نشست هم‌اندیشی شفاف‌سازی عملکرد کمیسیون ماده ۵ برگزار شد نگاهی به تاریخ اجتماعی شهر مشهد که نماد هم‌زیستی است | مشهد، پناهی برای ۷۲ ملت رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه میدان معراج شهدا در توس، ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تقویت پارکینگ‌های موقت و ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد در ایام چراغ برات ۱۴۰۳ بهره‌برداری از سایت بانوان بوستان «طرق» مشهد تا پایان ۱۴۰۳ استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد با تأکید بر خلاقیت و نوآوری آبفا مشهد: تسریع در ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب مشهد نیازمند تنوع تأمین مالی است استفاده از طرح‌های هنرمندان برای بیلبورد‌ها و استرابورد‌ها در جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ مشهد گزارشی از مشکلات جدی معیشتی و شغلی تاکسی‌رانان مشهدی | خواسته‌ها و گلایه‌های رانندگان تاکسی اقدام اورژانسی برای بهره‌برداری از اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند
سرخط خبرها

پیوند خواهرشهری رابطه مستقیمی در جهانی‌شدن مشهدالرضا (ع) دارد

  • کد خبر: ۱۰۰۴۳۷
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۱
پیوند خواهرشهری رابطه مستقیمی در جهانی‌شدن مشهدالرضا (ع) دارد
خواهرخواندگی پیمان و قراردادی است که بین دو شهر و شهرداران آن بسته می‌شود. این قرارداد برخلاف همه قرارداد‌ها که زمان پایانش مشخص است، انقضا ندارد!

محمدرضا فیضی | شهرآرانیوز؛ خواهرخواندگی پیمان و قراردادی است که بین دو شهر و شهرداران آن بسته می‌شود. این قرارداد برخلاف همه قرارداد‌ها که زمان پایانش مشخص است، انقضا ندارد!

یکی از اهداف پیوند خواهرخواندگی ایجاد هم‌بستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی است. اگر شهرداری‌ها از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کنند، در حوزه اقتصادی پیشرفت شایان توجهی خواهند کرد.

با نگاهی به پیوند‌های خواهرخواندگی شهر‌ها که تاکنون در جهان رخ داده است، درمی‌یابیم که پیمان خواهرخواندگی بین شهر‌هایی بسته شده است که به‌نوعی وجه تشابه مانند ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و... با یکدیگر داشته‌اند تا از ظرفیت‌ها و تجربه‌های همدیگر برای پیشبرد اهداف خاص علمی، گردشگری، خدمات‌شهری و... استفاده کنند و بخشی از مشکلاتشان را با این پیمان حل‌وفصل کنند.

بعضی محققان و کارشناسان حوزه بین‌الملل بر این باورند که اگر پیوند خواهرشهری از روی حادثه و بدون مطالعه انجام شود، خروجی ندارد. معیار‌های قوی به‌عنوان پیش‌شرط برای برقراری پیوند خواهرشهری وجود دارد که می‌توان به ارتباطات تاریخی، شراکت اقتصادی، فرهنگی، بازآفرینی، ارتباطات ایدئولوژیک مانند مکان‌های مشابه و... اشاره کرد.

این پیمان رابطه‌ای دوستانه و هدفمند است که برای تبادل اطلاعات، تجربیات و توسعه مناسبات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، شهری و... میان یک جامعه شهری با جامعه شهری همانند خارجی برقرار می‌شود.

خواهرشهر‌ها چگونه همدیگر را پیدا می‌کنند؟

برای پیوند خواهرشهری راه‌های مختلفی وجود دارد. گاهی شهرداران دو شهر هم را می‌بینند و آشنا می‌شوند و زمینه برای پیوند دو شهر مهیا می‌شود. در موارد دیگری هم افرادی از اجتماع، محله‌ها، تجار، یا اعضای انجمن‌های قومی امور را به دست می‌گیرند و از مسئولان می‌خواهند که پیوند بین دو شهر ایجاد شود.

شــرایط و مسائلى که باید براى داشتن روابط موفق خواهرخواندگى بین شهر‌ها رعایت شود، شامل حمایت و مشارکت شوراى اسلامی شهر، تشکیل کمیته‌هاى ویژه، مشارکت مستقیم دپارتمان‌هاى مختلف شهرى مانند توسعه اقتصادى، فنى، امنیت عمومى، بهداشت، آموزش جوانان، محیط‌زیست و... است.

امکان همکارى بخش خصوصى و شرکت‌هاى تجارى کوچک و توجه به تفاوت‌های فرهنگی بین دو جامعه برای جلوگیری از برخورد‌های فرهنگی جدی، برگزاری مباحث و سمینار‌های فرهنگی، تعریف و اهداف همکاری می‌توانند امکان داشتن روابط خوب خواهرشهری را مهیا کنند.

مزیت ایجاد روابط خواهرشهری

فرایند جهانی‌شدن نه‌تن‌ها موجب به‌وجود‌آمدن شبکه شهرهاى جهانى در اصطلاح اقتصادى شده، بلکه این فرایند باعث به‌وجودآمدن انواع دیگر شبکه‌های عام‌المنفعه نیز شده است.

جنبش خواهرشهرى در میان این شبکه‌ها به‌عنوان یک رابطه شهرى، نمود یافته است. مفهوم خواهرشهرى یک گام روبه‌جلو در روابط بین‌المللى شهر‌ها در سطح شهردارى‌ها بر مبناى درک فرهنگ‌هاى همدیگر و با هدف تولید ارزش‌هاى مشترک است.

پیمان خواهرخواندگى باعث رشد در توسعه پایدار شهرها، کاهش مشکلات جوانان، برهم‌کنش‌هاى فرهنگى و تلاش براى ارسال کمک‌هاى بشردوستانه در زمان بحران می‌شود.

همچنین باعث افزایش ارزش‌ها و علایق مشترک بین شهرهاى خواهر می‌شود و احتمال تثبیت صلح پایدار جهانــى و منطقه‌اى را تقویت می‌کند. پیمان خواهرخواندگی در تغییر سطح فرهنگی دو شهر خواهرخوانده و تبادل فرهنگ‌ها نقش بسزایی دارد. در این بین برخی شهر‌های خواهرخوانده هرسال با برگزاری مسابقه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف به پیشبرد این هدف کمک بسیاری می‌کنند.

پیمان خواهرخواندگی باعث می‌شود شهرت برون‌مرزی شهر‌ها افزایش پیدا کند. همچنین باعث می‌شود گردشگران زیادی برای زیارت، تفریح و سرگرمی شهر مقابل را انتخاب کنند که در پی آن به اقتصاد آن شهر کمک بزرگی می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->