صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۷ غذا که خوردن آن‌ها برای بدن و سلامت روان مفید است

  • کد خبر: ۹۲۷۷۵
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷
در این مطلب یک لیست از غذا‌هایی را ارائه می‌دهیم که باعث می‌شوند بدن شما احساس خوبی داشته باشد و در پی آن بر سلامت روان نیز تاثیر مثبت بگذارند.

به گزارش شهرآرانیوز، مواد غذایی مفید نه فقط برای بدن، بلکه برای ذهن هم مفیدند. ذهن و بدن ما بیشتر از چیزی که احتمالاً تصور می‌کنید با همدیگر مرتبط هستند. آن‌ها از طریق سیستم‌های عصبی بر یکدیگر اثر متقابل دارند. وقتی تحت فشار روانی قرار می‌گیرید، مغزتان دستگاه گوارش تان را باخبر می‌کند و این امر بر روی حال روحی و سطح انرژی شما اثر می‌گذارد. به همین دللی اگر بیشتر اوقات دمدمی مزاج یا عصبی هستید، باید رژیم غذایی روزانه‌ی خود را بررسی کنید. شاید از دانستن تأثیری که مواد غذایی سالم می‌توانند بر ذهن شما داشته باشند، متعجب شوید.
در ادامه از مواد غذایی خواهیم گفت که هم برای بدن مان مفیدند هم برای حال روحی مان.

۱- سویا

سویا حاوی اسید‌های آمینه است که برای ماهیچه‌ها و استخوان‌های ضروری هستند و به رفع اختلالات خواب و بی خوابی کمک می‌کنند. اسید‌های آمینه احتمال ابتلا به بیماری‌های جدی تری همچون آلزایمر را هم کاهش می‌دهند.
سویا برای زنان می‌تواند بسیار مفید باشد. بسیاری از زنان در دوران یائسگی با مشکلات مختلفی همچون نواسانات خلقی، عدم تمرکز و خستگی درگیر می‌شوند و هیچ درمانی بهتر از روش‌های طبیعی است. با آغاز دوران یائسگی تولید هورمون استروژن در بدن به تدریج متوقف می‌شود و سویا می‌تواند راهی برای بازگرداندن این هورمون باشد. سویا حاوی چیزی به نام ایزوفلاون است؛ یک ماده‌ی شیمیایی گیاهی که می‌تواند در دوران یائسگی جایگزین هورمون استروژن شود. این ماده در شیر، ماست و آرد سویا وجود دارد. اما به خاطر داشته باشید که ایزوفلاون می‌تواند باعث بلوغ و یائسگی زودرس شود، بنابراین اگر هنوز دچار یائسگی نشده اید، در مصرف سویا زیاده روی نکنید.

۲- ماهی سالمون

ماهی سالمون سرشار از امگا به ویژه امگا-۳ است. این ماده اثری مستقیم بر مغز دارد و عملکرد سلول‌ها را بهبود می‌بخشد، امری که احتمال بروز غم، افسردگی، اختلال در حافظه و در افراد مسن، زوال عقل را کاهش می‌دهد.
بدن ما خود قادر به تولید امگا-۳ نیست، بنابراین مصرف مواد غذایی همچون ماهی سالمون برای داشتن عملکرد بهتر ضروری است. مصرف این ماهی پرچرب سطح هورمون‌ها در بدن را متعادل می‌سازد، باعث می‌شود کمتر نفخ کنید، اشتهایتان را کنترل می‌کند و سطح سروتونین، هورمون شادی را بالا می‌برد. سالمون را باید غذایی عالی دانست چرا که باعث نفخ نمی‌شود و در عین حال، بعد از آن هم کماکان احساس گرسنگی نمی‌کنیم.

۳- سیر خام

سیر خام فواید زیادی برای مغز دارد، از جمله: بهبود حافظه که برای افراد مسن امری ضروری است. شما می‌توانید سیر خام را هم به تنهایی و هم به همراه سالاد مصرف کنید. به ترجیح خودتان بستگی دارد، اما به خاطر داشته باشید که سیر بوی تندی دارد، بنابراین شاید بهتر باشد آن را با چیز دیگری ترکیب کنید.
آلیسین ترکیبی حاوی گوگرد است و این ترکیب تنها در سیر خام وجود دارد. آلیسین در رابطه با پیری و بیماری‌ها مفید است و به افزایش سطح سروتونین، هورمون شادی کمک می‌کند.

