترکیب کنید.
تخممرغهای همزده را به ترکیب قبلی اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد. قیساوای شما آماده است. میتوانید پس از تزیین با پسته و کنجد، نوش جان کنید.
در صورت تمایل، میتوانید کمی شیر همراه با تخممرغها هم بزنید و به دیگر مواد قیساوا اضافه کنید.
تخممرغها را بدون هم زدن نیز میتوان به غذا اضافه کرد و پخت.
برخی آذریها از قیسی هم در تهیه این صبحانه استفاده میکنند.
قیساوا را با کمی تفاوت در پخت، درون فر هم میتوان درست کرد. برای این منظور، پس از خارجکردن هستههای خرماها، داخل آنها را با یکچهارم گردو پرکنید و درون یک ظرف پیرکس کنار هم بچینید. تخممرغی را درون کاسهای به همراه مقدار کمی شیر هم بزنید و روی خرماها بریزید. سپس پودر گردو، هل، گل سرخ و دارچین را روی خرماها بپاشید و برای ۱۰ دقیقه داخل فر بگذارید. فر را باید با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از حدود ۱۵ دقیقه گرم کرده باشید. ظرف را از فر خارج کنید. تخممرغ دوم را پس از هم زدن به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر داخل فر قرار دهید. قیساوا را که از فر خارج کردید، با کنجد و پودر پسته تزیین کنید.