وزیر خارجه: پاپ فرانسیس، صلح و وحدت را در میان ملت‌ها و مذاهب ترویج کرد پوتین معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه را امضا کرد توضیحات وزارت امور خارجه چین به سفر عراقچی به پکن پیام تسلیت مسعود پزشکیان در پی درگذشت پاپ فرانسیس (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات ایران و آمریکا؛ امید و چالش‌ها سرلشکر باقری: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پناهگاه مستحکم مردم است بیوگرافی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان پاپ جدید چگونه تعیین می‌شود؟ + جزئیات ابلاغ ۴ قانون به رئیس‌جمهور، توسط رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحات وزیر کشور درباره تدوین مجوز‌های بی‌نام سرمایه‌گذاری در استان‌ها مخالفان نتانیاهو مقابل دادگاه او در تل‌آویو تجمع کردند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) پاپ فرانسیس درگذشت (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم حضور مردم در واتیکان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: تعطیلی پنجشنبه‌ها قطعی شده است بقایی در نشست خبری: استناد به مسائلی همچون مکانیزم ماشه سازنده نیست | قرار نیست جزئیات مذاکرات در رسانه‌ها بحث شود انصارالله یمن شرکت‌های نفت آمریکایی را تحریم کرد برگزاری جلسه نظارتی مجلس با حضور معاون اول رئیس‌جمهور یک مقام سابق پنتاگون: آشوب در وزارت دفاع آمریکا احتمالاً به برکناری وزیر بینجامد رئیس قوه قضائیه عازم چین شد | اژه‌ای در اجلاس شانگهای (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ از روسیه و اوکراین خواست صلح کنند و پس از آن پول دربیاورند سازمان بازرسی درباره ابطال مجوز‌های خودکار، ۳۵ هشدار صادر کرد برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر کارآمد دستگاه های اجرایی کشور آغاز شد قطع برق تمام مراکز دولتی| پروژه عظیم نصب پنل‌های خورشیدی در ادارات دولت ترامپ برای لغو تحریم‌های سوریه شرط گذاشت عراقچی: روابط ایران و روسیه هیچ‌گاه این‌قدر به هم نزدیک نبوده است| اسرائیل هیچ وقت قادر به حمله به ایران نیست پاپ خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را بمباران کرد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) علی طیب‌نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت
سرخط خبرها

پیش‌نویس قطعنامه آمریکا علیه حمله روسیه وتو شد

  • کد خبر: ۱۰۰۳۲۸
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲
پیش‌نویس قطعنامه آمریکا علیه حمله روسیه وتو شد
شورای امنیت سازمان ملل در تصویب پیش‌نویس قطعنامه‌ای در محکومیت حمله روسیه به اوکراین با رای منفی روسیه ناکام ماند.

به گزارش شهرآرانیوز، پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که در نیویورک به رای گذاشته شد، بر تعهد خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید می‌کرد و "تجاوز روسیه" را نقض صلح و امنیت بین‌المللی می‌دانست.

در پیش نویس قطعنامه‌ای که آمریکا آن را تهیه کرده بود پیش از ارائه در شورا تغییر ایجاد شد و در آن به جای عبارت «محکوم می‌کند» از عبارت «ابراز تاسف می‌کند» علیه حمله روسیه استفاده شد.
با این حال روسیه که از اعضای دائم شورای امنیت است آن را وتو کرد.

در پیش‌نویس قطعنامه از مسکو خواسته شده بود که فورا، کامل و بدون قید و شرط تمام نیرو‌های نظامی خود را از خاک اوکراین خارج و این کشور را ترک کند.

پیش نویس قطعنامه خواستار توقف فوری استفاده روسیه از زور علیه اوکراین و پرهیز از هرگونه تهدید غیرقانونی یا استفاده از زور علیه هر کشور عضو سازمان ملل شده بود.

چین، امارات و هند نیز از میان ۱۵ عضو شورای امنیت، به پیش‌نویس قطعنامه آمریکا رای ندادند.

اعمال حق وتو به این معنی است که رای منفی هر یک از کشور‌های عضو دائمی شورای امنیت - یعنی چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا - مانع از تصویب یک قطعنامه می‌شود.

امارات متحده عربی و هند نیز - که پیش از این جلسه شورای امنیت، درباره موضع‌گیری آنان ابهاماتی وجود داشت - مانند چین از شرکت در این رای‌گیری خودداری کردند.

این قطعنامه علاوه بر محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین و درخواست عقب‌نشینی نیرو‌های مسکو، از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، خواسته بود تا «به رسمیت شناختن دو منطقه جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک» در شرق اوکراین را پس بگیرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در توییتی با تشکر از کشور‌هایی که در حمایت از تصویب این قطعنامه رای دادند، روسیه را به دلیل وتو کردن این قطعنامه، "لکه خونی" بر شورای امنیت توصیف کرد.

اکنون، به دنبال وتوی روسیه، آمریکا اعلام کرد که این قطعنامه به مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۹۳ عضو خواهد رفت؛ جایی که روسیه در آن حق وتو نخواهد داشت.

قطعنامه یادشده، یادآور اقدامی مشابه از سوی این نهاد سازمان ملل به دنبال الحاق منطقه کریمه اوکراین توسط روسیه درسال ۲۰۱۴ است.

در آن زمان، شورای امنیت قطعنامه‌ای در مخالفت با برگزاری همه‌پرسی برای تعیین وضعیت کریمه تهیه کرد و از کشور‌ها خواست همه‌پرسی مذکور را به رسمیت نشناسند. پیش‌نویس آن قطعنامه ۱۳ رای موافق دریافت کرد، در حالی که چین در رای‌گیری شرکت نکرد و روسیه آن را وتو کرد.

پس از آن، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را با ۱۰۰ رای موافق در برابر ۱۱ رای مخالف تصویب و آن همه‌پرسی را نامعتبر اعلام کرد.

مصوبات مجمع عمومی بر خلاف شورای امنیت ضمانت اجرایی ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->