گزارشی از مشکلات جدی معیشتی و شغلی تاکسی‌رانان مشهدی | خواسته‌ها و گلایه‌های رانندگان تاکسی اقدام اورژانسی برای بهره‌برداری از اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد
سرخط خبرها

کراچی خواهرخوانده دینی مشهد

  • کد خبر: ۱۰۰۴۴۲
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۹
کراچی خواهرخوانده دینی مشهد
وجود شاخص‌های مشترک میان دو شهر مهم کراچی و مشهد باعث شده است این دو شهر به هم نزدیک شوند و پیوند بخورند.

مرضیه بتوال المشهدی-شهروند کراچی پاکستان | شهرآرانیوز؛ وجود شاخص‌های مشترک میان دو شهر مهم کراچی و مشهد باعث شده است این دو شهر به هم نزدیک شوند و پیوند بخورند. در این بین، تفاوت‌هایی مانند تفاوت وضع آب‌وهوا، نوع پوشش، تغذیه و... وجود دارد که انکارناپذیر است.

از مشترکات کراچی و مشهد، مساحت جغرافیایی وسیع این دو شهر است؛ به‌طوری‌که شهر کراچی بزرگ‌ترین شهر جمهوری اسلامی پاکستان و مرکز ایالت سند است و مشهدالرضا (ع) دومین شهر پهناور ایران پس از تهران به‌شمار می‌رود.

کراچی شهری با توان اقتصادی خوب و کارخانجات مهمی مانند خودروسازی، کشتی‌سازی و همچنین تولید مواد شیمیایی، غذایی و مهندسی، پالایشگاه نفت و... است. این شهر فرصت‌های شغلی مناسبی برای جوانان مهیا کرده که درپی آن باعث مهاجرت میلیون‌ها نفر به این شهر شده است. از آن طرف، مشهد به‌دلیل وجود مرقد امام‌رضا (ع) سالانه میزبان جمع زیادی گردشگر از سراسر ایران و جهان است و وجود معادن متعدد در استان خراسان‌رضوی نیز باعث شده است نیرو‌های کار زیادی این شهر را انتخاب کنند.

دانشگاه‌های بزرگی مثل دانشگاه کراچی، دانشگاه آقاخان، دانشکده پزشکی جناح و... دانشجویان زیادی را از سراسر پاکستان و دنیا راهی کراچی می‌کند. همچنان‌که بسیاری از دانشجویان از مناطق مختلف دنیا برای تحصیل علم و دانش وارد مشهد می‌شوند و با کوله‌باری علم به شهرشان بازمی‌گردند.

با اینکه گویش‌ها در پاکستان متفاوت است، استفاده از زبان فارسی در پاکستان به‌ویژه کراچی تا حدی است که سرود ملی پاکستان به زبان فارسی ساخته شده است و فارسی زبان مادر اردو به‌شمار می‌آید. وجود کتیبه و سنگ‌نوشته فارسی در کراچی نشان‌دهنده همین مطلب است.

برخی آداب‌ورسوم مذهبی این دو شهر مانند برپایی مجالس عزا و محرم، جلسات مشاعره و شب شعر و کنفرانس‌های علمی‌ادبی نیز باعث اتحاد این دو شهر می‌شود. درنهایت، وجود جاذبه‌های گردشگری مشهد و کراچی در زمینه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی و در رأس آن‌ها حرم‌مطهررضوی است که هریک از آن‌ها نشانگر سنت و قدمت و اصالت این دو شهر هستند.

آرامگاه نادرشاه افشار، باغ گیاه‌شناسی، کلیسای مسروپ قدس، مقبره فردوسی و... در مشهد و دره ناران کاغان، قصر کراچی، دره سوات، بندر کراچی، کلیسای تثلیث مقدس و... در کراچی سیل گردشگران را وارد این دو شهر می‌کند؛ البته ناگفته نماند که فرودگاه بین‌المللی جناح و همچنین فرودگاه بین‌المللی هاشمی‌نژاد نیز باعث آسان‌سازی سفر به مشهد و کراچی شده است.

در مرکز شهر کراچی مرقد محمدعلی جناح، رهبر بزرگ، واقع شده است که به‌آسانی به راه‌های اصلی مرتبط می‌شود و کراچی وظیفه نگهداری و ارائه خدمات رفاهی این مکان را عهده‌دار است. این مرقد به‌نوعی سازه یادبود کشور پاکستان به‌شمار می‌رود که سالانه میلیون‌ها بازدیدکننده دارد.

موزه ملی پاکستان که شامل نسخه‌های خطی و مجسمه‌هایی ۲۵۰۰ساله است و موزه قصر مهاتا در کراچی که در آن یادواره‌های سلطنتی بریتانیا حفظ و مراقبت می‌شود، باعث جذب باستان‌شناسان و مورخان به این شهر می‌شود.

موزه بزرگ خراسان که اشیای داخلش به دوره‌های پیش از تاریخ تا قرن چهاردهم متعلق است و شامل قرآن‌هایی منسوب به امامان نوشته‌شده روی پوست آهو، پیکرک‌های سنگی زیبا، ابزار‌های سنگی پیش از تاریخ، آثار مربوط به دوران هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان است و همچنین موزه‌های آستان‌قدس‌رضوی در مشهد اثر‌های باستانی و اصیل این دو کشور را نمایش می‌دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->