تصادف زنجیره‌ای در جاده شیروان به فاروج ۳ مصدوم بر جا گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا بابک زنجانی به پلیس فتا احضار شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پلیس راهور به صدور گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان؛ اقداماتی در حال انجام است +فیلم ویدئو | توقیف گواهینامه ۲۰ هزار راننده متخلف از ابتدای شهریور ۱۴۰۴ اعلام زمان نتایج نهایی آزمون دستیاری پزشکی ۱۴۰۴+ زمان ثبت نام ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک چیست | شهری که می‌خواهد صدای کودکان را بشنود ویدئو | دستگیری سارق سنگ قبر یک هنرمند از قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران بهره‌برداری از هفت طرح بهداشتی در مشهد همزمان با هفته دولت فرآیند اعلام حضور داوطلبان در ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۴ آغاز شد گلایه دانشجویان دانشگاه آزاد به پرداخت شهریه زودهنگام و محدودیت انتخاب واحد ماجرای قتل وحشتناک مدیر ساختمان و همسرش توسط مرد همسایه جزئیات ساعات کاری کارمندان دولت پس از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ + فیلم روند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی باید متوقف شود جلوگیری از سقط بیش از ۱۰ هزار جنین در کشور با اجرایی شدن طرح نفس افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی مردود است دو مکمل غذایی که پیری پوست را تسریع می‌کنند یک جاده غیرمجاز به درازای ۸ کیلومتری در جنگل‌های گیلان کشف شد بیماران فشار خون بالا چه چیز‌هایی را نباید در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند؟ استرداد متهم کلاهبرداری ۵۰ هزار دلاری به کشور اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ شهریور ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۴، فردا، ۷ شهریورماه، است زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری مشخص شد پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟
سرخط خبرها

وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!

  • کد خبر: ۹۴۷۴۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!
با وجود پیش بینی سیل، اما باز هم در سیستان وبلوچستان سیل آمد و باز هم خسارت زد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ شهرستان کوچک «کنارک» در جوار سواحل زیبای مکُران قرار دارد و در حدود ۶۵۰ کیلومتری جنوب زاهدان، مرکز سیستان وبلوچستان، واقع شده است. شهری که سال‌های پیش هم شاهد وقوع سیل بود و خسارت‌های زیادی دید، اما سؤال اینجاست که چرا با هر بارندگی در این مقیاس هیچ برنامه‌ای برای مهار آن وجود ندارد و هربار هم در یکی از شهر‌های جنوبی شرقی، سیل و آب گرفتی شدید اتفاق می‌افتد؟

رخ دادن سیل و آسیب دیدن از سیل دو موضوع متفاوت است. سیل یک پدیده طبیعی و اقلیمی است و عمدتا به دلیل تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد. از طرفی، کارشناسان محیط زیست می‌گویند در یک دهه گذشته رژیم بارش در ایران تغییر زیادی کرده و این وقوع سیل در کشورمان را ده برابر کرده است. یعنی اگر در گذشته هر ده سال یک بار سیل بزرگی رخ می‌داد حالا تقریبا هرسال چنین سیل‌های بزرگی می‌آید و همان طور که می‌بینیم به اخبار ثابت رسانه‌ها تبدیل شده است.

گفته می‌شود که بین یک سوم تا نیمی از بارش سالانه در دو تا سه روز در کنارک باریده است. هر جای دیگر دنیا حتی در سوئیس هم چنین بارانی با این حجم بیاید سیل جاری می‌شود، اما آسیب پذیری در مقابل سیل پدیده‌ای است که روی زمین رخ می‌دهد و نحوه مدیریتش هم مربوط به انسان است. حالا که امکان وقوع سیل‌های بزرگ در کشور افزایش پیدا کرده است چرا دستگاه‌های اجرایی هرسال دچار مشکل می‌شوند؟ با وجود خشکسالی ها، اما روشن نیست چرا صنعت استفاده از آب‌های سیلابی در کشور به وجود نمی‌آید؟ با اینکه این شیوه مهندسی آب حتی در کشور‌های توسعه یافته بحث پیچیده‌ای است، اما باید به دلیل شرایط اقلیمی و بحرانی کشور به آن سمت حرکت کرد.

با اینکه سیل کنارک از یک هفته قبل به وسیله هواشناسی پیش بینی و از سوی رسانه‌ها هشدار داده شده بود، اما باز هم در مدیریت بحران ناشی از آن دستگاه‌های مربوط ناکارامد بودند و نتوانستند آن طورکه باید جلوی خسارت‌ها را بگیرند. از آن طرف حالا که روشن است در کدام شهر‌ها سیل بیشتری می‌آید چرا باید هرسال شاهد این میزان از خسارت در شهر‌های کوچک و محرومی مثل استان سیستان وبلوچستان باشیم؟ آگر مدیریت آسمان و باران دست ما نیست، ولی مدیریت زمین و جلوگیری از خسارت که دست ما هست؟

فرماندار شهرستان کنارک گفته سیل به بیش از ۲ هزار خانه نفوذ پیدا کرده است و انتظار دارد مسئولان استانی و کشوری هرچه سریع‌تر برای حل مشکلات، ورود کنند. مدیرکل هواشناسی استان هم گفته: این مقدار بارندگی که تنها در مدت ۳۰ دقیقه لحظاتی پیش باعث غرقابی و وخیم شدن اوضاع شهر کنارک شده، در تاریخ هواشناسی استان کم سابقه بوده است. احتمالا سال دیگر هم مسئولان کشور در نهایت بازهم آمار خسارت‌ها را اعلام می‌کنند و از همه مدیران امر می‌خواهند که به کمک شان بیایند!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->