به گزارش شهرآرانیوز، صبح نوزدهم اسفند، بعد از یک نشست تقریباً پانزده ساعته، شورایعالی کار، افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل مزد کارگران شاغل را مصوب کرد و این در حالیست که مزایای مزدی کارگران، از جمله حق مسکن و بن خواربار و سنوات نیز افزایش یافت به گونهای که دریافتی کارگران حداقلبگیر، در مجموع ۵۳.۵ درصد بالا رفت.
علیرغم مشخص شدن دریافتی کارگران شاغل در سال آینده، هنوز تکلیف مستمری بازنشستگان کارگری و افزایش آن مشخص نیست. براساس سنت عرفی هرساله، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مستمری بازنشستگان کارگری را به اندازهی افزایش حداقل مزدِ مصوب شورایعالی کار افزایش میدهد اما آیا در شرایط فعلی، افزایش ۵۷.۴ درصدی پایه مستمری به تنهایی «کافی» است؟
علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان کارگری تهران) در ارزیابی افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل مزد کارگران و احتمال تسری آن به بازنشستگان میگوید: از اعضای کارگری شورایعالی کار تشکر میکنیم؛ به هر حال، در شرایط فعلی توانستند رقم نسبتاً قابل قبولی را برای افزایش مزد مصوب کنند؛ اما اگر بخواهند این افزایش را به حداقل مستمری بازنشستگان تسری دهند، باید به چند نکته توجه داشت؛ اول اینکه تنها در صورتی این مقدار افزایش میتواند کافی و ثمربخش باشد که دولت تورم را «کنترل» کند و مانع از افزایش افسارگسیختهی قیمتها شود. دومین مساله اینکه، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مزایای جانبی بازنشستگان را افزایش دهد تا دریافتی آنها به سطح معقولی برسد.
او تاکید میکند: اگر تورم کنترل نشود، افزایش ۵۷.۴ درصدی حقوق هیچ نفعی به حال کارگر و بازنشسته نخواهد داشت؛ اگر قرار باشد با حذف ارز ترجیحی، همه کالاها دوباره گران شود، همان ماههای ابتدایی سال، اثر افزایش دستمزد زایل میشود و حتی قدرت خرید ما کاهش خواهد یافت. همه چیز به تورم و کنترل تورم بستگی دارد؛ از اینجا به بعد نهادهای دولتی باید مراقب معاش کارگران شاغل و بازنشسته باشند.
عیوضی ادامه میدهد: در عین حال از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درخواست داریم مزایای جانبی مستمری بازنشستگان افزایش یابد؛ کمک هزینه مسکن و بن خواربار بازنشستگان باید به میزان افزایش پایه مستمری زیاد شود تا معیشت بازنشستگان دچار مشکل نشود؛ در غیر این صورت، قدرت خرید مستمریبگیران کارگری بهبود نمییابد.
منبع: ایلنا
اخبار ویژه بازنشستهها در لینک زیر: