به طور میانگین روزی ۱۴۵ نفر به علت نزاع به پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه می‌کنند | رتبه دوم در دعوا ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در تهران طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه و فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی + جدول پشه‌ها، ابزار جدید واکسیناسیون برای انسان دستگیری پسر ۲۸ ساله در مشهد که با صدای زنانه اخاذی می‌کرد مه‌گرفتگی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۳ آذر ۱۴۰۳) بیمه تکمیلی بازنشستگان با سرانه جدید، امروز (۳ آذر ۱۴۰۳) تعیین تکلیف می‌شود آخرین وضعیت سلامت آب روستا‌ها و شهر‌های کشور اعلام شد (۳ آذر ۱۴۰۳) راهکارهایی برای درمان خارش ناشی از بیماری‌های کبدی توصیه‌هایی برای مادران شیرده از عوارض مصرف الکل، کمبود ویتامین B است برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور
سرخط خبرها

بحران انتشار ریزگرد‌ها را جدی بگیریم | جنوب و غربِ کبود

  • کد خبر: ۱۰۱۲۳۴
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶
بحران انتشار ریزگرد‌ها را جدی بگیریم | جنوب و غربِ کبود
بحران انتشار ریزگرد‌ها بازهم مردم استان‌های جنوبی و غربی کشور را دچار مشکل کرد.

عروجی | شهرآرانیوز، یک پرسش اساسی و البته بدیهی بعد از خبر انتشار ریزگرد‌ها در استان‌های غربی کشور: چرا جامعه سریع و شدید به گران شدن دلار واکنش نشان می‌دهد؛ اما هشدار‌های علنی و آشکار درباره بحران آب یا ریزگرد‌ها یا تغییرات اقلیمی را نمی‌بیند، نمی‌شنود یا جدی نمی‌گیرد؟ یعنی هنوز بخش بزرگی از جامعه باور نکرده ما در حال تجربه کردن یک شکست اقلیمی بزرگ هستیم و بحران آب می‌تواند زیستن در این سرزمین را غیرممکن کند؟

اگر فرونشست‌های متعدد زمین، خشک شدن تالاب ها، کم شدن آب پشت سدها، افزایش ریزگرد‌ها و ... را باور نمی‌کنیم، استفاده روزافزون از پمپ آب در گوشه گوشه شهر‌ها و کم شدن فشار آب در طبقات بالایی ساختمان‌ها را هم نمی‌بینیم و باور نمی‌کنیم؟ چطور می‌شود این مسائل را نادیده گرفت؟ چرا باید هر سال بحران ریزگرد‌ها که حالا به جزء جدایی ناپذیر زندگی جنوبی‌ها و استان‌های غربی تبدیل شده تا حد یک خبر و یک گزارش تقلیل پیدا کند و بعد هم فراموش شود؟

امسال هم تصایری که از خوزستان و شهر‌های غربی کشور با رنگ قرمز منتشر شده، شهر کبود شده و امکان تنفس را برای شهروندانش تقریبا غیرممکن کرده است. طبق گزارش ها، از میان استان‌های درگیر با ریزگرد، خوزستان اوضاع وخیم تری داشت به طوری که مرکز ملی پایش و هشدار سریع گردوخاک هواشناسی خوزستان چند روز پیش در اطلاعیه‌ای نسبت به ورود گردوخاک به این استان با منشأ کشور عراق هشدار سطح نارنجی صادر کرد و اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان از وقوع گرد و غبار شدید در ۱۱ شهرستان این استان خبر داد. حد مجاز غبار در هوا ۱۵۰میکروگرم بر مترمکعب است و بر همین اساس، آلودگی هوا در خرمشهر به ۵۴ برابر حد مجاز و در آبادان و شادگان به ۷۴ برابر حد مجاز رسید و اهواز، سوسنگرد.

بندر امام (ره) و شوش هم درجات مختلفی از آلودگی را در اثر این پدیده تجربه کردند. در غرب کشور هم اوضاع دست کمی از جنوب ندارد. ریزگرد‌های وارد شده از کشور عراق، اردن و سوریه روز گذشته (جمعه ۱۳ اسفند) هوای لرستان، کرمانشاه، اصفهان، ایلام، همدان، مرکزی، کردستان و خوزستان را تحت تأثیر قرار داد، به طوری که علاوه بر کاهش کیفیت هوا و دید افقی، پرواز فرودگاه‌های دزفول، اهواز و کرمانشاه را لغو کرد. مردم هشت استان نوار غربی کشور از صبح دیروز در شرایطی شاهد گردوغبار غلیظ بودند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بحران ریزگرد‌ها در سال‌های اخیر دو منشاء خارجی و داخلی دارد. منشاء خارجی این ریزگردها، از طرف غرب و جنوب غرب کشور و مهم‌ترین منشاء داخلی این ریزگردها، زمین‌های استان قزوین و اطراف تهران است که در سال‌های گذشته شخم ‎زده شده و اکنون به دلیل کمبود بارندگی و خشکسالی رها شده و به زمین‌های مستعد تولید گردوغبار تبدیل شده اند و در صورت توجه نکردن به این معضل شهر‌های ایران و به ویژه شهر تهران با یک سونامی گردوخاک در سال‌های آینده مواجه خواهد شد. این در حالی است که بسیاری دیگر از مناطق کشور هم مثل تالاب هورالعظیم در خوزستان که خشک و بی آب شده به افزایش گرد و غبار‌های داخلی دامن می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->