سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟ کدام صنایع مورد توجه سهام‌داران بورس هستند؟ بازار مسکن در آستانه تغییر | فروشندگان و خریداران دست نگه داشته‌اند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سموم، آفت صادرات محصولات کشاورزی از خراسان رضوی شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی پایش مستمر بازار در مشهد | کشف تخلفات اقتصادی به ارزش بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال در خراسان رضوی قطعی ۶ ساعته برق در برخی از محلات مشهد| خاموشی با رکوردشکنی! (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) چه خبر از بازار حبوبات؟ | لوبیاچیتی دوباره اوج گرفت ریزش ۲۰ تا ۹۵ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۳۶ میلیونی قیمت شاهین دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت خراسان رضوی، الگوی خصوصی‌سازی صنایع در کشور است | جذب حداکثری دانشجویان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای در طرح «ایران ماهر» جشن بزرگ تجلیل از کارگران نمونه استان برگزار شد | فعالیت ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی + فیلم تعادل بورس در روز مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش اقبال مردم به نسل جدید کولر‌ها با مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر | قیمت کولر در مشهد نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی، زیر کشت گندم است قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام قیمت ۳ کالای اساسی در روزهای آینده قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۷۹ هزار تومان بیش از ۲۵۰ تن روغن مصرف خانوار در بازار مشهد و خراسان رضوی در حال توزیع است (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازار به افت دلار واکنشی نشان نداد | گره گرانی کجاست؟ کاهش ارزش کالا‌های صادراتی خراسان رضوی | صادرات بیشتر، سود کم‌تر
سرخط خبرها

طرحی برای تک نرخی شدن قیمت خودرو

  • کد خبر: ۱۰۰۷۵۱
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
طرحی برای تک نرخی شدن قیمت خودرو
مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران از طراحی یک مدل جدید برای عرضه خودرو در بستر این بورس خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، قیمت خودرو تک نرخی شده و توسط عرضه و تقاضا مشخص می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد فلاح با اشاره به شیوه قیمت گذاری خودرو در کشور اظهار کرد: تاکنون خودروی نو در کشور، مخصوصا در سال‌های اخیر، توسط دولت قیمت گذاری شده است و تولیدکنندگان بر اساس قیمتی که دولت تعیین کرده خودرو را عرضه کرده اند. بر این اساس خودرو در بازار‌های دست دوم با قیمت‌های بسیار متفاوت با قیمتی که توسط خودروساز عرضه می‌شود، مورد معامله قرار گرفته و این مدل معاملاتی به دلیل صف تقاضایی که ایجاد کرده است باعث شده توسط قرعه کشی مشخص شود چه افرادی صاحب خودرو‌هایی شوند که اختلاف قیمت شدیدی با بازار دارند.

وی در مورد مدلی که در بورس کالا برای عرضه خودرو طراحی شده است، توضیح داد: یکی از مدل‌هایی که در بورس کالا مطرح شده این است که خودرو در بورس کالا عرضه شود و کشف قیمت بر اساس مکانیسم بازار و عرضه و تقاضا اتفاق بیفتد. برای این مدل، می‌توان از قرارداد‌های سلف استاندارد بهره برد. یعنی خودروساز، خودروی خود را در قالب قرارداد سلف عرضه کند. قاعدتا برخی عرضه‌ها می‌تواند در قالب سلف کوتاه مدت و برخی سلف بلندمدت باشد. خریدار نیز خودرو را در قالب قرارداد سلف پیش خرید می‌کند و در زمان سررسید قرارداد، خودرو را از خودروساز تحویل می‌گیرد.  

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران ادامه داد: از زمانی هم که خودرو در بورس معامله و خریدار مشخص می‌شود، تا زمان سررسید می‌توان از امکان بازار ثانویه استفاده کرد که اگر فردی که خودرو را خریداری کرده است تمایل داشته باشد آن را در بازار ثانویه به شخص دیگری بفروشد، بتواند این معامله را انجام دهد.

فلاح در مورد مزیت این طرح توضیح داد: مزیت این طرح نسبت به مدل فعلی این است که خودرو تک نرخی می‌شود و یک قیمت که همان قیمت کشف شده در بازار است، خواهد بود. این قیمت هم قیمتی خواهد بود که بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس کشف می‌شود. شخصی که خودرویی را در قالب قرارداد‌های یادشده، روی تابلوی بورس خریده است، می‌تواند آن را همانطور که خودروساز خودرو را می‌فروشد، روی تابلو به فرد دیگر عرضه کند.

وی با بیان اینکه  تضمین تعهدات خودروساز در بورس اتفاق می‌افتد، گفت: اگر خودروساز به هر دلیل نتوانست کالا را در زمان سررسید تحویل دهد، بورس خسارت را از محل تضامینی که از عرضه کننده اخذ کرده است، به خریدار خودرو پرداخت می‌کند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران با بیان اینکه مدل مذکور را می‌توان برای خودرو‌های پرتیراژ استفاده کرد، افزود: خودروسازی برای خودرو‌های کم تیراژ که تصوری برای شکل‌گیری بازار ثانویه و فروش مجدد برای آن‌ها وجود ندارد، می‌تواند از بستر بازار فرعی بورس کالا به صورت بازار  یک بار معامله در قالب قراردادی که می‌تواند سلف یا نقدی باشد بهره ببرد.

فلاح به این سوال که این طرح در چه مرحله‌ای قرار دارد، پاسخ داد: جلساتی بین بورس کالا با خودروساز‌ها در این مورد برگزار شده است. البته تصمیم گیری در این حوزه با بورس کالا یا خودروساز نیست و مراجع ذی صلاح باید در این مورد تصمیم گیری کنند. این طرح پیشنهادی از سوی بورس کالا مطرح شده و این بورس آمادگی دارد که بر اساس مدل‌های معاملاتی، خودرو را مانند سایر کالا‌ها عرضه کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->