سفیر ایران در مسکو: بیایید ایران را به روس زبانان به درستی معرفی کنیم انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین (۱۸ آبان ۱۴۰۳) پویش «لبنان در پناه امام رئوف» در حرم مطهر رضوی برگزار شد + فیلم واکنش حماس به گستاخی تماشاگران صهیونیست به پرچم فلسطین انفجارهای مهیب در تل‌آویو | فرودگاه بن گورین بسته شد واکنش نخست‌وزیر هلند به حوادث آمستردام سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان صالح‌آباد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) + تصاویر رئیس سازمان استخدامی کشور: منابع انسانی بزرگ‌ترین سرمایه به حساب می‌آید افزایش تعداد مفقودین و زخمی‌های صهیونیست در ماجرای آمستردام امام‌جمعه موقت مشهد: شهادت رهبران مقاومت، عطش استکبارستیزی را شعله‌ور می‌کند هواداران مراکشی آژاکس با اسرائیلی‌ها درگیر شدند (۱۸ آبان ۱۴۰۳) حمله پهپادی جدید مقاومت عراق به شمال فلسطین اشغالی (۱۸ آبان ۱۴۰۳) هلاکت ۴ تروریست دیگر در سیستان و بلوچستان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) وزیر کشور: انتخابات استانداران بدون توصیه انجام شد گالانت و محافظ نتانیاهو به جان هم افتادند هشدار سازمان ملل درباره مردم شمال غزه سردار سلامی در مشهد: به فضل الهی هیچکس نمی‌تواند ایران را شکست دهد؛ حتی اگر همه دنیا باشد واکنش پوتین به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا فواد حسین: ایران از عراق به اسرائیل حمله نخواهد کرد بازداشت افسر ارشد رژیم صهیونیستی به سبب انتقاد به جنگ غزه چراغ سبز ترامپ به روسها: با پوتین گفت وگو خواهم کرد پیام تسلیت رئیس دفتر رئیس جمهور به داود میرباقری پرواز مستقیم شیراز به جزیره بوموسی برقرار می شود شمار شهدای لبنان از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به ۱۷ هزار تن رسید (۱۷ آبان ۱۴۰۳) گفتگوی ترامپ با رئیس جمهور کره جنوبی درباره حضور سربازان کره‌شمالی در جنگ اوکراین حاجی بگلو: تمدید فعالیت دوره شوراها، هفته آینده در مجلس اعلام وصول می‌شود جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران: خدمت رسانی مراکز درمانی سپاه، تنها محدود به کارکنان نیست
سرخط خبرها

نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس از احیای برجام

  • کد خبر: ۱۰۰۰۹۳
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۶
نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس از احیای برجام
عامر السبایله، تحلیلگر مسائل استراتژیک تصریح کرد: دولت‌های حاشیه خلیج فارس باید به دور از ایالات متحده یا ضمانت‌های بین المللی با ایران تعامل کنند، چرا که با توجه به موقعیت جغرافیایی دولت‌های حاشیه خلیج فارس، بیشترین ضرر از بدی روابط با تهران، متوجه امنیت آن‌ها می‌شود. هیچکس نمی‌تواند تضمینی بدهد، امروز تنها ضمانت برای دولت‌های حاشیه خلیج فارس، آن است که توافق‌های مستقیمی با ایران امضا کنند که منافع طرفین را تضمین می‌کند و بر مبنای اعتماد سازی استوار است، آنچه که ایران هم به آن علاقمند است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ الخلیج آنلاین در مطلبی به قلم سلمى حداد نوشت: تنها چند روز با به نتیجه رسیدن مذاکرات وین و احیای توافق هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا از تهران، فاصله داریم.

در ادامه این مطلب آمده است: ارزیابی‌های مربوط به این موفقیت را دولت‌های آمریکا و ایران به صورت همزمان طی روز‌های گذشته انجام دادند. روسیه و دولت‌های اروپایی حاضر در مذاکرات هم از چند ماه قبل نسبت به احیای توافق هسته ای، امیدوار بودند.

همزمان، عربستان سعودی و دیگر دولت‌های عضو شورای همکاری‌های خلیج فارس، در مورد نبود ضمانت‌هایی در توافق هسته‌ای که به توقف تهدیدات ایران برای منطقه مربوط می‌شود، ابراز نگرانی می‌کنند.

