معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

با کاکاتو، طوطی نابغه آشنا شوید

  • کد خبر: ۱۰۰۳۴۶
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۱
با کاکاتو، طوطی نابغه آشنا شوید
طوطی‌های کاکاتو با نمایش توانایی خارق العاده در استفاده هم زمان از چند ابزار، در نبرد باهوش‌ترین پرندگان جایگاه خود را به کلاغ‌ها نزدیک‌تر کرده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، استفاده از چند وسیله به صورت هم زمان نقش بزرگی در گسترش فناوری بشر ایفا کرد، اما این مهارتی است که به ندرت در بین حیوانات نیز دیده می‌شود. شامپانزه‌ها نمونه‌ای نادر هستند که با استفاده از چکش و سندان آجیل‌ها را می‌شکنند.

کاکاتو‌های گوفین که به دلیل مهارت‌های مبتکرانه در ساخت ابزار جدید، مثل کارد و چنگال دست ساز شناخته می‌شوند، به تازگی نشان داده اند اولین حیوانات غیرنخستی هستند که می‌توانند هم زمان از چند وسیله استفاده کنند.

آنتونیو اوسوناماسکارو، نویسنده و زیست شناس از دانشگاه دام پزشکی وین و همکارانش آزمایشی تدارک دیدند که به عنوان «مأموریت باشگاه گلف» شناخته می‌شود. این باشگاه کوچک شامل جعبه‌ای معمایی با فرش سبزرنگ است که به یک توپ و تکه‌ای چوب نیاز دارد. وقتی توپ به کمک چوب درون گودال تعبیه شده روی جعبه انداخته می‌شود، پاداش جای گرفته در جعبه به کاکاتو‌ها تعلق می‌گیرد. این بازی برای مغز برخی پرندگان آسان بود. زیرا ۵تا از ۱۱کاکاتو توانستند این بازی را با موفقیت به پایان برسانند.

آن‌ها پس از یک مرتبه موفقیت، برای دفعات بعد زمان انجام بازی را به طور درخورتوجهی کاهش دادند. پژوهشگران می‌گویند اینکه پرندگان در دفعات بعدی در زمان کوتاه تری موفق شدند توپ را در گودال بیندازند، نشان می‌دهد آن‌ها توانایی به خاطرسپردن آنی و حفظ گام‌های ضروری برای موفقیت‌های بعدی را دارند. این الگویی است که با روند پیشرفت یادگیری‌های معمول ناسازگاری دارد، اما به شدت با عملکرد پیشین کاکاتو‌ها در حل مسئله سازگار است.

علاوه براین، سه کاکاتو، یعنی فیگارو و پیپین و فینی که این بازی را مطابق استاندارد‌های آموزشی انجام دادند، هرکدام روشی متفاوت را به کار گرفتند، اما چرا این تفاوت در نوع بازی کردن مهم است؟ به نظر می‌رسد اهمیت موضوع به این برمی‌گردد که کاکاتو‌ها بیشتر از کلاغ‌های کالدونیایی جدید شبیه به ما هستند.

اوسوناماسکارو می‌گوید: یکی از جنبه‌های شگفت انگیز این روند، مشاهده چگونگی اختراع تکنیک‌های منحصربه فرد این حیوانات برای گرفتن چوب و ضربه زدن به توپ بود که گاهی با چابکی حیرت انگیزی همراه می‌شد. یکی از پرندگان چوب را بین آرواره هایش قرار داد و دیگری بین منقار و زبانش و در آخر یکی از آن‌ها چوب را با پنجه و ناخن هایش نگه داشته بود؛ درست مثل نخستی ها. پیپین عضو بی نظیر گروه است. او ابزار را با پاهایش گرفته بود و در محل‌های مختلف قرار می‌داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->