۴- شکلات تلخ

شکلات تلخ اندک تفاوتی با شکلات‌های شیرین معمول دارد. تفاوتش آن است که شکلات تلخ، کاکائوی زیاد در خود دارد (بین ۵۰ تا ۹۰ درصد آن از کاکائو تشکیل شده است) و ماده‌ی تشکیل دهنده‌ی اصلی آن کاکائو است. به خاطر داشته باشید که شکلات هر چه تلخ تر، بهتر. وقتی چنین شکلاتی مصرف می‌کنید، به مغزتان می‌گوید که اندورفین آزاد کند، مواد شیمیایی شادی بخشی که به مدیریت اضطراب کمک می‌کنند و بنابراین حس شادی را در شما بیشتر می‌سازند.
کاکائو باعث می‌شود خون بیشتری نیز به سمت مغز جریان یابد. این امر باعث بهبود عملکرد ذهنی افراد مسن می‌شود چرا که ساخت کلمات را برای آن‌ها ساده می‌سازد و کمک می‌کند تعادل بیشتری داشته باشند.

۵- گردو

بسیاری از دانه‌ها خوراکی مثل تخم کدو، تخم کتان و دانه چیا، برای سلامت مغز بسیار مفیدند، اما بهترین آن‌ها گردو است. گردو منبع بسیار خوبی از پروتئین و چربی سالمی است که کمک می‌کند سطح قند خون متعادل و عروق خونی پاک‌تر بمانند.
گردو حاوی امگا-۳ است که اثر مثبتی بر خلق و خود دارد و در عین حال، اضطراب و افسردگی را کاهش می‌دهد. بنابراین، مصرف روزانه‌ی آن شما را از خوش بینی، انرژی، امید و تمرکز بهره مند می‌سازد.

۶- مریم گلی

مریم گلی گرچه دقیقاً یک ماده غذایی نیست، اما مکمل بسیار خوبی برای غذا‌های شما است. این گیاه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که به ارتقا حافظه، قدرت استدلال، حل مسأله و توجه و دقت کمک می‌کنند.
مریم گلی عنصر دیگری به نام فلاونوید هم دارد، نوعی ترکیب گیاهی که سلامت مغز را بهبود می‌بخشد و مانع از بروز بیماری‌های جدی همچون آلزایمر می‌شود. علاوه بر این ها، به جلوگیری از افسردگی و اضطراب کمک می‌کند و گوارش را هم بهبود می‌بخشد.

۷- ویتامین C

در مفید بودن ویتامین C برای بدن و دستگاه ایمنی آن شکی نیست، اما این ویتامین برای احساسات شما هم مفید است. اگر احساس خستگی روحی می‌کنید و دائماً خسته هستید، احتمالاً به اندازه‌ی کافی ویتامین C مصرف می‌کنید.
مرکبات، کیوی، انواع فلفل، توت رنگی و بسیاری دیگر، همگی حاوی این ترکیب جادویی هستند که آن را به اسم ویتامین C می‌شناسیم، ترکیبی که برای سلامت مغز مفید است و مانع از افت روانی می‌شود. ویتامین C به ارتقا تمرکز، حافظه و توجه و دقت هم کمک می‌کند و احتمال بروز افسردگی، اضطراب و بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد.

از چه چیز‌هایی باید دوری کرد؟

بیشتر گیرنده‌های سروتونین یا همان هورمون شادی در روده‌ها قرار دارند و وقتی مواد غذایی فرآوری شده می‌خوریم، معده‌ی ما نمی‌داند یک چیز «ساختگی» را چطور پردازش کند، به همین دلیل به آرامی آن را پس می‌زند. به همین دلیل است که هر چه می‌خوریم بر مغز ما اثر می‌گذارد.

از این موارد پرهیز کنید:

مواد مخدر: می‌توانند باعث افسردگی و اضطراب شوند و آن‌ها را تشدید سازند.
کافئین: می‌تواند باعث حس بی قراری و اضطراب شود.
فست فود و چربی ترانس بالا: باعث التهاب در بدن می‌شوند و تعادل هورمون سروتونین را برهم می‌زنند.
قند تصفیه شده: عامل اختلالات خلقی، همچون اضطراب و افسردگی است.

منبع: آخرین خبر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.