دولت‌های حاشیه خلیج فارس نگرانند که توافق هسته‌ای تهران، موجب افزایش توان آن برای توسعه نفوذش در منطقه شود و در نهایت، هم پیمانان آن نظیر حوثی‌ها هم قدرت بیشتری برای حمله به عربستان و دولت‌های حاشیه خلیج فارس داشته باشند.

فرصت واقعی

در تاریخ ۱۹ فوریه جاری، وزیر خارجه ایران، حسین امیر عبداللهیان، اعلام کرد که طرف‌های مذاکره کننده در خصوص توافق هسته‌ای با ایران، به پیش نویسی دست یافته اند که امکان اجرای آن در مدت کوتاهی وجود دارد.

پیشرفت در مذاکرات مربوط به توافق هسته‌ای ایران، همزمان شده است با تعلیق مذاکرات عربستان و ایران برای از سر گیری روابط. همانطور که وزیر خارجه عربستان در حاشیه کنفرانس مونیخ تصریح کرده است که پیشرفتی در روند مذاکرات عربستان با ایران حاصل نشده است. با این حال، وی اظهار امیدواری کرد که ایران تمایل جدی برای یک رفتار جدید در منطقه نشان دهد.

ضمانت‌های بین المللی

عامر السبایله، تحلیلگر مسائل استراتژیک در خصوص تاثیرپذیری امنیت دولت‌های حاشیه خلیج فارس از توافق هسته‌ای گفت: بازگشت ایرانی‌ها به توافق هسته ای، به این شکل، بویژه در سایه قدرت اصولگرایان، به معنای اقرار به این مهم است که سیاست ایران امروز تبدیل به امر واقعی شده است.

السبایله در گفتگو با الخلیج آنلاین تصریح کرد: دولت‌های حاشیه خلیج فارس باید به دور از ایالات متحده یا ضمانت‌های بین المللی با ایران تعامل کنند، چرا که با توجه به موقعیت جغرافیایی دولت‌های حاشیه خلیج فارس، بیشترین ضرر از بدی روابط با تهران، متوجه امنیت آن‌ها می‌شود.

هیچکس نمی‌تواند تضمینی بدهد، امروز تنها ضمانت برای دولت‌های حاشیه خلیج فارس، آن است که توافق‌های مستقیمی با ایران امضا کنند که منافع طرفین را تضمین می‌کند و بر مبنای اعتماد سازی استوار است، آنچه که ایران هم به آن علاقمند است.

این کارشناس معتقد است که بازگشت به توافق هسته‌ای به شکل فعلی، به اختصار به این معناست که ایران امتیاز‌های واقعی نداده است و همچنان سیاست کنونی اش را ادامه خواهد داد. بنابراین، دولت‌های حاشیه خلیج فارس و در رأس آن‌ها عربستان سعودی، ناچارند با تفاهم‌های مستقیم و کاهش احتمالات درگیری و مقابله با ایران، خطر آن را مهار کنند.

تهران

وی تاکید می‌کند که همه نیازمند دوره‌ای از آرامش برای بازپس گیری فرصت بهبود اوضاع اقتصادی و سیاسی منطقه هستند. عربستان در مرحله مهمی قرار دارد و تلاش می‌کند وجهه اقتصادی و اجتماعی خود را تغییر دهد، در همین راستا، مهمترین چیزی که به آن نیاز دارد، استقرار و ارامش است، که جز از طریق دیپلماسی، گذشتن از فکر ضمانت‌های بین المللی و سعی برای دست یابی به ضمانت‌های مستقیم از تهران، محقق نمی‌شود.

ایران یک حمایت نظامی قوی را به حوثی‌های یمن ارائه داده است، که از سال ۲۰۱۵ درگیر جنگ با ائتلاف عربی به رهبری عربستان هستند. در سایه اوج گرفتن درگیری‌ها در یمن، حوثی‌ها اخیرا حملات خود به عربستان و امارات را افزایش داده اند. این در حالی است که عربستان ایران را متهم به مداخله در امور دولت‌های عربی و حمایت از شبه نظامیان مسلح در عراق، یمن و سوریه می‌کند.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->