پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا باران جای برف زمستانی را در مشهد گرفت؟

  • کد خبر: ۱۰۰۳۹۳
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
چرا باران جای برف زمستانی را در مشهد گرفت؟
اگر به آمار بارندگی‌ها در نیمه دوم سال نگاه کنیم، می‌بینیم که با وجود افزایش میزان بارندگی به‌گفته کارشناسان هواشناسی، میزان بارندگی‌ها در خراسان‌رضوی و مشهد وضعیت خوبی نداشته است و بیشتر بارش‌ها در مشهد نسبت به اطراف شهر باران بوده است تا برف.

طنین همتی|شهرآرانیوز، تابستانی که گذشت، خشک‌سالی بی‌سابقه‌ای را تحت‌تأثیر کاهش بارندگی‌ها پشت‌سر گذاشتیم، به‌طوری‌که وضعیت کشاورزی استان را در نیمه اول سال تحت‌تأثیر قرار داد.
بر اساس اعلام آمار اداره هواشناسی خراسان‌رضوی به شهرآرانیوز، میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی تاکنون ۸۱.۲میلی‌متر بوده است که نسبت به پارسال ۵۶.۴درصد افزایش داشته است و نسبت به دوره آماری ۱۸.۲درصد کاسته شده است. این آمار در مشهد هم از اول سال زراعی یعنی ابتدای مهرماه تاکنون ۸۰.۴میلی‌متر بوده است که نسبت به پارسال .۸۶.۱رصد افزایش داشته و نسبت به دوره آماری بارندگی ۲۷.7درصد کم شده است.
از نظر میانگین دمایی، در شروع سال زراعی تا امروز میانگین دمایی ۹.۴درجه سانتی‌گراد بوده است که دما هم نیم‌درجه نسبت به پارسال افزایش داشته است. در مشهد هم میانگین دما در این مدت ۹.۳درجه سانتی‌گراد بوده که نیم‌میلی‌متر نسبت به پارسال و هفت‌دهم درصد هم نسبت به دوره آماری افزایش دما داشته است.
اگر به آمار بارندگی‌ها در نیمه دوم سال نگاه کنیم، می‌بینیم که با وجود افزایش میزان بارندگی به‌گفته کارشناسان هواشناسی، میزان بارندگی‌ها در خراسان‌رضوی و مشهد وضعیت خوبی نداشته است و بیشتر بارش‌ها در مشهد نسبت به اطراف شهر باران بوده است تا برف.
ابراهیم اسکویی، رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره وضعیت بارندگی در نیمه دوم سال و اینکه چرا در زمستان به‌جای برف شاهد بارش باران بودیم، اظهار کرد: ما در مقیاس خراسان و شمال شرق کشور زمستان گرمی را تجربه کردیم. درست است که در اطراف مشهد و کوه‌های شهر برف داریم، ولی در آنجا هم از میانگینی که باید باشد، کمتر است. به‌صورت کلی امسال خراسان گرمی را سپری کردیم و حتی در کل کشور هم حدود یک درجه نسبت به دوره قبل گرم‌تر بوده است. خراسان نیز از میانگین کشور گرم‌تر بوده است.

مشهد به جزیره‌ای حرارتی تبدیل شده است

وی گفت: تردد این حجم خودرو در شهر مانند سامانه گرمایشی است که حرارت تولید می‌کند. در نتیجه، اگر بخواهیم در مقیاس خرد در نظر بگیریم، شهر مشهد جزیره‌ای حرارتی است که به‌طبع وضعیت جوی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و در سطح زمین بارش‌های جوی به باران تبدیل می‌شود.
اسکویی یادآور شد: به‌صورت کلی شمال شرق کشور نسبت به میانگین کشوری گرم‌تر بوده و نسبت به میانگین خودش حتی در بعضی جاها تا دو درجه هم گرم‌تر شده است.
به‌گفته رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها در اطراف منطقه شهری در حدی نیست که منطقه‌ای را تحت‌تأثیر تغییرات جوی قرار دهد. آلاینده‌های زیست‌محیطی در مرحله اول مشکلات سلامتی ایجاد می‌کنند و اینکه گفته می‌شود تأسیس یک کارخانه می‌تواند بر سامانه بارشی یک منطقه تأثیر بگذارد، چندان درست نیست.

خراسان‌رضوی از مناطق بحرانی در کشور

اسکویی با بیان اینکه در مقیاس جهانی هم مسئله تغییر اقلیم که هرسال به‌سمت گرم‌ترشدن می‌رود و بخشی از آن به فعالیت بشر مربوط است، تصریح کرد: افق پیش‌بینی‌های جوی معمولا تا سه ماه است و معمولا فصلی است. در بحث خشک‌سالی ما با دو مقوله روبه‌رو هستیم. امسال ما زمستان خوبی نداشتیم و از لحاظ بارشی در کشور چه برف و باران وضعیت خوبی نداشتیم. اکنون سه منطقه بحرانی در کشور وجود دارد که یکی از مناطق از نظر بارندگی همین خراسان است، به‌طوری‌که بارندگی آن نسبت به کشور 50درصد کم بوده است و متأسفانه این کم‌بارشی دو سال پیاپی بوده است.

سهممان از بارندگی‌ها ناچیز است

وی گفت: از نظر بارندگی‌ها وضع خوبی نداریم و حتی گاهی نگران‌کننده هم هست. در وضع موجود که به روزهای پایانی زمستان منتهی است، سهم ما از بارش‌ها رو به پایان است. اگر حتی فروردین پربارشی هم داشته باشیم، سهممان از میزان بارش‌ها بازهم ناچیز است.
پیش‌بینی ما برای اسفند این است که خیلی نمی‌توانیم منتظر رخدادی خاص باشیم. امیدواریم در فروردین وضعیت بهتری داشته باشیم، اما بازهم سهمش نسبت به بارش‌های کل کشور کم است. این بارش‌ها عمدتا به‌صورت مایع و رگباری است.
به‌گفته اسکویی، در مجموع اسفند پربارانی داشتیم که از انتظارات ما فاصله داشت. امیدواریم در فروردین وضع بهتری داشته باشیم، ولی از فروردین به بعد هم فصل بارش‌ها تمام می‌شود.
رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد در ادامه یادآور شد: ما زمستان و پاییز خشکی را گذراندیم که سال قبل آن هم خشک بوده است. در نتیجه به حساسیت بیشتری در مقوله آب نیازمندیم که بیش از پیش به مدیریت منابع آب نیاز داریم. مسلما توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی و استفاده حداکثری از بارندگی‌ها و منبع آب محدودمان مهم است. برای مثال، در زمانی که پیش‌بینی شده است بارندگی نداریم، نباید آبیاری کنیم و با مدیریت صحیح و پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت باید همان مقدار آب را نیز به بهترین نحو استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->