صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خراسان‌رضوی بیشترین نرخ ریسک فرو‌نشست در کشور را دارد

  • کد خبر: ۹۳۹۸۷
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
رئیس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی گفت: فرونشست زمین از بدترین آسیب‌های محیط زیستی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ایسنا، رئیس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه فرونشست زمین از بدترین آسیب‌های محیط زیستی است، گفت: سفره‌های آب زیرزمینی با ازدست دادن استعداد نگهداری آب، بعد از مدتی می‌میرند و برعکس زلزله که به صورت ناگهانی و در یک محدوده رخ می‌دهد، پدیده فرونشست محدوده وسیعی را درگیر خواهد کرد؛ بر اثر این پدیده اکنون در بیشتر دشت‌های کشور با پدیده‌هایی مانند ترک و شکاف روبه رو هستیم؛ اکنون ریسک فرونشست زمین در استان خراسان رضوی بیشترین نرخ را در کشور دارد.

علی بیت اللهی در وبینار مخاطره فرونشست زمین با بیان اینکه مشهد بیشترین چاه‌های غیرمجاز کشور را دارد، گفت: چاه‌های مجاز استان ۱۵۰۰حلقه و چاه‌های غیرمجاز ۷۲۲۵حلقه است؛ به همین دلیل این استان بیشترین چاه‌های غیرمجاز را دارد و پمپاژ آب‌های زیرزمینی که به وفور دیده می‌شود، باعث شده است شش دشت استان در وضعیت فوق بحرانی قرار بگیرند.

وجود ۹۰ گسل در پهنه خراسان‌رضوی

مدیرکل مدیریت بحران استان خراسان رضوی نیز در این نشست از شناسایی بیش از ۹۰گسل فعال در استان خبر داد و گفت: استان خراسان رضوی به دلیل ویژگی‌های اقلیمی، توپوگرافی و هیدرولوژی ۲۰نوع مخاطره را تجربه می‌کند که مهم‌ترین مخاطره این استان سیل و زلزله است؛ از گسل‌های شناسایی شده استان ۲۰گسل در وضع ویژه‌ای قرار دارند.

محسن نجات با بیان اینکه خراسان رضوی تا امروز زلزله‌های بیش از شش‌ریشتر را هم تجربه کرده است، تصریح کرد: استان در تاریخش ۲۵زلزله به بزرگی بیش از شش‌ریشتر را تجربه کرده است که این عدد نشان می‌دهد احتمال خطر زلزله و ریسک آن زیاد است؛ علاوه بر آن دوسوم پهنه این استان سیل خیز است.

وی تأکید کرد: خشک سالی، بیابان زایی، طوفان، آلودگی محیط زیست و فرونشست زمین از دیگر مخاطرات استان است که بر این اساس، امروز نیازمند مدیریت دانایی محور هستیم تا با استفاده از دانش محققان مخاطرات استانی را مدیریت کنیم.

نجات با اشاره به نهایی شدن سند ملی راهبردی مدیریت بحران کشور و آغازبه کار دوباره شورای عالی مدیریت بحران در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: همچنین دو برنامه جامع «کاهش خطر و آمادگی به پاسخ» و «بازسازی و برنامه بازتوانی» تصویب شده است و این اسناد به ما یادآوری می‌کند که باید برای مقابله با حوادث احتمالی آمادگی داشته باشیم.

قرارگرفتن ۶ دشت استان در وضعیت فوق بحرانی فرونشست

همچنین رئیس اداره مخاطرات اداره کل زمین شناسی منطقه شمال شرق در این وبینار گفت: بر اساس مطالعات، از ۳۷دشتی که در استان خراسان رضوی وجود دارد، شش‌دشت مشهد، کاشمر، بردسکن، خواف، جوین و بجستان در وضعیت فوق بحرانی قرار دارند و از دشت نیشابور نیز که آثار فرونشست زمین در آن ایجاد شده است، سازه‌های مهمی مانند خط راه آهن تهران مشهد و خط انتقال نفت عبور می‌کند.

هادی شریفی با بیان اینکه در این دشت ۷۹کیلومتر عوارض سطحی فرونشست زمین یعنی شکاف‌های طولی و عمیق ایجاد شده است، افزود: دشت‌های توس، بردسکن، بجستان و خواف از دیگر دشت‌های این استان اند که با پدیده فرونشست زمین درگیر هستند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.