مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!

  • کد خبر: ۹۴۷۴۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!
با وجود پیش بینی سیل، اما باز هم در سیستان وبلوچستان سیل آمد و باز هم خسارت زد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ شهرستان کوچک «کنارک» در جوار سواحل زیبای مکُران قرار دارد و در حدود ۶۵۰ کیلومتری جنوب زاهدان، مرکز سیستان وبلوچستان، واقع شده است. شهری که سال‌های پیش هم شاهد وقوع سیل بود و خسارت‌های زیادی دید، اما سؤال اینجاست که چرا با هر بارندگی در این مقیاس هیچ برنامه‌ای برای مهار آن وجود ندارد و هربار هم در یکی از شهر‌های جنوبی شرقی، سیل و آب گرفتی شدید اتفاق می‌افتد؟

رخ دادن سیل و آسیب دیدن از سیل دو موضوع متفاوت است. سیل یک پدیده طبیعی و اقلیمی است و عمدتا به دلیل تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد. از طرفی، کارشناسان محیط زیست می‌گویند در یک دهه گذشته رژیم بارش در ایران تغییر زیادی کرده و این وقوع سیل در کشورمان را ده برابر کرده است. یعنی اگر در گذشته هر ده سال یک بار سیل بزرگی رخ می‌داد حالا تقریبا هرسال چنین سیل‌های بزرگی می‌آید و همان طور که می‌بینیم به اخبار ثابت رسانه‌ها تبدیل شده است.

گفته می‌شود که بین یک سوم تا نیمی از بارش سالانه در دو تا سه روز در کنارک باریده است. هر جای دیگر دنیا حتی در سوئیس هم چنین بارانی با این حجم بیاید سیل جاری می‌شود، اما آسیب پذیری در مقابل سیل پدیده‌ای است که روی زمین رخ می‌دهد و نحوه مدیریتش هم مربوط به انسان است. حالا که امکان وقوع سیل‌های بزرگ در کشور افزایش پیدا کرده است چرا دستگاه‌های اجرایی هرسال دچار مشکل می‌شوند؟ با وجود خشکسالی ها، اما روشن نیست چرا صنعت استفاده از آب‌های سیلابی در کشور به وجود نمی‌آید؟ با اینکه این شیوه مهندسی آب حتی در کشور‌های توسعه یافته بحث پیچیده‌ای است، اما باید به دلیل شرایط اقلیمی و بحرانی کشور به آن سمت حرکت کرد.

با اینکه سیل کنارک از یک هفته قبل به وسیله هواشناسی پیش بینی و از سوی رسانه‌ها هشدار داده شده بود، اما باز هم در مدیریت بحران ناشی از آن دستگاه‌های مربوط ناکارامد بودند و نتوانستند آن طورکه باید جلوی خسارت‌ها را بگیرند. از آن طرف حالا که روشن است در کدام شهر‌ها سیل بیشتری می‌آید چرا باید هرسال شاهد این میزان از خسارت در شهر‌های کوچک و محرومی مثل استان سیستان وبلوچستان باشیم؟ آگر مدیریت آسمان و باران دست ما نیست، ولی مدیریت زمین و جلوگیری از خسارت که دست ما هست؟

فرماندار شهرستان کنارک گفته سیل به بیش از ۲ هزار خانه نفوذ پیدا کرده است و انتظار دارد مسئولان استانی و کشوری هرچه سریع‌تر برای حل مشکلات، ورود کنند. مدیرکل هواشناسی استان هم گفته: این مقدار بارندگی که تنها در مدت ۳۰ دقیقه لحظاتی پیش باعث غرقابی و وخیم شدن اوضاع شهر کنارک شده، در تاریخ هواشناسی استان کم سابقه بوده است. احتمالا سال دیگر هم مسئولان کشور در نهایت بازهم آمار خسارت‌ها را اعلام می‌کنند و از همه مدیران امر می‌خواهند که به کمک شان بیایند!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->